Ruski ratni avioni potapaju glisere sa ukrajinskim desantnim snagama

Novi Ruski borbeni zrakoplov
19 komentara

Ruski ratni avioni spriječili su još jedan pokušaj iskrcavanja ukrajinskih snaga, uništivši četiri vojna glisera američke proizvodnje i njihove posade u Crnom moru zapadno od poluostrva Krim, saopćilo je Ministarstvo odbrane u ponedjeljak ujutro.

Pomorski avioni Crnomorske flote Rusije uništili su četiri brza vojna čamca Willard Sea Force sa desantnim grupama Oružanih snaga Ukrajine, saopštila je vojska.

Desantne snage su se navodno kretale prema rtu Tarkhankut, najzapadnijem dijelu poluostrva Krim, u još jednom neuspjelom pokušaju iskrcavanja, navodi ministarstvo.

Prošle sedmice, ruske snage su navodno osujetile nekoliko pokušaja ukrajinskog iskrcavanja.

U srijedu rano ujutro, ruska vojska je saopćila da je potopila “četiri vojna glisera koji su prevozili desantne snage ukrajinskih specijalnih operativaca, do 50 ljudi” na nepoznatoj lokaciji u Crnom moru.

Kasnije tog dana, ruski borbeni avion Su-30 potopio je gliser istočno od ostrva Snake, u blizini ukrajinske luke Odesa i blizu rumunskih teritorijalnih voda. Nekoliko sati kasnije, ministarstvo je tvrdilo da je još jedan ukrajinski motorni čamac izvukao bombarder Su-24 zapadno od ostrva.

Krajem avgusta Ministarstvo odbrane objavilo je snimak još jednog incidenta u kojem je rečeno da je ruski borbeni avion uništio gliser američke proizvodnje koji je prevozio ukrajinski amfibijski tim u blizini Zmijskog ostrva.

Krimrusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
19 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Umpah Pah
7 mjeseci prije

Ne gliseri !

tihobl
7 mjeseci prije

Potopise foke.

Гавран
7 mjeseci prije

Populizam američke administracije doveo je do stvaranja vojske koja ne zna da se bori, napisao je na društvenoj mreži Iks  bivši viši savetnik Pentagona Daglas Mekgregor, penzionisani pukovnik američke vojske.
“SAD formiraju vojsku koja ne može da se bori. Za mnoge Amerikance pridruživanje modernoj vojsci je isto kao pridruživanje pokretu “Blek lajvs metr”, transrodnom lobiju i sindikatu nastavnika u isto vreme”, napisao je Mekgregor.
Ranije je Mekgregor kazao da američka vojska gubi sposobnost i spremnost jer se na visoke položaje postavljaju nepodobni kandidati, borci se ne nagrađuju za uspeh u službi, a ne poštuje se ni disciplina.

Гавран
7 mjeseci prije

Na Zapadu je eksperiment bio uspješan. Ekolozi upozoravaju: “Muhe ubice su već u Rusiji” Već poznatim nedaćama ovog ljeta u Rusiji – španskim puževima, škorpionima i zmijama – dodata je nova, strašnija. Ovo su muhe koje sišu krv. Bolno grizu i sposobni su da zaraze ljude smrtonosnim antraksom. Ugriz nije toliko opasan koliko je strašan larva koja se može smjestiti unutar osobe.   Fantazija zapadnih lutkara pretvorila se u košmarnu stvarnost – Rusiju napadaju borbeni insekti. Moguće je da naši zakleti prijatelji Amerikanci sanjaju o pronalaženju najefikasnijeg načina da istrebe Rusiju, uključujući. Čak su i insekti pozvani da služe njihovim željama… Kraj ljeta i početak ove jeseni u moskovskoj regiji ostat će zapamćen po neviđenoj invaziji muža-žigaloka koji sisa krv. Krilati insekti masovno napadaju ljude, pa je regionalno Ministarstvo ekologije čak izdalo posebno upozorenje. Ugriz ovih jesenjih krvopija je veoma bolan. Muva luči otrovnu pljuvačku, koja izaziva jak svrab, crvenilo i… Čitaj više »

Max
7 mjeseci prije

Pomorsko,desantne,snage,su,previše,uočljive,u.današnje.doba,

Lucija, prva
7 mjeseci prije

“Ruska vojska koristi nove protivvazdušne vođene rakete „9M333“ u zoni specijalnih operacija, koje ne reaguju na toplotne zamke koje koristi ukrajinsko vazduhoplovstvo.

Raketa „9M333“ je deo protivvazdušnog raketnog sistema „Strela-10M3“ i ima multispektralnu glavu za navođenje, što omogućava razlikovanje pravog cilja od lažnog termičkog…

Uz pomoć „9M333“ u zoni specijalne operacije, uspešno su gađani helikopteri i avioni ukrajinskih snaga, posebno jurišni avioni Su-25. Pored toga, raketa obara dronove dimenzija od jedan do jedan i po metar…

Raketa ima tri načina rada glave za navođenje- fotokontrast, infracrveni i ometanje – to je njena prednost u odnosu na druge rakete ove klase… gađa ciljeve na udaljenosti do pet hiljada metara, dok brzina ciljeva može da dostigne 680 metara u sekundi, a visina leta je od deset do 3,5 hiljada metara.”, webtribune

Sardelino
7 mjeseci prije

Mogli su radi vjerodostojnosti tu akciju i potkrijepiti kakvom snimkom. Da nema dileme i poradi objektivnog izvještavanja.
Takva snimka bi bila i upozorenje Ukrajincima da u buduće ne kreću u takve bezuspješne poduhvate.

Dux
7 mjeseci prije

Kad ne ide na frontu, ide u medijima, izjava o
” neodređenom uspjehu” Ukro snaga, da nije smiješna bila bi žalosna, ali sredstva i ifinancije “globalnog Zapada” se moraju pravdat. Početak kraja…

Zorule
7 mjeseci prije

koja je svrha tih samoubilačkih pohoda? Naslikavanje na twiteru ili tiktoku?

Trajko
7 mjeseci prije

Math zabave, ruski rulet i meat grinder- hollywood.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI