Ruski avioni oterali NATO-ve F-18 od Šojguovog aviona iznad Baltičkog mora

F-18 12-26 presretanje šojgua
4 komentara

NATO-ov avion F-18 pokušao je da se približi avionu koji je prevozio ruskog ministra odbrane Sergeja Šojgua u međunarodnom vazdušnom prostoru iznad Baltičkog mora. Avion je otjeran pomoću ruskog aviona Suhoj Su-27 koji se nalazio u pratnji aviona ruskog ministra odbrane, javio je dopisnik TASS-a iz aviona ruskog ministra odbrane.

Šojguov avion je bio na putu iz Kalinjingrada za Moskvu uz pratnju dva Suhoja Su-27 Baltičke flote. NATO F-18 pokušao je da se približi ruskom avionu iznad međunarodnih voda Baltičkog mora, ali su ruski lovci otjerali pomenuti avion.

U Kalinjingradu, Shoigu je prisustvovao ceremoniji postavljanja kamena temeljca za buduću mornaričku akademiju Nahimov i vježbi mornaričkog desanta na poligonu Hmelevka.

NATO-ovo objašnjenje

NATO avioni su se u utorak približili avionu ruskog ministra odbrane Sergeja Šojgua nad Baltičkim morem da bi identifikovali letjelicu, rekao je u utorak NATO zvaničnik TASS-u.

“Ruska letjelica u pratnji najmanje jednog ruskog borbenog aviona praćena je danas iznad Baltičkog mora”, rekao je zvaničnik. “Avioni NATO-ove misije Baltic Air Policing pokucali su da identifikuju avion koji je leteo blizu savezničkog vazdušnog prostora. Jednom kada je identifikacija aviona obavljena, NATO se avioni vratili u bazu”, napomenuo je NATO zvaničnik.

“NATO nema informacije ko se nalazi u kojem ruskom avionu”, dodao je zvaničnik NATO pakta.

F/A-18sNATOSu-27
Pretplatiti se
Obavijesti o
4 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Siniša
4 godine prije

Pokucao mu na prozor i pitao ga ko je unutra?

holandez
4 godine prije

Uobrazeni “North Atlantic Terrorist Organization” zamisljaju da je cela planeta njihova ? ? Koja bahatost ; dok ih ne pocinju skidati kao glinene golubove jedan po jedan sa neba . Jos i nijednom ratu nisu pobedili izuzev bombardovanja zemalja koje se ne mogu braniti ….

Faust
4 godine prije

Uobičajeno nadmudrivanje,nema razloga za euforiju.Šojgu je vjerojatno žurio vidjeti kakvu su glupost napravili njegovi raketaši.

Max
4 godine prije

Valjda su mislili da je Zekoslav Mrkva unutra.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI