SAD i njihovi saveznici pretvaraju Crno more u zonu sukoba, tvrdi Moskva

Crno More
29 komentara

Ranije tijekom dana, talijansko Ministarstvo obrane potvrdilo je da je fregata Virginio Fasan CGN sudjelovala u vježbama ”Morski povjetarac,” koje se odvijaju u Crnom moru. Ministarstvo je dodalo da je brod sudjelovao u vježbama kao dio rutinske aktivnosti. Ruski ratni brodovi pratili su plovilo kad je ušlo u more.

Rusko Ministarstvo vanjskih poslova izjavilo je 01. srpnja da države NATO-a i SADpretvaraju Crno more u zonu sukoba, dodajući da je nedavno kretanje nizozemske mornarice fregate Evertsen na ovom području bila opasna provokacija.

“Područje Crnog mora Washington i njegovi saveznici neprestano pretvaraju Washington iz područja suradnje, koje je tamo uspostavljeno, u zonu vojnog sukoba. To je namjerno učinjeno kako bi drugo područje svijeta pod vodstvom Sjedinjenih Država postalo nestabilno,” rekla je tajnica ruskog Ministarstva vanjskih poslova Maria Zakharova na brifingu 01. srpnja.

Glasnogovornica je dodala da Rusija nikada nije prekršila pravo na slobodnu plovidbu tijekom incidenta s nizozemskim brodom.

“S obzirom na to da se incident s Evertsenom dogodio dan nakon incidenta s britanskim razaračem Defender, bilo bi pogrešno uskratiti sebi zadovoljstvo naglašavajući da je nizozemska strana djelovala koordinirano i putem NATO-a i izravno u kontaktu s Britancima partnera, što nas navodi na zaključak da je opasno manevriranje nizozemske fregate također bilo namjerna provokacija”, rekla je Zakharova.

24. lipnja nizozemska fregata, koja je bila u neutralnim vodama, promijenila je smjer i počela se kretati prema tjesnacu Kerch. Kako bi zaustavio ilegalni ulazak u ruske teritorijalne vode, u zrak su se digli borbeni mlažnjak Su-30 i bombarder Su-24 iz dežurne jedinice. Nizozemsko Ministarstvo obrane sa svoje je strane reklo da su ruski borbeni zrakoplovi prouzročili “opasnu situaciju” u blizini Evertsena u Crnom moru.

Britanski HMS Defender ušao je krajem lipnja u teritorijalne vode Rusije u Crnom moru, što je natjeralo rusku mornaricu na ispaljivanje hitaca upozorenja. London je porekao pucnje upozorenja, iako je ruska sigurnosna služba objavila video snimke susreta, potvrđujući izvještaj Moskve o događajima. Ruski predsjednik Vladimir Putin ranije je incident nazvao “provokacijom”.

crno moreNATO
Pretplatiti se
Obavijesti o
29 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Perun
2 godine prije

Ne volim NATO- majmune iz prostog razloga ,evolucija je zaobisla tu gamad i ostavila ih na niskom ,jako niskom stupnju razvitka ( citaj na nivou parazita ) ….Uvijek sam pisao da je NATO pakt perspektivni vojni otpad, a onaj tko ih podrzava u stvarnosti zaostaje u procesu evolucije….P.S.. Diagnoza postoji samo NATO-ovce treba ubijediti da se lijece , postaju teret za normalni razvitak planete a Evrope pogotovu…kod ovakvih teskih bolesnika dozvoljena je i eutanazija kao zadnje rjesenje u kojem se bolesnik oslobadja psihicke i fizicke boli…

Faust
2 godine prije

Nadajmo se da će Rusi ponovo u pogon staviti ekranoplan,čudovište s Kaspijskog mora.

Jomla
2 godine prije

Svi su vrlo ozbiljno upozoreni.
Nek’ se nastave igrati i bit će neki brod ili avion uništen.
I šta onda?

roberto
2 godine prije

Pa dobro veče,curice iz Redakcije Logično!
Ste dobro?

ijefnbioasefovuanfua
2 godine prije

Za vrijeme majdana rekao sam ovdje da će sukob započeti oko Krima i sa mostom prema Azovskom moru. Vratimo se u prošlost, neki ruski generali izveli puć i neutralizirali sve varane koji vode Rusiju, izbili na granicu sa Moldavijom i uzeli Kijev i obje obale Dnjepra i sredili one iz Dnjepropetrovska, sad ovo sa Odessom i kao ukropskim morem nebi bilo moguće jer sve bi bilo rusko a sankcije bi i onako bile ali bi crta razdvajanja bila pomaknuta 500 km. To sam predlagao 2014, ovdje su mi se smijali kao Nosferatu je pametniji, aha, eno i rusi počeli zaključivati isto ovo moje iz 2014-e……………Ivo preventivni sjećaš se da sam to pisao a ti vjerovao Nosferatuu…………………..

ijefnbioasefovuanfua
2 godine prije

nafta njima teće……………………

ledeno doba
2 godine prije

zijev..zijev..zijev…igre geopolitike, tako jeftini i otrcani igrokazi

Lucija, prva
2 godine prije

Zašto ne objavite nešto zanimljivije?

Kako su ispraćeni F-35 sa Queen Elizabeth koji pokazaše namjeru da bace pogled na ruski brodić tijekom vježbi na Mediteranu?
😃😊😊
Da ne zaboravim: Rusi su doletili iz Himejma…

2 godine prije zadnji put uredio Lucija, prva
Bosanac
2 godine prije

Why Turkey is Transforming Istanbul Into an Island:
https://youtu.be/F6I7eHVXh2A

China’s Insane Plan to Dig a Canal Across the Balkans:
https://youtu.be/5ow-Lyl_EIY

2 godine prije zadnji put uredio Bosanac
Max
2 godine prije

Cjepljenje ne ide po planu pa očito treba rat ali ne čudim se nijiima ubili bi i naka ddaaća govna iz obitelji- i ne nisam mrrzitelj nego osoba koju zbog fizičkog invaliditeta ponižavvaju svakodnevo . takvima i treba nuks ili asteroid da se ovete nedužne žrtve.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI