Ruska raketa uništila je ukrajinsku tvornicu dronova

Unisten objekat za proizvodnju dronova
18 komentara

Objekt u kojem su se proizvodile i skladištile bespilotne letjelice kamikaze u potpunosti je uništen, pokazuju snimke

Ruska vojska izvela je u ponedjeljak visokoprecizan napad na ukrajinsko postrojenje za proizvodnju i skladištenje bespilotnih letjelica u gradu Zaporožju, priopćilo je Ministarstvo obrane u Moskvi.

Napad je izveo taktički balistički raketni sustav Iskander, dodalo je ministarstvo. Snimke koje je objavila vojska pokazuju kako je projektil probio krov skladišta prije nego što je uništio zgradu.

Napad je bio “odgovor na pokušaje kijevskog režima da ošteti rusku naftnu i plinsku industriju i energetske objekte”, priopćilo je ministarstvo. Napad je opisan kao dio šireg niza napada na ukrajinski “vojno-industrijski kompleks, radionice za proizvodnju oružja i bespilotne letjelice”, kao i energetske objekte povezane s takvim ciljevima.

Posljednjih mjeseci Ukrajina je postupno pojačala svoje napore za pokretanje dugometnih napada bespilotnim letjelicama kamikaza na kritičnu rusku infrastrukturu, posebice na rafinerije nafte i industrijske lokacije. Napadi su se povećali sredinom ožujka, kada su ukrajinske snage pokušale probiti granicu s ruskim regijama Belgorod i Kursk, navodno pretrpjevši velike gubitke usred konačno neuspješnog pokušaja.

Dronovirusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
18 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tihobl
20 dana prije

Rusi stalno raketiraju i droniraju po banderstanu, ali to je kod njih sporedna vijest. Poplava na Uralu je glavna prica. A poplava i nije nesto, gora je kod nas bila prije 10 godina, pa nismo toliko kukali. Samoorganizovali smo se i pomagali jedni drugima. Rusi hoce da im drzava rijesi sve, a da su skupili saku dobrovoljaca mogli su zacepiti rupu u nasipu. Prica br. 2 je kako su ljudi iz stanova za male pare dolazili do drzavljanstva. 15 miliona je steklo rusko drzavljanstvo, a testovi za polaganje ruskog jezika prodavali su se za 3000 rubalja. Sad se javnost digla da se to preispita i da se oduzmu drzavljanstva i protjeraju u stanove oni koji su ga nelegalno stekli. Po meni to je cista glupost. ne treba ih protjerivati vec poslati im papir za mobilizaciju. Oni koji se odazovu ostaju, a oni koji pobjegnu nikad se nece smjeti vratiti. A… Čitaj više »

kiza
20 dana prije

Al ga je opravio, svaka mu čast!

Max
20 dana prije

Precizan napad na točkasti cilj nakon oviještajne pripreme.

nepoželjni
20 dana prije

Host www.rt.com odbio je povezivanje.

…eto to dobijem kada “kliknem” na mjesto gdje bi trebao biti “videoklip” (?)

…zna li itko o čemu se radi ? …da li moja internetska veza radi preko nekog fašističko-šovinističkog kur*binog poslužitelja koji se drži “sankcija” … ili je ta 3W. rt. com kur*bino dite, pa mi uskraćuje to zadovoljstvo gledanja kako rade ruski “sustavi” ?

Zlovenac
20 dana prije

Spalili bi i oni Zelenskok ali jim je bolje ovako. Uzet če i Odesu i zemlju koja je od Blackrocka. Trpaj Putine, tako se radi s američkim govnom.

Biti-ili-ne-biti
19 dana prije

Kako to da ti njihovi proizvedeni dronovi nisu okolo patrolirali i uništili sve prijeteće leteće objekte?

Josip
19 dana prije

Rusi tamane gamad polako i strpljivo ne birajuci civilne ciljeve kao sto to rade one zidovske svinje u Izraelu kojemu truli zapad gleda kroz prste.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI