Ruske i turske vojne snage održale prvu zajedničku obuku u Siriji

Rusko-turska patrola u Sirji
10 komentara

Ruska vojna policija i turske oružane snage izvele su prvu zajedničku obuku u sirijskoj provinciji Idlib, izjavio je u ponedeljak zamjenik šefa Centra za pomirenje Sirije ruskog Ministarstva odbrane kontraadmiral Aleksandar Grinkevič.

„U interesu osiguranja bezbjednosti zajedničke rusko-turske patrole autoputa M4 u zoni deeskalacije Idliba, prva zajednička obuka jedinica ruske vojne policije i turskih oružanih snaga održana je danas u region Trumba, provincija Idlib“, rekao je Grinkevič.

Kontra-admiral je primijetio da su vojnici uvježbavali uništavanje neprijatelja, kao i evakuaciju oštećene opreme i pružanje medicinske pomoći povrijeđenima.

Turska i Rusija započele su zajedničko patroliranje autoputem M4, koji povezuje sirijske provincije Latakiju i Alepo, 15. marta. Početna ruta je ubrzo skraćena zbog provokacija lokalnih pobunjenika.

Ruski predsjednik Putin i turski predsjednik Erdogan potpisali su 5. marta memorandum koji predviđa da će ruska vojna policija i sirijski graničari olakšati povlačenje kurdske milicije iz zone od 30 kilometara na granici sa Turskom.

rusijasirijaturskavojna obuka
Pretplatiti se
Obavijesti o
10 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Ringo10
3 godine prije

Nekad se stvarno pitam jesu li ti Rusi normalni

Slovenac
3 godine prije

Nato je propala stvar ko ce da brani neke balte i bilo koje slavene meni kraj pameti ne padne da se borim za neki nato osim ako je napadnuta moja zemlja

Šule
3 godine prije

Asade šta će ti država kad Turci patroliraju i štite ubojice i teroriste na vašem teritoriju i još imaju podršku saveznika rusa..ajme kakva sprdnja

Max
3 godine prije

Shvatili su Turci da moraju surađivati s Rusima, ali da sam na mjestu Rusa ne bih ih puštao preblizu.

робокап
3 godine prije

тешко сиријцима

Tadmur Palmirovic
3 godine prije

Treću zemlju svijeta…?!? Sve si rekao. 😁

politicko nekorektno
3 godine prije

Turska clanica NATO – protiv anti-NATO rusije

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI