Stanovništvo Rusije zadovoljno životnim uvjetima

Robna kuća u Rusiji
10 komentara

Brojni medijski izvori sa zapada ponavljaju mantru o “teškoćama ruske ekonomije” zbog zapadnih sankcija. Sa svoje strane Rusija te sankcije uspijeva dobro kompenzirati, na bar dva načina. Prvo, umjesto uvoza roba koje nisu pod sankcijama, Rusija organizira njihovu proizvodnju na svom teritoriju. Drugo, s najvećim dijelom svijeta, koji nije pod američkim patronatom, razvija intenzivne trgovačke odnose.

U svom članku, RT.COM prenosi rezultate istraživanja javnog mišljenja iz 2016. godine, provedenog od strane VTSIOM-a, državnog istraživačkog centra javnog mišljenja. Po tim rezultatima, čak 72 posto ispitanika je u 2016. izjavilo da je zadovoljno uvjetima života, dok je postotak nezadovoljnih na kraju godine bio 26%.

Dvadeset pet posto Rusa je istraživačima izjavilo da misle da su najteža vremena iza njih, dok je 42 posto izjavilo da će najteža vremena tek doći. Dvadeset i četiri posto je izjavilo da su najteža vremena upravo sada, u vrijeme ispitivanja, provedenog potkraj 2016. godine.

Kada govorimo o općem stanju u Rusiji, 56% stanovnika je izjavilo da je stanjem zadovoljno, dok je 41 posto izjailo da je stanje daleko od dobrog.

Šef Odjela za monitoring i istraživanje izbora VTSIOM-a, Stepan Lvov, rekao je da su usprkos brizi Rusa zbog ekonomske situacije stavovi postali manje emocionalni. “U jesen i ranu zimu, svjedočili smo političkoj stabilnosti, pojačanoj rezultatima rujanskih parlamentarnih izbora, što je imalo pozitivan odjek na očekivanja razvoja društva. Prema kraju godine je politički faktor nadvladao negativni utjecaj materijalnog faktora, što nas ne bi trebalo uvjeriti da će 2017. godina ekonomiju voditi u uzlaznu putanju. Razina anksioznosti je još vrlo visoka, gotovo pola populacije ne isključuje da su teška vremena tek pred nama”.

Uz ove nalaze, istraživači su zabilježili i podršku predsjedniku Putinu od 86.8 posto – jednu od najviših ikada – i podršku njegovoj stranci od 48%.

Izvor: RT

Istraživanje javnog mišljenjaJedinstvena RusijaRT.COMrusiSankcijeStepan LvovVTSIOM
Pretplatiti se
Obavijesti o
10 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
xyz
7 godine prije

Rusi se dobro sjecaju kako je bilo za vrijeme americke uprave, to jest za vrijeme Borisa Jelcina, zato ovo sto danas imaju Rusima je stvarno super. S druge strane u ljudskoj prirodi je da ljudi uvijek zelu bolje i vise inace ne bi bilo progresa, tako je i u mentalitetu Rusa. Rusi su sposobni da zivu jos bolje, bas radi tog razloga UKUSA rezimi i Nijemci im ne daju da zive u miru. Rusa ima 150 miliona, ima i 150 miliona Brazilaca ali Brazilci nisu prijetnja UKUSA rezimima i Nijemcima nego Rusi. Indijaca ima preko miljardu ljudi, no nisu ni Indijci njima konkurencija nego Rusi. Jedino Rusi od naroda koji nisu americki vazali su konkurencija UKUSA rezimima, zato jer su sposobni, zato jer su bijela i slavenska rasa, najbolje slavensko pleme. Niti Brazilci niti Indijci ne mogu izbaciti znastvenike, radisne i sposobne ljude, zilavi narod kao Rusi, zato UKUSA rezimi… Čitaj više »

xyz
7 godine prije

Zasto UKUSA i Nijemci ne vole ni Kineze, zato jer su im konkurencija.
Kinezi prodaju elektricno auto za $ 8500
a Amerikanci za $ 30 000
A najeftiniji Tesla je najmanje $ 60 000.

In Shanghai last year, a two-door battery electric Chery eQ cost around 60,000 yuan ($8,655) after subsidies. Without subsidies, the eQ would cost an additional 100,000 yuan or so. At this week’s Detroit auto show, General Motors showed off its latest Bolt EV, which costs around $30,000 after a $7,500 federal tax credit.

Marty Feldmann
7 godine prije

Jeli ono Putin izjavio: “Vjerujem samo u statistiku koju sam sam izmanipulirao“ nije nego Churchill. 🙂
Ali mozda i Rusi jednostavno nemogu bez muke i problema, u povjest im je puna nasilja. Da nasi zive tamo, vec davno bi ispljuvali cijelu vladu, ali mi smo umazeni.

mou
7 godine prije

Distributiranje “vijesti” o uriniranju po Trumpu od strane prostitutki …od strane CNN – ne spada u FAKE NEWS i trolanje, kazu ostale bratske natovske novine iz USA i Europe.

mou
7 godine prije

Necu staviti link
ali stavit cu naslov
Cak i The New York Times se prikljucio svojoj braci po mrznji u sirenju FAKE NEWS i trolanju.
Ovo je naslov
Trump Received Unsubstantiated Report That Russia Had Damaging Information About Him

BBC, The Guardian, sve njemacke novine… isto tako, udruzila se natovska bratija u zlocinacki poduhvat protiv Trumpa.

Georgij Žukov
7 godine prije

Ako Putin odluci upravljati Rusijom jos 4 godine , Rusija ce postati velesila u pravom smisli te rijeci .Slava Rusiji , slavenskoj braci .

Michael Collins
7 godine prije

Toliko su zadovoljni da je nedavno samo u Irkutsku njih 100-injak umrlo od trovanja ilegalnim alkoholom.
Da se ne lažemo – mnoge stvari u Rusiji ne funkcioniraju, ali kada se vidi pod kolikim su pritiskom (sankcije i ostalo) nije ni čudo.
Ako su izdržali onu katastrofu od Jeljcina, preživit će i Obmanu i štetu koju im je napravio.
Propaganda sa suprotnim predznakom ne poništava onu drugu – to su samo dvije propagande. Nije geopolitika matematika.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI