Ruske tjedne zlatne i devizne rezerve skočile za 6,5 milijardi dolara

Zlatne rezerve
24 komentara

Ruska devizna sredstva porasla su za više od jedan posto u jednom tjednu i dosegla su ukupno 593,6 milijardi dolara, kako pokazuju najnoviji podaci Središnje banke.

Rast zabilježen u razdoblju od 11. prosinca do 18. prosinca potpomognut je “pozitivnom revalorizacijom deviznog tečaja i višim cijenama zlata”, objavila je Središnja banka Rusije u četvrtak. Porast je uslijedio nakon što su tjedne devizne rezerve u zemlji ranije ovog mjeseca pale 0,6 milijardi dolara, prema službenim statistikama.

Rusija je nastavila povećavati svoje međunarodne rezerve ove godine unatoč povećanoj proračunskoj potrošnji, koju je pokrenula kriza s koronavirusom. S obzirom na najnovije povećanje, držanje zlata i deviza poraslo je za 37,6 milijardi dolara od 03. siječnja, kada je iznosilo 556 milijardi dolara.

Ruske nacionalne devizne rezerve obuhvaćaju likvidnu stranu imovinu, uključujući zalihe monetarnog zlata, strane valute i imovinu Posebnog prava povlačenja (SDR), koja su na raspolaganju Središnjoj banci i vladi. Trenutna razina posjeda viša je od cilja od 500 milijardi dolara, kojeg je odredio regulator.

Ruske zlatne rezerveZlato
Pretplatiti se
Obavijesti o
24 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
3 godine prije

“… Ruske nacionalne devizne rezerve obuhvaćaju likvidnu stranu imovinu, uključujući zalihe monetarnog zlata, strane valute i imovinu Posebnog prava povlačenja (SDR), koja su na raspolaganju Središnjoj banci i vladi….” Najgore je sto ovo nije bas tacno. Zlato je na raspolaganju iskljucivo Cionistickoj tzv “Centralnoj Banci Rusije” – zato sto je i uskladisteno na njenom teritoriu – i u totalnom je vlasnistvu te tzv CBR… Nikva tzv “ruska vlada” nema jurisdikciju nad zlatom, te cak ne smije niti prismrditi – na teritoriju Cionistockog Parazita u Rusiji – poznatog kao “RCB”… Prakticno u apsolutnom je vlanistvu – upravo onih Cionistickih-Parazita iz Bazela iz tzv “Centralne banke Svijeta”… A tzv “vlada RF” i njen klovn “predsjednik”…? Mogu se samo pocesati po guzici, kad recimo zlato treba da se “proda” Engleskoj tzv “centralnoj banci” … (Upravo zato – jer je ovaj Britanski Parazit – u govnima do guse sa “papirnatim zlatom” kojim se manipulira… Čitaj više »

3 godine prije zadnji put uredio Žx
nekoime
3 godine prije

Još malo i Rusija će se slomiti pod teretom američkih sankcija. Već i bijeli medvjedi masovno sele u Kaliforniju, bježeći od gladi.

Sparkling
3 godine prije

Jedno pitanje za Ad Astru. Pa koji je #urac ovim Rusima, ekonomija im propada a oni gomilaju zlatne rezerve?

Max
3 godine prije

Rusija jje planski jačala svoje gospodarstvo.

... ....
3 godine prije

Eno S?Dalmacija piše da je Rusija sama i siromašna.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI