Ruska vojska izvještava o masovnom ukrajinskom upadu dronova

Ukrajinska vojska dronovi
8 komentara

Ruska vojska presrela je više od 50 dronova tokom noći, uključujući 44 iznad Rostovske oblasti, izvijestilo je u petak ujutro Ministarstvo odbrane. Lokalni zvaničnici rekli su da je električna trafostanica oštećena tokom ukrajinske racije.

Napad se dogodio u okrugu Morozovsk u Rostovskoj oblasti, koji se nalazi nekih 190 kilometara zapadno od administrativnog centra Rostova na Donu, rekao je u petak guverner Vasilij Golubev. Region se nalazi bliže liniji fronta.

Prema navodima ministarstva, protivvazdušna odbrana je angažovala i ukrajinske bespilotne letelice iznad Saratovske, Kurske i Belgorodske oblasti, pri čemu je presreta po jedan dron. Još šest je presretnuto iznad Krasnodarskog kraja.

Šef Saratovske oblasti Roman Busargin izvijestio je da je grad Engels, u kojem se nalazi velika zračna baza, napadnut. Nije pričinjena šteta, rekao je on. Guverner Kurske oblasti Roman Starovojt izvestio je o napadima dve ukrajinske bespilotne letelice u jednom selu. Oštećene su neke zgrade i automobili, ali niko nije povređen.

Kijev je pojačao napade dronovima na ciljeve duboko u Rusiji u posljednjih mjesec dana. Nanošenje štete naftnoj infrastrukturi sada je jedan od njegovih prioritetnih ciljeva.

Prema The Guardianu, ukrajinske specijalne službe tvrde da nisu imale izbora osim da to urade, budući da zemlja nije imala načina da postigne bilo kakav napredak na bojnom polju.

Pitanje je pokrenuto ove sedmice tokom zajedničke konferencije za novinare američkog državnog sekretara Antonija Blinkena i francuskog ministra vanjskih poslova Stephanea Sejournea u Parizu. Američki diplomata je naglasio da Amerikanci “nisu podržali niti omogućili udare Ukrajine van njene teritorije”. Francuski zvaničnik je naveo da je Ukrajina “djelovala u samoodbrani” i da se “teško da nema šta reći” o napadima. CNN je ove sedmice izvijestio da strani partneri pomažu Kijevu u programiranju putanja leta i prevazilaženju ometanja u operacijama dugog dometa.

Dronovirusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
8 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
DUŠAN ,
24 dana prije

A o udaru na vojni aerodrom niti slova !!??? Ozlijeđenih nema ,dronovi pali u polje kukuruza ???😀😀😀🎃🎃🎃

Max
24 dana prije

Po tko zna koji put.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI