Ruski lovac MiG-31 presreće američke bombardere iznad Barencovog mora

MiG 31
20 komentara

Ruski borbeni avion MiG-31 presreo je par američkih strateških bombardera koji su se približavali ruskoj državnoj granici preko Barencovog mora, izvijestilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

“Dan 24. marta 2024. godine ruske sposobnosti kontrole vazdušnog prostora uočile su vazdušnu metu iznad Barencovog mora koja se približava državnoj granici Ruske Federacije.

Borbeni avion MiG-31 iz snaga za brzo reagovanje protivvazdušne odbrane je ubačen da identifikuje vazdušnu metu i spreči od narušavanja državne granice Rusije“, saopštilo je ministarstvo. „Posada lovca identifikovala je vazdušne mete kao par B-1B strateških bombardera američkih vazduhoplovnih snaga, navodi se u saopštenju.

“Kako mu se ruski lovac približavao, američki bombarderi su se okretali od državne granice Ruske Federacije”, navodi se i dodaje da se ruski avion bezbedno vratio u svoju matičnu vazdušnu bazu, sprečavajući narušavanje državne granice Rusije.

Ruski borbeni avion striktno je poštovao međunarodna pravila korišćenja vazdušnog prostora iznad neutralnih voda, poštujući mere bezbednosti, dodaje ministarstvo.

Barencovo MoreMiG-31rusijaSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
20 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Tupko Glupko
1 mjesec prije

Tko ne zna – Barentsovo more je područje gdje sa istočne i sjeverne strane imamo dva ruska otoka (Novaja Zemlja i Zemlja Franca Josifa), sa zapadne je norveško otočje Svalbard, a sa južne strane je skandinavski poluotok.

Max
1 mjesec prije

Vješto odrađen rutinski posao.

Lucija, prva
1 mjesec prije

NAVODNO.
A sad lijepo molim dokaze za te priče.
Gdje to piše i tko je to vidio i provjerio?

Borislav
1 mjesec prije

Vrlo uspješno je plenki uspi istjerati pola milijuna radno sposobnih… uspješno je u Hrvatskoj otvoreno više od pet puta Kazina i kockarnica… zaraziti ovisnosti o kocki jednom ovisnosti jačom od droge i alkohola ,i nastavlja je agresivno reklamirati na svim medijskim platformama (pa i na televiziji koju plaćate)… bitno je da se zaraze a djedovinu će progurati kad tad krizi validatore…kud ide profit to niko ne može dokazati.. i vrlo uspješno je cijepio polovinu države sumnjivim cjepivom…o manje bitnim uspjesima neću ni govoriti

BanOvan
1 mjesec prije

A zašto ih već jednom ne puste da prijedju granicu pa ih lijepo s3.14čkaju kako većBog zapovijeda ?

tihobl
1 mjesec prije

Након терористичког напада у Крокус сити холу, амерички Стејт департмент препоручује да сви Американци напусте Русију:

„Грађани САД не би требало да путују у Русију, а они који бораве или путују у Русију треба да одмах напусте земљу“.

Najava novih teroristickih akcija?

vanja
1 mjesec prije

Ево још им два брода потопили у Севастопољу,брука до неба.Ко лисица у кокошињцу.А они се играју вије са америчким авионима.Плаше их…

tihobl
1 mjesec prije

Америка троши дупло више него што зарађује
У овом месецу у касу је ушла само 271 милијарда долара, док је потрошено 567 милијарди

tihobl
1 mjesec prije

Производња ракета Таурус у Немачкој биће обновљена тек за 2 године, тврди британски Фајненшел тајмс, позивајући се на стручњаке.
Према новинама, Немачка сада има на лагеру 600 таквих пројектила, али је само половина у радном стању.

Darko
1 mjesec prije

Odmah ih je trebalo srušiti..

eks
1 mjesec prije

Na svom predizbornom mitingu Tramp je rekao : “Obama je osnivač Islamske države, a suosnivač je Hilari Klinton. Američka državna mašina kontroliše terorističku mašinu (ISIL) pod lažnom zastavom islama , za račun USA i u režiji njenih nadležnih institucija. “

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI