Ruska vojska dijeli video snimak napada kamikaza dronovima

Napad kamikaza dronovima
13 komentara

Rusko Ministarstvo odbrane objavilo je nove snimke napada kamikaza dronovima na ukrajinske trupe.

Napadi su izvedeni na “osovini Nikolajev-Krivoj Rog”, saopštila je vojska, očigledno misleći na borbe koje su u toku u novoj ruskoj oblasti Herson, gde kijevske snage nastavljaju svoje pokušaje da poteraju vojsku zemlje sa svojih pozicija.

Snimak je podijelila vojska u četvrtak, a uključuje snimke koje su snimile bespilotne letjelice kamikaze i bespilotne letjelice za nadzor koje su posmatrale napade. Video prikazuje direktne pogotke ukrajinskih tenkova, samohodnih artiljerija, oklopnog automobila HMMWV američke proizvodnje i neoznačenog civilnog automobila koji koristi grupa vojnika.

“Kao rezultat upotrebe bespilotnih letjelica, uništeno je nekoliko tenkova, samohodnih artiljerijskih oruđa i vozila na točkovima, uključujući i one koje su isporučile zemlje NATO-a” , navodi se u saopštenju ministarstva.

Iako vojska nije eksplicitno identifikovala municiju korišćenu tokom napada, snimci sugerišu da se radilo o unapređenoj verziji drona Lancet kamikaze. Razvijen od strane podružnice koncerna Kalašnjikov, Zala Aero, dron ima bojevu glavu od 5 kg i sposoban je ostati u zraku više od sat vremena. Za razliku od ranije verzije Lanceta, nadograđeni dron ima veća prednja i manja repna krila, dok je prvi imao dva simetrična krila u obliku slova X.

Dronovirusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
13 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Max
1 godina prije

Zapadni mediji se ubiše dokaziivati da su to Iranski dronovi.

Yugo 45neregistrovan
1 godina prije

Sa erom dronova završava poslovica “u kojoj boj bije srce u junaka”
Što bi rekao Subi “skajnet i umjetna”puno parom do našeg konačnog kraja

ivan sever
1 godina prije

Koja je efikasnost upotrebe dronova kamikaza umjesto dalekometnih raketa ? Pa vrlo jednostavno ako raketa košta npr. 5 milona dolara, a dron 100.000 dolara onda je omjer troškova 50 x ili za 1 milijardu dolara Rusija može da proizvede (kupi od Irana) 10.000 dronova kamikaza ili proizvede 200 raketa. Koja je rušilačka efikasnost dronova ? Najmanje 10 dronova (50 kg eksploziva) za 1 raketu (500 kg eksploziva) ili 5 x. Koja je probojna moć dronova kroz PZO ? Ista ili čak veća negoli raketa. Koliko dronova može objektivno proći ukrajinsku PZO ? Pa najmanje 20 %. Iz toga proizlazi računica da od 1 milijarde dolara Rusija može efikasno upotrebiti 2.000 dronova ili 100.000 kg eksploziva (a što zamjenjuje 200 raketa). No financijska efikasnost se mjeri probojnošću. Dakle za isti efekat npr. od 100.000 kg efikasno isporučenog eksploziva na cilj potrebno je 10.000 dronova (ili 100.000 kg : 50 kg /… Čitaj više »

sony
1 godina prije

Isto sto se i ti ubijas da dokazes kako je uredu da rusi ubijaju po drugoj zemlji.

tihobl
1 godina prije

Ima poprilicno smimaka kako Lancet dronovi pogadjaju cilj.
Konkurse koriste za blize mete, lancte za nesto udaljenije, a iranskim dronovima sa motorom od kosilice gadjaju daleke mete.
Ljetos je glavna igra bila ispustiti minobacacku minu ili rucnu bombu u otvor tenka ili transportera sa kineskog drona, jer su zbog vrucine drzali poklopce dignute. Sad je glavna igra gadjati rovove.
Ali i dalje najjaca je stvar Bosko Buha sistem – artiljeriski napad stjera ukre u zemunicu, a onda se rus privuce i ubaci koju bombu. Ima dosta snimaka takvih akcija.

hihi
1 godina prije

netko se hvali novim modelom auta, netko je otkrio novu zvijezdu, netko je povecao prinos psenice…a rusi se hvale kako mogu bolje i vise unistavati

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI