Ruski avioni oterali NATO-ve F-18 od Šojguovog aviona iznad Baltičkog mora

F-18 12-26 presretanje šojgua

NATO-ov avion F-18 pokušao je da se približi avionu koji je prevozio ruskog ministra odbrane Sergeja Šojgua u međunarodnom vazdušnom prostoru iznad Baltičkog mora. Avion je otjeran pomoću ruskog aviona Suhoj Su-27 koji se nalazio u pratnji aviona ruskog ministra odbrane, javio je dopisnik TASS-a iz aviona ruskog ministra odbrane.

Šojguov avion je bio na putu iz Kalinjingrada za Moskvu uz pratnju dva Suhoja Su-27 Baltičke flote. NATO F-18 pokušao je da se približi ruskom avionu iznad međunarodnih voda Baltičkog mora, ali su ruski lovci otjerali pomenuti avion.

U Kalinjingradu, Shoigu je prisustvovao ceremoniji postavljanja kamena temeljca za buduću mornaričku akademiju Nahimov i vježbi mornaričkog desanta na poligonu Hmelevka.

NATO-ovo objašnjenje

NATO avioni su se u utorak približili avionu ruskog ministra odbrane Sergeja Šojgua nad Baltičkim morem da bi identifikovali letjelicu, rekao je u utorak NATO zvaničnik TASS-u.

“Ruska letjelica u pratnji najmanje jednog ruskog borbenog aviona praćena je danas iznad Baltičkog mora”, rekao je zvaničnik. “Avioni NATO-ove misije Baltic Air Policing pokucali su da identifikuju avion koji je leteo blizu savezničkog vazdušnog prostora. Jednom kada je identifikacija aviona obavljena, NATO se avioni vratili u bazu”, napomenuo je NATO zvaničnik.

“NATO nema informacije ko se nalazi u kojem ruskom avionu”, dodao je zvaničnik NATO pakta.

4
Ostavite komentar

avatar
10000
 
4 Grupirani komentari
0 Odgovori unutar grupe
0 Pratitelji
 
Komentar koji izaziva reakcije
Najaktivniji komentar
4 Komentatori
MaxFaustholandezSiniša Zadnji aktivni komentator
  Pretplati se  
Obavijest
Siniša
Gost
Siniša

Pokucao mu na prozor i pitao ga ko je unutra?

holandez
Gost
holandez

Uobrazeni “North Atlantic Terrorist Organization” zamisljaju da je cela planeta njihova ? ? Koja bahatost ; dok ih ne pocinju skidati kao glinene golubove jedan po jedan sa neba . Jos i nijednom ratu nisu pobedili izuzev bombardovanja zemalja koje se ne mogu braniti ….

Faust
Gost
Faust

Uobičajeno nadmudrivanje,nema razloga za euforiju.Šojgu je vjerojatno žurio vidjeti kakvu su glupost napravili njegovi raketaši.

Max
Gost
Max

Valjda su mislili da je Zekoslav Mrkva unutra.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik