Ruska vojska odbila masovni napad dronova na Krim

Krimski most
40 komentara

Ruska vojska spriječila je pokušaj “terorističkog napada” na kritičnu infrastrukturu na poluostrvu Krim, prema Ministarstvu odbrane, koje tvrdi da je preko noći oboreno ili elektronski potisnuto više desetina dronova.

Sistemi protivvazdušne odbrane angažovali su i uništili deset bespilotnih letelica tipa aviona, dok su “još tri drona potisnuta elektronskim ratovanjem”, navodi vojska u kratkom saopštenju u petak ujutro.

Neuspješan napad nije izazvao žrtve ili materijalnu štetu, navodi vojska.

U odvojenom napadu u petak, ukrajinske snage pokušale su da napadnu ruski crnomorski lučki grad Novorosijsk u Krasnodarskoj oblasti koristeći pomorske dronove.

Posljednjih mjeseci Kijev je pojačao napade dronovima na poluostrvo Krim, uključujući Sevastopolj, koji služi kao ključna baza ruske Crnomorske flote. Prošlog mjeseca, Ministarstvo odbrane je saopćilo da je presrelo masovni napad dronom na kritičnu infrastrukturu na poluostrvu u kojem je učestvovalo skoro 30 bespilotnih letelica.

Do toga je došlo i nakon napada ukrajinskog pomorskog drona na Krimski most, koji je oštetio jedan dio kolovoza i odnio živote bračnog ruskog para, a povrijedio njihovu kćer tinejdžericu.

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu je tvrdio da napadi Kijeva na civilnu infrastrukturu imaju za cilj da odvrate pažnju od njegove posrnule ofanzive, koja traje skoro dva meseca, ali nije uspela da dobije nikakvu osnovu.

DronoviKrimrusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
40 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Lucija, prva
8 mjeseci prije

Zelenski je fašist koji se bori protiv fašista

tihobl
8 mjeseci prije

To i nije vijest. Vijest je kad na Krimu uspiju pogoditi lokalnu prodavnicu ili kakvu šupu pa da loklani atlantisti skacu od srece. Rusi svaki dan obore dvocifren broj britanskih dronova i to spada u vijesti pored vremenske prognoze. Lokalci sakupljaju dijelove razbijenih dronova i prodaju turistima na plazi.

tihobl
8 mjeseci prije

Washington Post: Украјинска армија покренула трећу етапу контраофанзиве

Навео је да је ради тога у војне операције укључила и свој елитни резервни 10. армијски корпус.

Drugi talas rusi su polupali za 3 dana. Ni treci nece duze trajati.

eks
8 mjeseci prije

Pokušaji očajnika da poraz na frontu maskiraju i sakriju napadima dronova na Krim i Krimski most . Najnovija izjava bivšeg savetnika šefa Pentagona, Daglasa MekGregora : ” U ovom trenutku Ukrajinske trupe su u užasnom stanju. Od onoga što su bile pre godinu dana ostao je samo kostur. Od početka ruske vojne operacije ukrajinske snage izgubile su 300 – 350.000 vojnika. Uprkos ogromnom snabdevanju vojnom tehnikom NATO , ukrajinska kontraofanziva doživela je neuspeh sa kolosalnim gubicima.”
Ali, propaganda laži NATO-Ukro medija ide i dalje sa pričom o pobedi . Ipak, kada gledam snimke izjava Zelenskog, faca mu nije ozarena, ima kiseli izraz.

Lucija, prva
8 mjeseci prije

Novi (? za neke) trikovi jadničaka opremljenih lopatama: 1.) “Ukrajinski komandant, koji nosi pozivni kod Voskres, otkrio je detalje ofanzivne operacije koju su prošlog meseca izvele snage sa obukom za specijalne operacije. Misija juriša na ruske položaje duž fronta bila je neuspešna, a Ukrajinci su pretrpeli velike gubitke. Misija je naišla na probleme od samog početka. Njihova oklopna vozila su bila razbijena artiljerijom, pa su ukrajinske trupe morale da napreduju peške. Кada su stigli do ruskih linija nakon čišćenja dela minskog polja duž drvoreda, ukrajinske snage su se spustile u rov, spremne za borbu. „Rovovi su minirani. Naši momci su počeli da skaču u rovove i odleteli su u vazduh“, rekao je on. Dodaje da su, dok su Rusi daljinski detonirali mine koje su ispunjavale rov, eksplozivni dronovi napali preživele. „Činilo se kao da imaju dron za svaku osobu. Da smo znali za količinu opreme koju imaju Rusi, znali bismo… Čitaj više »

B.P Most
8 mjeseci prije

Rusi lažu, to je konstanta.
Pogođen im je ratni brod i ima video dokaz.
Onaj ko laže i pokušava da popravi sebe u očima ruskih građana je gubitnik.
Jad i bijeda ruskog svijeta.

Max
8 mjeseci prije

Krim moraju obraniti

vanja
8 mjeseci prije

Ruska vojska je popila još jedan čamac dron u blizini Sočija.Fregata uništena,šlepaju je.I tu su ukrajinci nevini,to rade anglosaksi.

tihobl
8 mjeseci prije

Москва: Украјина за два месеца изгубила 26 авиона и преко 1830 тенкова и других оклопњака, 747 артиљеријских оруђа и минобацача, укључујући 76 америчких артиљеријских система М777, 84 самоходна топа из Пољске, САД, Француске и Немачке.

Ivan
8 mjeseci prije

Rusi za uzvrat sravnite Kijev sa zemljom.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI