Rusija želi da poboljša veze sa NATO-om, a ne da se bori

Putin
28 komentara

Rusija nema ni najmanji razlog da napada NATO, rekao je predsednik Vladimir Putin, dodajući da je vojni blok koji predvode SAD itekako svestan da Moskva to ne planira.

U intervjuu s ruskim novinarom Pavelom Zarubinom objavljenom u nedjelju, Putin je zamoljen da prokomentariše primjedbe američkog predsjednika Joea Bidena, koji je ranije ovog mjeseca rekao da bi Moskva mogla napasti alijansu ako pobijedi u sukobu u Ukrajini.

Ruski lider je odbacio spekulacije svog američkog kolege kao “glupost.”

“Mislim da predsjednik Bajden razumije da je ovo samo figura koja opravdava njegovu pogrešnu rusku politiku,” rekao je, objašnjavajući da ne vjeruje u bi bio u interesu SAD-a.“strateški poraz”

Putin je dalje rekao da predsednik Sjedinjenih Država – koje je nazvao “gospodarom” NATO-a – sigurno zna da „Rusija nema interesa… geopolitički, ekonomski ili vojno… da vodi rat protiv NATO-a.”

Moskva, dodao je, nema pretenzija na teritoriju zemalja članica bloka i samo nastoji da poboljša veze s njima. Međutim, politički kurs Zapada to čini sve težim, napomenuo je Putin, navodeći primjer Finske, koja se prijavila za ulazak u NATO nakon početka sukoba u Ukrajini i postala punopravna članica u aprilu.

Rusija nema sporova sa svojim nordijskim susjedom, rekao je Putin, ističući da su posljednji teritorijalni zahtjevi riješeni nakon završetka Drugog svjetskog rata. „Imali smo najsrdačnije, najsrdačnije odnose… Nismo imali problema, ali sada ćemo, jer ćemo napraviti Lenjingradski vojni okrug i tamo rasporediti određene vojne jedinice. Zašto im je to trebalo?”

Predsednik je dodao da Rusija nema nikakve svađe ni sa drugim državama NATO-a. “Oni nam umjetno stvaraju probleme jer ne žele Rusiju kao rivala.”

Ruski zvaničnici su u više navrata opisivali odnose između Moskve i Vašingtona kao najniže u istoriji, okrivljujući za situaciju podršku SAD Ukrajini, kao i stav zemlje o kontroli naoružanja.

Ranije ovog mjeseca, bivši ruski predsjednik Dmitrij Medvedev rekao je da dvije sile balansiraju na ivici vrućeg rata, a posljednji sličan sukob datira iz kubanske raketne krize 1960-ih.

Putinrusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
28 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
4 mjeseci prije

Nemate razloga za rat sa NATO?
Ne brini Vlado – dobićete ih više nego što vam je potrebno da se pokrenete…

Nekoime
4 mjeseci prije

Nemaju razloga za rat, pa su svejedno rasturili NATO ko Židovi bolnicu.

Max
4 mjeseci prije

Razuman stav.

Lucija, prva
4 mjeseci prije

👍😆Rusija dobri 🐻 koji brklja po pčelnjaku. 🤣🤣

Lucija, prva
4 mjeseci prije

“Do početka Novog svetskog poretka Švab i inkluzivisti nisu davali oštre izjave o Rusiji, već naprotiv, a Švab i posebno Francisko I pokušavali su da igraju ulogu “ljubaznog islednika”. Uloga “zlog islednika” tradicionalno pripada Britancima, i oni su se ponovo istakli u proleće 2020. Tada je Kraljevski institut za međunarodne poslove, poznat i kao Četem haus (Chatham House), koji je centar konceptualnog razvoja ne samo globalne Anglosfere već i Postzapada u celini, objavio izveštaj „Mitovi i lažni koncepti u sporovima o Rusiji. Kako oni utiču na zapadnu politiku i šta se može učiniti?“. U dokumentu je navedeno 16 tačaka koje se proglašavaju lažnim i koje treba opovrgnuti! U stvari, formulisana je agenda za Postzapad u celini, striktno uputstvo koje se mora poštovati. Pojava ovog dokumenta jedan je od važnih događaja 2022. godine. Kakve su to ideje? Evo tih lažnih, prema dokumentu, ideja. 1. RUSIJA I ZAPAD SU PODJEDNAKO LOŠI. 👈👈👈… Čitaj više »

Lucija, prva
4 mjeseci prije

“Zaista, Švab i Svetski ekonomski forum u Davosu, to je jedna linija razgradnje kapitalizma od strane ultraglobalista pod maskom njegove maksimalne ekspanzije, koja se širi na sve stanovnike planete: svi se navodno pretvaraju u kapitaliste koji zapravo nemaju ništa osim učešća, tj. „teklo niz brkove, ali u usta nije ušlo“. 🤪😄 Još jednu, ali vrlo sličnu liniju razvija, sa Vatikanom, „SAVET ZA INKLUZIVNI KAPITALIZAM“ koji je stvoren u decembru 2020. godine. Formalni poglavar je prvi jezuita na papskom prestolu FRANCISKO, koordinator i frontmen – LIN FORESTER DE ROTŠILD, udovica preminulog u novembru 2022. Evelina Roberta de Rotšilda, vlasnica ogromnog bogatstva, a delom i časopisa „Ekonomist“, članica Saveta za spoljne odnose Kraljevskog instituta za međunarodne odnose (KIMO) i mnogih drugih struktura. Ona je bliska prijateljica Hilari Klinton i Žislen Maksvel (saučesnica pedofila i organizator pedofilskih orgija za vrhove vlasti i šou biznisa Džefrija Epstajna, koji je ubijen u zatvoru kao neželjeni… Čitaj više »

Lucija, prva
4 mjeseci prije

“Никоме ништа не намећемо.
Ствар је сваког народа да одлучи како даље.
Очигледно је да се Европска унија „изживела“.
Настала је као заједница земаља које су заједно желеле да побољшају благостање својих грађана ефикасније него одвојено.

Погледајте за шта се користе средства из “Европског фонда за мир”.
Послушајте шта говоре „велике дипломате“ ЕУ, шта проглашава руководство Европске комисије, која, углавном, УЗУРПИРА ВЛАСТ.
Много је примера где државе чланице почињу да се питају на основу КОЈИХ ОВЛАШЋЕЊА за њих одлучује Европска комисија.”, Lavrov

To je rekao davno čak i onaj jadov Sarkozy.

Bond cigarete Bond
4 mjeseci prije

Pomirljivi tonovi. Svi su se umorili izgleda.

T&l
4 mjeseci prije

V V Putin je smiren covjek, stalozen, mirotvorac, poziva na mir a priprema se za rat. E sad ovi mali misevi ce ga odmah napasti. Zar nije Zelenskog na taj nacin izigrao? Zelenski je bio glup pa je stavio u ustav nema pregovora s Rusijom a Puttin poziva na pregovore, zar ga nije izigrao ili zar Zelenski nije sam sebe zahebao? Cijeli svijet vidi tko hoce rat i tko hoce mir. Ukrajina i anglosaksi ne zelu mir. Rusija je OK i bit ce OK, ja podrzavam Rusiju zato jer bez Rusije bi bilo previse koncentracije moci kod anglosaksa a to bi shebalo i Hrvatsku i Europu i napredak u svijetu. Netko mora balansirati anglosaksonski imperijalizam a to ce biti Rusija i Kina. Kad se stvori ravnoteza sila izmedju anglosaksa i njihovih satelita naspram ujedinjene fronte Kine i Rusije bit ce veliki pregovori i svijet ce se ponovo slobodno razvijati, procvijetat… Čitaj više »

Darko
4 mjeseci prije

Putine nemaš što razvijati veze s tom zločinačkom organizacijom. Njih treba istjerati s tla Europe jednom za uvijek, neka rade zlo u svojoj usranoj Americi.

Roko
4 mjeseci prije

Russia’s president has outlined plans for the domestic aviation industry to build more than 1,000 homegrown aircraft by 2030, aiming to achieve this goal in less than seven years. MAKE RUSSIA GREAT AGAIN

tuf
4 mjeseci prije

Drugovi, bude ovo sve potrajalo. Godinama.

Lucija, prva
4 mjeseci prije

“RUSKI predsjednik Vladimir Putin obećao je danas učiniti Rusiju “samodostatnom” i “suverenom silom” u obraćanju vladajućoj stranci, što je bio prvi njegov govor u kampanji za predsjedničke izbore u ožujku 2024…

“Rusija će biti samodostatna i suverena sila ili je neće biti”, izjavio je Putin pred visokim dužnosnicima vladajuće stranke Jedinstvena Rusija na kongresu koji daje podršku njegovoj kandidaturi za još jedan mandat. “RUSIJA se NE MOŽE, poput nekih zemalja, ODREĆI VLASTITOG SUVERENITETA ZA NEKOLIKO KOBASICA i postati nečiji satelit” 🙂🙂

držnedaj
4 mjeseci prije

Samo nek se nespoje! Ako se spoje onda smo ga totalno nahebali.

Grdi
4 mjeseci prije

Sa zmijom nema dogovora …..

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI