fbpx

Ruske tjedne zlatne i devizne rezerve skočile za 6,5 milijardi dolara

Zlatne rezerve

Ruska devizna sredstva porasla su za više od jedan posto u jednom tjednu i dosegla su ukupno 593,6 milijardi dolara, kako pokazuju najnoviji podaci Središnje banke.

Rast zabilježen u razdoblju od 11. prosinca do 18. prosinca potpomognut je “pozitivnom revalorizacijom deviznog tečaja i višim cijenama zlata”, objavila je Središnja banka Rusije u četvrtak. Porast je uslijedio nakon što su tjedne devizne rezerve u zemlji ranije ovog mjeseca pale 0,6 milijardi dolara, prema službenim statistikama.

Rusija je nastavila povećavati svoje međunarodne rezerve ove godine unatoč povećanoj proračunskoj potrošnji, koju je pokrenula kriza s koronavirusom. S obzirom na najnovije povećanje, držanje zlata i deviza poraslo je za 37,6 milijardi dolara od 03. siječnja, kada je iznosilo 556 milijardi dolara.

Ruske nacionalne devizne rezerve obuhvaćaju likvidnu stranu imovinu, uključujući zalihe monetarnog zlata, strane valute i imovinu Posebnog prava povlačenja (SDR), koja su na raspolaganju Središnjoj banci i vladi. Trenutna razina posjeda viša je od cilja od 500 milijardi dolara, kojeg je odredio regulator.

Sviđa vam se portal Logično?
LAJKAJTE NAŠU STRANICU

(samo jednom, ako kliknete drugi put, Facebook će smatrati da nas ne volite)
Pretplati se
Obavijest
guest
24 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
Istražuj
Famed Member
Istražuj
1 mjesec prije

“… Ruske nacionalne devizne rezerve obuhvaćaju likvidnu stranu imovinu, uključujući zalihe monetarnog zlata, strane valute i imovinu Posebnog prava povlačenja (SDR), koja su na raspolaganju Središnjoj banci i vladi….”

Najgore je sto ovo nije bas tacno.
Zlato je na raspolaganju iskljucivo Cionistickoj tzv “Centralnoj Banci Rusije” – zato sto je i uskladisteno na njenom teritoriu – i u totalnom je vlasnistvu te tzv CBR…

Nikva tzv “ruska vlada” nema jurisdikciju nad zlatom, te cak ne smije niti prismrditi – na teritoriju Cionistockog Parazita u Rusiji – poznatog kao “RCB”…

Prakticno u apsolutnom je vlanistvu – upravo onih Cionistickih-Parazita iz Bazela iz tzv “Centralne banke Svijeta”…
A tzv “vlada RF” i njen klovn “predsjednik”…?
Mogu se samo pocesati po guzici, kad recimo zlato treba da se “proda” Engleskoj tzv “centralnoj banci” …
(Upravo zato – jer je ovaj Britanski Parazit – u govnima do guse sa “papirnatim zlatom” kojim se manipulira cijenom na Lodnonskoj ETF berzi “papirnatog zlata”)

Dakle – nista supak cionisticki i poslusni, zvani “car Putin” – niti mopze niti smije uciniti protiv ocih Cionista, nego samo ima da izvrsi ono sto mu je naredjeno…
A onda ce toj poslusnoj kerini – ona Upravnica Cijele RUSIJE (Nabulina) da da i njegovu “zasluzenu” platu, a mozda i za baksis, ako bude i dalje slusao kao pseto…
I to je to…

Uno
Gost
Uno
1 mjesec prije
Reply to  Istražuj

Vlado mu onda dođe kao sakupljač primarnih sirovina za tamu… 🙂

Istražuj
Famed Member
Istražuj
1 mjesec prije
Reply to  Uno

haha…
Upravo tako kolega 🙂

otpisani
Famed Member
otpisani
1 mjesec prije
Reply to  Istražuj

U intonaciji tvojeg pisanja, kada je riječ o Putinu i Rusiji osjećam veliku dozu prijezira i malo ogorčenosti što vjerojatno proizlazi iz osjećaja prevarenosti vlastite predrasude koju si ranije imao o Putinu i Rusiji. (?)
Nikada nisam bio ni previše ushićen a ni razočaran Putinom i Rusijom ali je činjenica da su oni i te kako važan faktor u međunarodnim odnosima i vjerni izvršioci zadataka koje dobivaju od Bogova.
Revnim sakupljanjem zlata to dokazuju a za uzvrat, od kako ti kažeš – “Tame”, oni napreduju u velikim skokovima jer ta “Tama” ne ostaje nikome dužna i cijeni odanost i marljivost…čak su uz pomoć te “Tame” uspijeli napraviti “cijepivo” koje (spreman sam na okladu) neće ubijati ljude, već će primatelje modificirati sa puno manje fatalnih nus pojava nego Američka ili Europska… To mislim zato što vjerujem da su zapadne “elite” spremne na sabotiranje cjepiva (čiji su recept također dobili od “tame”) samo kako bi došlo do pobune i opstrukcije procjepljivanja među robljem a sve kako bi zadržale svoju moć i poredak.
U suprotnom, u skoroj će budućnosti doći do suvišnosti njihovog postojanja (stavljanjem roblja pod kontrolu AI, prebacivanjem na robotiziranu proizvodnju dobara i ukidanjem novca, gubi se njihova svrha postojanja.

Inače, ta “Tama” vrlo vjerojatno i nije tako opskurna i crna…. (mada, priznajem da me misli nekad vuku u tom smijeru, ali me logika vraća u “kolosjek”)

Istražuj
Famed Member
Istražuj
1 mjesec prije
Reply to  otpisani

“… ta “Tama” vrlo vjerojatno i nije tako opskurna i crna…”

Ako mislis na duhovni plan – smatram da je tama i te kako tamna.
Medjutim ,smatram da su nam na tu pred ocima – vec desetljecima…
Na svjetlu…
Vlasnici su “nasih” Centralnih banaka (u Hrvatskoj Narodne banke)…
“proizvode” tzv novac (“DUG”) iz nicega – a onda nama Gojimima kazu “dodjes mi toliko koliko sam ostampao” – a mi crncimo cijeli zivot da “vratimo” njima taj novac i uz kamatu…

Isto vazi i za nase tzv “politicare, sudije, naucnike, policiju vojsku…” i prakticno sve Gojime…

Umjesto da Narodna banka Hrvatske (recimo) “proizvodi novac” za NAROD Hrvatske (bez-kamate), te da je odgovora NARODU Hrvatske – ona je odgovorna Rotschildovom BIS… I samo BIS.
Ne moze tamnije.

otpisani
Famed Member
otpisani
1 mjesec prije
Reply to  Istražuj

Rotšildi odgovaraju Bogovima a HNB Rotšildima i to je poredak i princip koji su zamislili Bogovi kako bi ljudsko roblje natjerali na organiziran i produktivan rad a tzv elita (Rotšildi) imaju privilegij odabranih i imaju kvalitetu materijalnog života neizmjerno veću od “gojima”

Kada u igri kao glavnih igrača ne bi bilo Bogova onda bi organizacija života na planetu bila drugačija (vjerojatno na nivou čimpanzi ili hijena) ne bi bilo ni Rotšilda ni HNB-a ni Hrvata.

PS.
Ako mislis na duhovni plan…
Nema duhovnog plana… Bogovima robujemo samo iz čisto materijalnih razloga i trebamo im samo u domeni njihovih ciljeva (za što ih nemam pravo kriviti jer i mi magarca u štali imamo da bi vukao samar a ne da bi filozofirao o duhovnom životu)
Naša iluzija duhovnosti je samo plod sposobnosti razmišljanja i inteligencije koja nam je data sa razlogom prilikom naše kreacije i kasnijih modifikacija i služi samo nama na odvlačenju misli od surovosti koja proizlazi iz robovskog života.

nekoime
Gost
nekoime
1 mjesec prije

Još malo i Rusija će se slomiti pod teretom američkih sankcija. Već i bijeli medvjedi masovno sele u Kaliforniju, bježeći od gladi.

Sparkling
Gost
Sparkling
1 mjesec prije

Jedno pitanje za Ad Astru. Pa koji je #urac ovim Rusima, ekonomija im propada a oni gomilaju zlatne rezerve?

tihobl
Gost
tihobl
1 mjesec prije
Reply to  Sparkling

Neko gomila zlato, a neko kredite.

gost
Gost
gost
1 mjesec prije
Reply to  tihobl

glavno da se gomila. Nego, imaš li novi nick na forum.hr … ako da pošalji na p.p. Ferda

tihobl
Gost
tihobl
1 mjesec prije
Reply to  gost

Ne zalazim tamo.

ad astra
Gost
ad astra
1 mjesec prije
Reply to  Sparkling

Sparkling, da li se zezaš ili ne razumiješ. Ako je zlato postiglo visoku cijenu ono ima malu potražnju. Svi čekaju da cijena padne. Drugo, kad je kriza, a u Rusiji je onda se ne štedi nego investira. I na kraju, ako kopaš zlato i nemaš ga kome prodati logiča je potez da ga zadržavaš. Stvarno mi nije jasno da ne vidiš eealnost.

gost
Gost
gost
1 mjesec prije
Reply to  ad astra

cijena je visoka zato jer je potražnja velika… ili si na pragu revolucionarnog otkrića u teoriji ekonomije )))))))

ad astra
Gost
ad astra
1 mjesec prije
Reply to  gost

gost, provjeri kolika je svjetska potražnja za zlatom. Vidjet ćeš da je potražnja u 2019. neznatno opala u odnosu na 2011. Ajde mi sad to objasni, a ako hoćeš ja ću ti objasniti zašto je porasla cijena zlata.

Sparkling
Gost
Sparkling
1 mjesec prije
Reply to  ad astra

Astra
ja razumijem samo da je zlato jako vrijedan metal i da se vrlo lako proda.
Ali Rusi su se riješili goleme količine $ i nije im na kraj pameti da opet prodaju zlato za bezvrijedne $.

ad astra
Gost
ad astra
1 mjesec prije
Reply to  Sparkling

Sparkling, zašto je zlato jako vrijedan metal i kako mu se formira cijena. Za što se sve zlato koristi? Kolika je potreba neke države za zlatom. I na kraju, zašto bi netko zamrznuo kapital u zlatnim rezervama? Vrijednost kapitala je samo onda ako on cirkulira. Zamrznut kapital je teret. Svedimo to na razinu obitelji. Zašto obitelji u krizi ne kupuju zlato? Zlato se kupuje u vrijeme kad imaš viška novca i kad ga želiš sačuvati kroz vrijednost zlata. U Hrvatskoj su građani skužili da je bolj ulagati u nekretnine do li u zlato. Zašto? Zato što cijena zlata fluktuira dok su nekretnine nešto što je dugoročno isplativije. I još da te pitam koje su to goleme količine dolara kojih se Rusija riješila?

Sparkling
Gost
Sparkling
1 mjesec prije
Reply to  ad astra

“Zlato se kupuje u vrijeme kad imaš viška novca i kad ga želiš sačuvati kroz vrijednost zlata.”
To si ti napisao. Dali ja trebam dodati nešto.
Između ostalog, dali se sjećaš kad su zbog krize u Am. nekretnine išle na bubanj koliko im je pala vrijednost?
Zar nisi nikad pomislio da neki nama neznani ljudi znaju više od nas? Pa je možda to razlog zašto gomilaju zlatne rezerve?
Astra, držiš se nekih postulata koji i ne moraju značiti da si u pravu.
Neki zakoni ekonomije postoje da bi bili prekršeni kad za to dođe vrijeme.

ad astra
Gost
ad astra
1 mjesec prije
Reply to  Sparkling

Sparkling, hajmo ovo rasčistiti. Potražnja za zlatom je opala od 2011. Rusija povečava zalihe zlata. Rusija kopa zlato. Pošto je potražnja opala zaključak je da Rusija ne može prodati svo svoje zlato. Rudnici zlata u Rusiji trebaju novce da bi natavili kopanje. Imaju zlato ali nemaju novce. Država se umiješa i da bi pomogla rudnike otkupljuje zlato i sprema ih u svoje rezerve. Rusija je zamrzla sredstva koja su joj u krizi neophodna. Zlatno prokletstvo. Sijećaš se one poznate izreke, -dajem kraljevstvo za konja-. E to ti je to, imaš nešto što je u neom trenutku vrijedno ali trenutačno te opterećuje i rado bi ga zamijenio za nešto drugo ali ne ide. Sve države koje ovise o iskorištavanju prirodnih resursa, ovdje je naglasak na nafti i plinu jako su pogođene trenutnom krizom. Svi koji mogu izvlače novčana sredstva iz svih mogućih investicija kako bi pomogli proračunu. I onda šlag na kraju, Rusija povečava zalihe zlata i to se ističe kao dokaz dobrog stanja ekonomije. Bez emocija gledano, ne nije ruska ekonomija u dobrom stanju zato što je pala cijena nafte, a nafta čini cca 30% ruskog izvoza. I još da spomenem nekretnine. Nekretnine osciliraju s cijenom. Na zapau je to istaknutije nego kod nas. Zašto je to tako? Pa zato što samo u London svake godine dođe na desetke tisuća imigranata. Svi oni trebaju stan. Svaka država kojoj raste broj stanovnika trebaju nove nekretnine. U Americi za vrijeme zadnje krize pala cijena nekretnina. Pogledaj sada. Cijene se povratile na staro.

gost
Gost
gost
1 mjesec prije
Reply to  ad astra

Krivo, potražnja za zlatom kontinuirano raste a tržištem vlada nedostatak zlata. Sve što se baci na tržište ODMAH, ponavljam, ODMAH se proda. Jedno je što bi ti želio da bude, a drugo su činjenice.

ad astra
Gost
ad astra
1 mjesec prije
Reply to  gost

gost, probao sam ti poslati link ali mi admin ne da. Probaj proguglati i vidjet ćeš koja je potražnja za zlatom. Iznenadit ćeš se.

ad astra
Gost
ad astra
1 mjesec prije
Reply to  gost

gost, možda si u pravu ali te neke kuće koje se bave statistikom demantuju. Meni sigurno nije Jutarnji izvor informacija. Probaj malo proguglati na ozbiljnijim stranicama. Ovo što ti hrabro tvrdiš je dobar pokazatelj da su komentatori na ovom portalu večinom informirani kroz dnevni domaći tisak. A novinari u tom tisku su treća liga novinarstva, čast iznimkama.

Max
Member
Famed Member
Max
1 mjesec prije

Rusija jje planski jačala svoje gospodarstvo.

... ....
Gost
... ....
1 mjesec prije

Eno S?Dalmacija piše da je Rusija sama i siromašna.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik