Ruska avionska firma ovladala masovnom proizvodnjom borbenih aviona Su-57

SU-57 5.generacija
54 komentara

Proizvođač aviona u Komsomolsku na Amuru na ruskom Dalekom istoku ovladao je masovnom proizvodnjom višenamjenskih lovaca Suhoj Su-57 i broj aviona koje proizvodi kompanija nastavit će rasti, rekao je direktor Ujedinjene avio korporacije Jurij Sljusar u četvrtak.

“Ovo je zapravo prva godina visoko serijske proizvodnje aviona Su-57 u Komsomolsku i kasnije će se njihov broj povećati. Ove godine smo dostigli manje-više značajnu proizvodnju ovih aviona”, rekao je najviši izvršni direktor u direktnom prenosu na TV kanal Rossiya-24.

Suhoj Su-57 je višenamjenski lovac pete generacije ruske proizvodnje dizajniran za uništavanje svih vrsta zračnih, kopnenih i pomorskih ciljeva. Borbeni avion Su-57 poseduje stelt tehnologiju sa širokom upotrebom kompozitnih materijala, sposoban je da postigne supersoničnu brzinu krstarenja i opremljen je najnaprednijom radio-elektronskom opremom na brodu, uključujući moćni kompjuter (tzv. elektronski sekundar). pilot), radarski sistem raširen po njegovom tijelu i neke druge inovacije, posebno naoružanje smješteno unutar njegovog trupa.

Su-57 AI sistem preuzima neke od pilotskih funkcija, uključujući pilotiranje i pripreme za upotrebu oružja.

Masovna proizvodnjarusijaSu-57
Pretplatiti se
Obavijesti o
54 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tihobl
1 godina prije

Konacno je zavrsena fabrika sa trakom za serijsku proizvodnju. Sad ce moci da ga stancaju kao Su-35 gdje za desetak dana zavrse 6 aviona.

Amar
1 godina prije

Ovaj avion moze da leti za razliku od one americke kante zvane F-35,kojem treba pola sata da bi dostigao 10 km visine.

AJeTo
1 godina prije

Masovne proizvodnje aviona nije bilo od 2.svj. rata, niti će je biti na ovom tehnološkom nivou. Ostaje pitanje mogu li brže proizvoditi avione ili pilote.

Max
1 godina prije

Trebat će im uskoro.

tihobl
1 godina prije

Nisam vam rekao da su rusi ponovo pokrenuli proizvodnju Tu-160. Vec su 3 nova Tu-160M predata vojsci (od planiranih 30). Plan je bio da od 2023. pocnu sa isporukama novih bombardera, a uspjeli su 3 zavrsiti daleko ispred roka.
Sa druge strane ameri su sve B-2 povukli na preradu i ispravke.

Guten
1 godina prije

Dobra vijest, i to ce pomoci u bori protiv americkog hegemonizma

Kaki
1 godina prije

Sad kad su lopovi počeli redom da skaču s prozora i padaju niz stepenice – sad će sve da ima kako treba kod ruskih😀😀😀😀

onajnajglu...Dalton
1 godina prije

Mali dodatak za one koje bi to moglo zanimati… Jučer se dogodio jedinstveni događaj koji će ući u povijest vojnog zrakoplovstva. Jedan Su-35S je u jednoj borbenoj patroli oborio dva ukrajinska borbena zrakoplova (Su-24 i MiG-29 ili Su-25 i MiG-29, svi detalji još nisu poznati) i jedan par helikoptera Mi-8. To sve se dogodilo za dva sata i utrošio je četiri rakete. P.S. Do sada se šuškalo, a sada se već otvoreno govori da bi do travnja iduće godine Rusija Iranu mogla isporučiti 24 Su-35. Radi se zrakoplovima izrađenim za Egipat, koji je pod američkim pritiskom u zadnjem trenutku, gotovo pred isporuku, odustao od njih. Za one neupućene, poslije Izraela, Egipat je najveći primatelj američke vojne pomoći. Pa najvjerojatnije ne bi bilo zgodno da sa američkom lovom Egipćani plaćaju ruske zrakoplove. Amerikanci inače dobro paze da Egipat ne ugrozi tehnološku prednost svog favorita Izraela, pa su im npr. isporučili F-16… Čitaj više »

Vojni analitičar
1 godina prije

“Ove godine smo dostigli manje-više značajnu proizvodnju ovih aviona”

Volio bih znati što ova rečenica uopće znači. Koliko komada je ta “značajna proizvodnja” koju su, pazi sad, “manje-više dostigli”? I što znači to “manje-više”? Ili ste ju dostigli ili niste.

Kerefek76
1 godina prije

Rat u Ukrajini je samo priprema za veći malo jači sukob gdje će se NATO direktno sukobiti sa Rusijom, Kinom i možda Iranom. Rusija trenutno ne upotrebljava ništa od svog top naoružanja isključivo zato jer ne želi da amerima išta padne u ruke. Jednostavno gledano, šteta je upotrebljavati visokosofisticirani SU-57 u Ukrajini. Niti najnovije protuzračne sustave se ne upotrebljava jer bi ameri potencijalni zarobljeni sustava itekako proanalizirali i počeli razvijati protumjere.
Proizvodnja je punom jeku i kod kineza i zaista možemo očekivati sukob za koju godinu ako ne i prije

nessy
1 godina prije

Koliko znam, americki stealth avioni, nakon svake misije trebaju novi premaz, da bi bili stealth. Navodno je to nedavno rijeseno. Kako tu stoje Rusi, zna li tko?

Kastro
1 godina prije

Do sada je proizvedeno preko 700 primjeraka F 35, 183 primjerka F 22.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI