Ruski zamjenik predsjednika Vijeća sigurnosti otkriva plan za rješavanje ‘tektonske civilizacijske greške’

Dmitrij Medvedev
31 komentar

Trenutno je Zapad pretvorio Rusiju u glavnog “neprijatelja”, a takva politika zapadnih država je puna velike opasnosti za čovječanstvo u cjelini. O tome piše Dmitrij Medvedev, zamjenik predsjednika Vijeća sigurnosti Ruske Federacije.

Kako napominje ruski političar, Zapad i dalje izjavljuje potrebu za članstvom Ukrajine u NATO-u i zahtijeva da se mir zaključi isključivo pod uvjetima režima u Kijevu. Zapad je iz nekog razloga odlučio da je Rusija već „izgubila“, pa postoje razlozi za postavljanje zahtjeva koji su očigledno neprihvatljivi za našu zemlju. Medvedev smatra da je nastao “tektonski civilizacijski rascjep” i da će konfrontacija biti duga.

Međutim, piše Medvedev u Rossiyskaya Gazeta , Zapad nije u pravu. Prvo, „cijeli svijet“ nije okrenuo leđa Rusiji. Zemlje Azije, Afrike, Latinske Amerike aktivno se razvijaju i surađuju sa Rusijom. Naprijed u kraj hegemonije američkog dolara.

Europljani su odavno izgubili naše tržište, izgorjele su im investicije, iako je ostala proizvodnja. Hvala im na besplatnim ili znatno jeftinijim kapacitetima koji su postali vlasništvo ruskih kompanija – naglašava Medvedev.

Rusija pokazuje visoke stope ekonomskog rasta, usprkos sankcijama. To je korijen razloga za ogorčenje Zapada – Rusiju nije bilo moguće slomiti, antiruski front je “propao”. Ali globalna konfrontacija između Rusije i Zapada nosi određene rizike.

Hibridni rat koji sada vode s nama je njihova posljednja prilika da zadrže povoljan status quo za sebe, da ne izgube svoju oslabljenu moć i utjecaj. Nova generacija zapadnih političara ne razumije zaoštravanje takve konfrontacije. Ovo čini scenario “nuklearne apokalipse” sasvim stvarnim.

Svijet se nalazi u mnogo goroj konfrontaciji nego za vrijeme Karipske krize, jer su naši protivnici odlučili da zaista poraze najveću nuklearnu silu – Rusiju

Jedina opcija za dalje očuvanje mira na globalnom nivou je razvoj i usvajanje novih kontura sigurnog svijeta, uključujući i zaključivanje sporazuma poput Helsinškog akta. Naravno, napominje Medvedev, biće potrebno “ponovno sastavljanje” UN-a. Ali ni tada nije činjenica da će ovi koraci dovesti do rješenja situacije na globalnom nivou.

Medvedevrusijaukrajinazapad
Pretplatiti se
Obavijesti o
31 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Stop budalama
9 mjeseci prije

Ukratko,
Za osvetu amerima za sve lose što su ucinili, posvadjali smo se sa eu uz koju smo dobro napredovali,
I 40 Mio najbliskijeg nam naroda na svijetu pretvorili u neprijatelje
Usput smo pobili parsto tisuca naše mladeži, otjerali iz zemlje milijun mladih I pametnih
Postali smo ovisni o kini I indiji koji ima dvadeset puta vise nego nas
Dobra je vijest da nas Kuba I Burkina Faso vole dok im poklanjamo pare

Well done Mr Putin & Medvedev
Sehr gut gemacht!!!

Captain
9 mjeseci prije

Bilo tko normalan ako pogleda 70-ak godina unazad i vidi što je Svijetu učinio američki hegemon moramo stati i razmisliti.
Ne znam kakav će biti taj novi multipolarni Svijet ali bih htio doživjeti promjenu i mogućnost da ne budemo taoci američke tzv “duboke države” jer je i američki narod njihov talac ali su većinom i generacijski toliko indoktrinirani da više toga nisu ni svjesni.
Američki san koji su nam prodavali 70-ih je mjehur od sapunice i kao takav je samo za odabrane a ostatak naroda se skriveno iza patriotizma guši.

Max
9 mjeseci prije

Takva politika može prouzročito propast civilizacije.

Ha,ha,ha,ha
9 mjeseci prije

Pa zašto ne staneš? Daj dobar primjer svima sličnim sebi.🤣

Zoro
9 mjeseci prije

nažalost na ovom portalu ima dosta budala koje podržavaju imperijalistički i kolonijalistički zapad, kao nekada njihovi prethodnici nacistčku njemačku, Rusija je 1917-1990 predvodila borbu za oslobođenje naroda svijeta od kolonijalizma i sada je nastavila tu borbu do konačnog oslobođenja svih naroda i od kolonijalizma i globalizma i svake vrste diktata, svi narodi svijeta će nakon pobjede Rusije, Kine, Briksa, Afrike, sami odlučivati o svojoj sudbini, dolazi vrijeme hrabrih i smionih Ljudi, vazali idu u prošlost kao sramna povijest ljudskog roda

9 mjeseci prije

Velika zemlja Rusija , daleko iznad žohara koji je olajavaju i još više iznad onih koji je žele uništiti…

9 mjeseci prije

⚡️Русија упозорава: Кијев ноћас планира напад на Запорошку нуклеарку

Кијев ноћас намерава да изведе напад на Запорошку нуклеарну електрану користећи високо прецизно оружје и дронове камиказе, саопштио је саветник шефа руске енергетске компаније „Росенергоатом“ Ренат Карча.

❗️Како је додао, истовремено је планирано да се са летелице баци пројектил пуњен радиоактивним отпадом који је 3. јула уклоњен из Јужноукрајинске нуклеарне електране.

⚠️ „Резервни план за ослобађање радиоактивних супстанци је да се користи високо прецизна ракета ‘точка-У’ напуњена радиоактивним отпадим“, истакао је Карча.

LauerNalis
9 mjeseci prije

Bijela rasa ionako izumire.
Žao mi ovih drugih da moraju trpjeti te zadnje trzaje još uvijek jake i potpuno nesuvisle žgadije.

Noname
9 mjeseci prije

Snaga ruskog topništva, sustava protuzračne obrane i elektroničkog ratovanja promijenit će pravila igre u slučaju izravnog sukoba sa Zapadom, napisao je na Twitteru bivši američki obavještajac Scott Ritter. “Svim onim generalima iz fotelje koji kritiziraju Rusiju: ​​razmislite o tome što su SAD i NATO učinili, a što nisu učinili u posljednjih 20 godina. Ni jedni ni drugi ne bi mogli dugo izdržati u sukobu u kojem su danas Ukrajina i Rusija – to je izvan njihove zamisli.  Korištenje precizno navođenog streljiva neće pomoći savezu – sustavi isporuke će biti brzo uništeni uzvraćanjem vatre. Nadmoć ruskog topništva mijenja pravila igre”, smatra stručnjak. Prema njegovom mišljenju, prednost Zapada u zrakoplovstvu također će biti kompenzirana razgranatom mrežom protuzračne obrane. Ni SAD ni NATO nisu spremni suočiti se s tako strašnim protivnikom kao što je Rusija, smatra Ritter. Bivši obavještajac je dodao da se Washington prilagodio ratu koji se temelji na potpunoj dominaciji njegovih vojnih sustava. Iako je… Čitaj više »

goran
9 mjeseci prije

evo još jedan nas upozorava ali nitko ga ne čuje
potpuno si u pravu medvedev

trajko
9 mjeseci prije

Nato je tigar od papira, ali njegov teroristički modus operandi mogao bi gadno naškoditi kvaliteti življenja na zemlji.

matalan
9 mjeseci prije

Bez Amerike čovječanstvo bi palo pod jaram ISLAMOBOLJŠEVIZMA i Kineskog rigidnog komunizma…smrt rusima..

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI