Ruski parlament ograničio ”reproduktivni turizam”

Trudnoća - trudnica
16 komentara

Zakon koji zabranjuje surogat majčinstvo za strane državljane i samce sada mora potpisati predsjednik Vladimir Putin da bi postao zakon

Gornji dom ruskog parlamenta, Vijeće federacije, usvojilo je u srijedu zakon koji zabranjuje samcima i strancima da zapošljavaju žene da postanu surogat majke. Sponzori kažu da je zakon potreban za zaštitu djece. Prema novim pravilima, stranim državljanima i neoženjenim ruskim muškarcima zabranjeno je dobivanje ovih usluga u zemlji. Surogat majčinstvo ostat će dostupno samo bračnim parovima u kojima je barem jedan od supružnika ruski državljanin te neudatim Ruskinjama koje zbog zdravstvenih problema ne mogu imati djecu. Također, sva djeca rođena u ovim okolnostima automatski će dobiti rusko državljanstvo.

Jedna od supredlagateljica zakona, senatorica Margarita Pavlova, izjavila je u utorak da je ta praksa postala “pokretna traka” za odvođenje djece iz zemlje, pri čemu se ne zna sudbina oko 45.000 surogat beba.

Zakon je prošli tjedan odobrio ruski donji dom, Državna duma. Predsjednik Vjačeslav Volodin rekao je da se s tom mjerom odavno čeka, jer “te bebe često završavaju u vrlo opasnim situacijama, postaju žrtve zločina, uključujući ilegalnu trgovinu organima, a posvajaju ih istospolni parovi”.

Ruski zakonodavci dugo raspravljaju o ograničenjima surogat majčinstva, a neki čak pozivaju na opću zabranu te prakse. Sadašnji zakon prvi put je predstavljen 2021. Prije nego što postane zakon, mora ga potpisati predsjednik Vladimir Putin. Rusija je tražila dodatnu zaštitu za djecu rođenu u zemlji – 2012. je zabranila posvajanje ruske djece od strane američkih državljana nakon nekoliko visokoprofilnih slučajeva zlostavljanja, pa čak i smrti posvojene djece, kao i sankcija koje je Washington uveo Moskvi.

Reproduktivno zdravljerusijazakon
Pretplatiti se
Obavijesti o
16 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Max
1 godina prije

Trebalo je prije.

tihobl
1 godina prije

A kakav zakon ce donijeti Zelenski?

Schwarze Hunderte
1 godina prije

Takova mogucnost NIKADA nije niti trebala postojat – Ruska SRAMOTA 😈 ! No .. Bolje ikad , nego , nikad .

Tupko Glupko
1 godina prije

Ukrajinke trenutno u Europi će i više nego dovoljno nadoknaditi što Zapad ne može više dobiti iz Rusije.
Ali sve mislim da traže Zapadnjake za alimentaciju, a ne samo da im isplate za surogat majčinstvo. Sad je prava prilika za ove mlađe i zgodnije koje strijeme tome.

1 godina prije

sve je to skrivano oko te nesretne djece je daaaaleeeeeeekoooooo bolnije za normalni svijet….Lolita express je samo mrvica strave i užasa a stradalo je puno zviždača koji su nešto našli….sjetite se samo probnog puštanja filma “oči širom zatvorene” kojim je načeto to zlo u svom hvalisanju da im nitko ništa ne može………naravno da tu treba terminatora i bez milosti i nuđenja drugog obraza

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI