S. Wagenknecht: “Želite zaustaviti širenje lažnih vijesti – ušutkajte Merkel!”

Sahra Wagenknecht - Die Linke
39 komentara

U Njemačkoj je u jeku predizborne kampanje čelnica ljevičarske stranke Die Linke održala govor koji se, takoreći, brzinom svjetlosti širi društvenim mrežama u Njemačkoj.

Svojom karakterističnom ironijom je Sahra Wagenknecht demantirala čelnike vodećih stranka u Njemačkoj, kancelarku Angelu Merkel i Martina Schulza, a žestoko i argumentirano je kritizirala politiku NATO pakta zbog nepotrebne utrke u naoružanju s Rusijom.

Želim vam nešto reći o revolucionarnom prijedlogu Martina Schulza, kojeg je iznio u vrijeme dok je bio predsjednik Europskog parlamenta. Onda na te riječi gotovo nitko nije obratio pozornost, a ja sam tek nedavno pročitala njegovu izjavu. Dakle, Schultz je predložio zabranu širenja takozvanih “Fake News”, ili lažnih vijesti.

Bila sam zapanjena.  Znači li to da ćemo zabraniti tabloid Bild? Razmislite. Nije li upravo to predložio gospodin Schultz?

Hoćemo li morati ušutkati kancelarku, jer mi ništa drugo nije palo na pamet. Prosudite sami. Ona uvijek oduševljeno kaže, iako u posljednjih nekoliko godina ne baš tako oduševljeno, ali barem još uvijek govori “kako je u Njemačkoj sve dobro“.

Ponekad kancelarka čak kaže “kako ono što radimo u zemlji radimo bolje nego ikad.  Pa to je klasičniFake News“.

Pređimo na drugu temu. Merkel sa svojim prijateljima govori o potrebi povećanja vojne potrošnje. U vezi s ovim izjavama imam osjećaj da je NATO ranije sav svoj novac trošio na jogu ili na zdravstvene programe.

Kako mogu reći da sada moramo učiniti nešto po pitanju oružja, jer ipak moramo biti u stanju oduprijeti se Rusima, koji su naoružani do zuba. Onda sam pomislila da mi stvarno nemamo oružje, a Rusija je naoružana do zuba. Međutim, pogledajmo brojeve.  Je li to istina?

Potrošnja na naoružanje Rusije i NATOa
Potrošnja na naoružanje Rusije i NATOa

Dakle, nakon proučavanja statistika ćemo opet ostati šokirani i vidjeti da lažu. Kao i do sada, samo jedna Amerika na proizvodnju instrumenata za sijanje smrti troši 600 milijardi dolara godišnje. Šest stotina milijardi! Europske zemlje, članice NATO saveza, zajedno godišnje troše gotovo 300 milijardi dolara. Dakle, ukupni troškovi iznose 900 milijardi dolara.

A onda sam pomislila: “Prokletstvo, ako moramo drhtati pred ovim Rusima, bez obzira na ovu vojnu potrošnju, koliko onda oni troše na svoja oružja? Možda oni na oružje troše više nego što zarade u cijeloj godini?

Ali, nakon pogleda na vojne izdatke tih “strašnih Rusa”, ispada da oni na naoružanje troše 66 milijardi dolara godišnje.  Dakle, mi trošimo 900 milijardi dolara, a s druge strane oni troše 66 milijardi dolara. Čak i ako se Rusiji doda kineski proračun za obranu, još uvijek imamo brojku koja neće premašiti troškove samo europskih zemalja, članica NATO saveza.

Ali nakon svega, oni sasvim ozbiljno govore da se moramo još više naoružati, jer smo toliko ugroženi! Pa zar smo mi glupi ljudi?

Ne, ne trebaju nam nova oružja! Bacanje više novca na smrtonosna oružja je skandalozno!

Većina njih kažu da mi ljevičari ne možemo voditi zemlju, koristeći ovu izjavu kao alibi da nas ne trebaju u koaliciji.

Ali mi, ljevica, možemo voditi državu, jer mi ne branimo interese lobista kapitala i vojne industrije. Mi želimo da u ovoj zemlji konačno dođe do socijalne pravde, ne u obliku predizbornih brbljanja, već u obliku realne politike”, sažela je Sahra Wagenknecht.

Izvori: Facebook

naoružavanjeNATOsahra wagenknecht
Pretplatiti se
Obavijesti o
39 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Travis
7 godine prije

Javila se Honekerova ucenica.

Ivo
7 godine prije

Slijedi joj tumor, ne bude li oprezna. Ili barem iznenadno otkriće da je prije 20 godina ušla u gradski bus bez karte, i tako se vozila dvije stanice. Što podrazumijeva momentalni gubitak imuniteta i pritvor.

Sa strane
7 godine prije

Travis, sad mi je jasno ko si ti. 🙂

Nisi ti ni frustriran ni loš, nego osoba puna straha sklona etiketiraju tj. ETIKETAŠ.

Svaki put na nepobitne argumente tvoje tijelo počne podrhtavati. Strah zavlada tobom. Bojiš se. To je trenutak kada ti poraste tlak i trebaš argumente za spas, jer u protivnom ćeš shvatiti da ti je život prošao u zabludi. Priznaj, to čovjeka gura na samoubojstvo.

Preporučam ti ribolov ili šetnju. Osjećam da radiš u nekoj državnoj instituciji i da samo u njoj vidiš svoju egzistenciju. Vjerojatno si bio i u ratu. To je okvir iz kojeg ne možeš izaći. Za tebe su komunisti svi oni koji izlaze iz tvojih okvira.

Budi smiren i ne boj se. Život je puno jednostavniji i svakome daje šansu. I ti ćeš je dobiti.

vladek68
7 godine prije

Sarah je glas razuma i svjetlo u bespucima evropske politike.Nema ona toliko veze sa Honekerom,koliko ima sa nestalom evropskom ljevicom i antiglobalizmom.
Svaka joj cast.
Moj naklon do poda…

subaru
7 godine prije

Sad se tama pita dal će švabama podvaliti opet babu stasi konkubinu ili brata Šulca.

jale
7 godine prije

Sara, ljubavi moja, sjećaš li se kad smo onomad u Zaostrogu u kampu svirali i pjevali “Hasta siempre comandante”? Ma znam da ti nećeš pročitati ovaj post ovdje, ali možda ti neko kaže, a ja još znam sve akorde i tekst, pa ako se odlučiš na ljeto doći u ovu n*******o-liberalni gulaš od moje države koja me mrzi jer nisam nacionalista, ustaša i homofob, znaj da ti neće biti dosadno, pogotovo jer nas je srbijanska farmaceutska industrija opskrbila Afričkom šljivom, pa stoji ko Eifelov toranj.

dalmata
7 godine prije

Ako je ko debelo rezarviran prema Svabi,to sam ja,Dalmatinac.A jesan 1000% NEPOVJERLJIV,ali bi isto tako bija odusevljen ,da tradicionalni Svabo napokon ,bar na trenutak,poslusa ovakve,ka sta je ova sinjorina.A boga mi bi gusta(ako postoji antifasist,antinacist,antiimperijalis,antikolonijalist,anticionist,antig lobalist,ja sam) da svabska desnica i ultra desnica(pa taman svi nosili brk ala Firer)razbije gore globalisticko zlo,znano kaoEU;NATO.Slaveni jesu napoaki,ali nisu zli.Doslo je vrime da im vratimo sve zlo, sa kamatan.Taktika,udri ih sa njihivin metodama.

Georgij Žukov
7 godine prije

Bravo mala , tako se razgovara sa nacistima .

raol
7 godine prije

“Želite zaustaviti širenje lažnih vijesti – ušutkajte Merkel!”

HVALA

Ovo je najbolji naslov u zadnju godinu dana.

Ola-ro
7 godine prije

Nikome nije palo napamet da je
@Travis
zaposlen negdje pri nato paktu, da je nato uhljeb.

eu-Raj
7 godine prije

Zasto ovaj video nema engleske ili hrvatske titlove?

Koča Popović
7 godine prije

Da ne smetnemo s uma Sarah je ono sto kapitalizam naziva radikalnom ljevicom. Naprije Die Linke!

Jupiter
7 godine prije

Sloboda govora mora da postoji! Šta je istina a šta laž uvek dođe na videlo.
Opasno je kada istina smeta pa se novinari ubijaju ili novinske kuće bombarduju,
da se ućutkaju.

alan ford
7 godine prije

Sahra Wageknecht je jedan od rijetkih njemačkih kritičnih političara iz stranka establišmenta. Ona je jedina koja se usuđuje reći kritiku na račun katastrofalne politike SAD-a na Bliskom istoku u zadnjih 15-ak godina, koja cijelu EU drži kao taoca. Jako pametna, ali to svi kažu, u pogrešnoj stranci. Jer, stranka Ljevica, iako glumi lijevu stranku je, skoro u svemu na strani elite; Ljevica brani globaliazciju, brani EU, napada sve kritičare EU, nacionaliste, rasiste, fašiste, itd.. Ljevica podržava Merkeličnu politiku u službi Sorosa, dovlačenja milijuna mgranata… Ljevica sa svojom zakladom “Rosa Luxemburg” je također uključena u globalizacijske procesa, kao i zaklada Socijaldemokrata Friedrich Ebert i Zaklada zelenih Heinrich Boell. Sahra Wageknecht je kritizirala Merkelicu zbog dovlačenja migranta, i zbog toga je Sahru Wageknecht napala njena vlastita stranka. Sahra Wageknecht je inače kći jednog iranskog migranta iz bivšeg DDR-a i majke Njemice. Udata je za puno starijeg političara, Oscara Lafontaine, koji je ranije… Čitaj više »

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI