“Ruski trag” u priči o 39 leševa migranata u Velikoj Britaniji

Ruski trag
24 komentara

U Velikoj Britaniji se vodi jedna od najvećih istraga u povijesti zemlje i želi se saznati kako je u kamionu pronađeno 39 mrtvih ljudi. Vozač je uhićen, a ruta kojom je stigao je jako neobična.

Kamion je u Veliku Britaniju, u Essex, stigao u subotu iz Bugarske i unutra su pronađena tijela 39 osoba. Britanska policija je pozvala tim hitne pomoći koji je pronašao tijela u industrijskoj zoni Waterglade u gradu Graysu, nedaleko od Londona.

Uhićen je i pritvoren vozač kamiona iz Sjeverne Irske pod sumnjom za ubojstvo. Policija pokušava utvrditi identitet pronađenih mrtvih osoba, a to bi mogao biti dugotrajan proces.

Kamion je navodno stigao u zemlju još prošle subote iz Bugarske, preko luke Holyhead u Walesu, što je za istražitelje vrlo neobično. The Independent je kontaktirao bugarsko veleposlanstvo u Londonu koje tvrdi kako ne zna ništa o slučaju te informacije prikuplja iz medija.

I kako to obično biva, kada se ne zna tko bi mogao biti zločinac, tu je Rusija. Naime, kamion je u Veliku Britaniju stigao preko teritorija Krima.

Jevgenij Satanovski, predsjednik Instituta za Bliski istok, komentirao je otkriće kamiona s 39 tijela migranata u parku u gradu Grays na jugoistoku Engleske, koji je, prema medijskim izvješćima, iz Bugarske navodno stigao preko teritorija Krima.

“Oprostite mi, gospodine idiote. U Velikoj Britaniji su pronašli pun kamion leševa ilegalnih imigranata iz Bugarske. Novine pišu kako je prošao preko Krimom. Gledam kartu. Zovem Kaščenka, zovemo brigadu”, napisao je Satanovski na svom kanalu Telegram.

“Ako je ovo engleski humor, onda im Brexit, izgleda, nije bio dovoljan. Zanimljivo, na Krimu je portal koji izvještava u Velikoj Britaniji i Bugarskoj? Ili platforma Nine and Three-Quarters ima podružnicu u Hogwartsu, školi vještičarenja i čarobnjaštva? A možda postoji čak jedna i u Donbasu?”, pita stručnjak, koji ne može vjerovati o ovakve hipoteze „novinara“.

“Bar je jasno zašto su gospoda živahna. Dakle, verzija je da su prvo su Petrov i Baširov ubili Cezara u Rimu. Onda u Sjedinjenim Državama predsjednika Lincolna i Kennedya. Zatim Lumumbu i Che Guevaru. Ili njega prije Kennedya. Ovdje se verzije istrage razlikuju. Zatim, su, primivši naredbu od Staljina, uspoređujući ga s Putinom, stigli su u Englesku i počeli mazati otrovnim Novičokom kvaku na vratima Skripala. Vinnie Pooh i Piglik, agenti Scotland Yarda, pratili su ih i oteli im otrov, tako da jednostavno nisu imali dovoljno za kuću Skripalovih, pa su ubili samo mačku Masjaniju, ljubimicu bivšeg GRU agenta, kako bi je uklonili kao svjedoka. Potom je lord Voldemort Borisu Johnsonu predao svu prljavštinu o britanskom parlamentu, a on je napustio Europsku uniju bez Engleske, uz odlično raspoloženog Trumpa“, ironično piše Satanovski.

„Otkud sad Krim? Dakle, jasno je da nije bilo Krimskog rata, katedrala u Salisburyju ne bi bila ni sagrađena, Stonehenge bi bio kvadrat, a mjesec jul ne bi bio imenovan u čast Cezara. Slijedite li tu logiku, čitatelji, Cezar u Britaniji nikada ne bi iskrcao svoje legije”, nastavio je Jevgenij Satanovski .

“Pa, tko je kriv za pun kamion bugarskih leševa u Engleskoj? Moskva, Krim i Putin. Hitno moramo pojačati sankcije“, zaključio je Satanovski.

Uoči ovih izjava, pozivajući se na londonskog dopisnika dnevnog lista Kommersant, Andreja Ostalskog, navedeno je da je trasa vozača kamiona, koji je pronađen s 39 leševa u Engleskoj u županiji Essex, navodno mogla proći kroz Krim. Navodno su ilegalni imigranti prvo preko Rima došli na Krim, a onda su završili u irskom Dublinu.

Kasnije je Andrej Ostalski objasnio što je htio reći, koristeći se starom ruskom izrekom i da su ga novine koje su ga citirale pogrešno protumačile.

“Slušajte, dobro je poznat izraz “do Krima kroz Rim”, što znači vrlo težak, neobičan put. Govorio sam o tome, a ne da je kamion doslovno vozio kroz talijaAndreja Ostalskognsku prijestolnicu do poluotoka, a potom do Irske”, rekao je Ostalski i objasnio da su informacije o ruti kamiona sažetak informacija dobivenih od britanskih novinara i policije.

Prema njegovim riječima, one također traže provjeru, ali je priča već eksplodirala na društvenim mrežama i na portalima na gotovo svim jezicima.

Podsjetimo, u gradu Graysu, 30 kilometara od Londona,  pronađen je kamion s 39 leševa. Prema policiji, kamion je iz Bugarske stigao 19. listopada. Zbog sumnje u ubojstvo priveden je vozač, 25-godišnjak iz Sjeverne Irske.

Prema svim ruskim službenim i medijima koji drže do profesionalnosti, žrtve su najvjerojatnije ilegalni migranti, što britanska policija još nije spomenula kao mogućnost. No, to sada uopće nije važno.

rusi
Pretplatiti se
Obavijesti o
24 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
moša je na godišnjem
4 godine prije

tražili demokraciju….i našli je s time da te demokracija ubija polako i okrutno a za smrzavanje kažu da je najljepša smrt uz lijepe halucinacije

Emiliano Zapata
4 godine prije

Ako ponovis laz 1000 puta ona postaje istinita!

Ivo
4 godine prije

Ovi rusi nisu normalni, ubijati tolike ljude i slati ih kontejnerima okolo… A ni šole nije baš normalan, iz Bugarske preko Krima do V.Britanije. Vidi se da je štrajkao iz škole kad je bio zemljopis. Kao da je nafta džabe…. stoka.

norbert boulf
4 godine prije

iz povjerljivih izvora “bjele kacige” iz Londona sa vjelikom vjerojatnošću priopćavaju da su stradalnici ugušeni „Novićok“ om.
U Ujedinjenom Kraljevstvu svi su pod Čokom

FATIH
4 godine prije

SVI PUTEVI VODE U MOSKVU!

slagerpjevac
4 godine prije

Može link da vidim tko to tvrdi?

Max Payne
4 godine prije

Radi se o kineskim državljanima, potvrdila i Kina. Naravno velika je vjerovatnost da su ti Kinezi ilegalni migranti. Sličan slučaj dogodio se prije dosta godina u Doveru samo je broj žrtava bio veći, isto Kinezi ilegalci. Koja je uloga Sjevernog Irca, sve vuče na trgovinu ljudima. Koliko vidim službena istraga nije utvrdila rutu nego samo da je kamion ušao na teritorij Velike Britanije preko luke Zeebrugge u Belgiji. Sve ostalo je nekakvo žutilo, kakav Krim, kakvi li bakrači. Ovaj put ću se suzdržati od komentara te velike “zemlje blagostanja” jer trenutno nije poznato da li su ilegalni migranti iako sam način transporta vuče na to. Onaj koji putuje legalno neće se skrivati po nekakvim kamionima-hladnjačama.

Kvisko
4 godine prije

Kinezi u hladnjacama bjeze iz zemlje blagostanja Kine u pakao zapadne DEMONkracije , gdje vladaju ljudi gusteri koje cijepe djecu i tvrde da je zemlja okrugla,kako to, kako to,kako to?

Tak
4 godine prije

nije mi baš skroz jasno. kažu da su kineski državljani, oni inače putuju po EU bez problema, ima ih i u Hrvatskoj koliko hoćeš, koji su to Kinezi bili baš me zanima.

dulebg
4 godine prije

Ma kakav Putin – Milošević je to! Malo mu bili oni Kurdi u Dunavu, nego pazi sad ??! I Sv.Đorđe, garant!

Lurker
4 godine prije

Mene danas bole ledja, vjerojatno su Rusi krivi?

nije bitno tko
4 godine prije

Za vaše slabe plate i penzije su krivi zločesti Rusi.

zlatan
4 godine prije

Zašto svi hoće na taj zapd?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI