SAD i Velika Britanija su poslale timove za sajber rat u Ukrajinu zbog zabrinutosti oko Rusije

Sajber ratovanje - Haker
9 komentara

Sjedinjene Države i Velika Britanija poslale su timove za sajber rat u Ukrajinu zbog zabrinutosti da bi Rusija potencijalno mogla da pokrene sajber napad, piše New York Times.

U izvještaju od ponedjeljka se navodi da Sjedinjene Države i Ujedinjeno Kraljevstvo misle da bi ruski predsjednik Vladimir Putin uskoro mogao da pokuša da pokrene sajber napad na ukrajinsku električnu mrežu, bankarski sistem i drugu kritičnu infrastrukturu.

Američki zvaničnici su odbili da opišu vrstu sajber timova koji su poslati u Ukrajinu, dok je vlada Ujedinjenog Kraljevstva svoju podršku Ukrajini opisala kao onu odbrambene prirode, navodi se u izvještaju.

U izvještaju se navodi, pozivajući se na američke obavještajne podatke, da Putin možda pokušava da učini da ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski izgleda nesposoban.

Tenzije oko Ukrajine su pojačane u posljednjih nekoliko nedjelja zbog navodnog gomilanja ruskih trupa u blizini ukrajinske granice i tvrdnji o pripremama za invaziju. Rusija je više puta negirala te optužbe, ukazujući na vojnu aktivnost NATO u blizini državnih granica za koju smatra da predstavlja prijetnju njenoj nacionalnoj bezbjednosti. Rusija je takođe rekla da ima pravo da pomjera snage unutar svoje teritorije.

Cyber ratovanjerusijaSADsajber napadiukrajinaVelika Britanija
Pretplatiti se
Obavijesti o
9 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Ivan
2 godine prije

Povijest USA; postoje 250 godina, od čega samo 243 godine vode pljačkaške ratove po planetu, u nekim periodima o po 3 nezavisna rata. Ali imaju i enormnih 7 godina ukupno kada nisu vodili niti jedan rat. U 176 slučaja USA raznim CIA akcijama nasilno mijenja režime u drugim državama.

Sve ratove vode državnim sredstvima i novcem prikupljenim od poreza svih građana ali većina profita iz svih tih ratova završavaju u džepovima pojedinih mafijaša koji sijede u Parlamentu – Kongresu.

Dakle kada USA mafijaši uvide da im prihodi padaju više od planiranog minimuma pokrenuti će novi rat svijetskih razmjera, ali to će se vidjeti unaprijed u povećanoj proizvodnji igrački za velike dečke.

Sva industrija USA je od nastanka direktno ili indirektno vezana za ratni proizvodnju igrački za velike dečke.
Izvor bogatstva USA je u pljačkaškim bojnim pohodima po planetu.

prdni8
2 godine prije

Let’s go brandon lol,ubi internet za Božić…

skurija
2 godine prije

Sada je Rusija na redu ,ima bogatstvo koje pripada USA i V. Britaniji i još ponekoj državi zapada Rusiju treba pokoriti, opljačkati podijeliti na min. 5 Regiona , a narod tko šta pita tu bijedu, njih manje više u savršeno robstvo Pardon uvijek ima par domaćih izdajnika koji gledaju sebe i uvijek uspiju( u svakoj državi koju su USA raz…li). Sada su Rusi na redu, pomalo im Kina kvari planove

rade iz niša
2 godine prije

e tako je – da bi ova komedija bila potpuna, morali smo i u jednom trenutku okriviti Ruse. na to sam potpuno zaboravio, ali predvidljivo je koliko i pokvareno. mislim da je izvjesno da bi “nestašice” mogle početi već odmah iza 1.1.

čitalac
2 godine prije

A zašto bi zbog toga trebali biti u Ukrajini?
To mogu raditi i od doma…

tihobl
2 godine prije

Vaznije je sto su poslali strucnjake za hemijski rat i sumnjive cisterne na istok Ukrajine. Moda da se Asad sprema da napadne Ukrajinu hemijskim oruzjem.

A sto se tice vojnika za internet ratovanje oni su od prosle godine u Ukrajini. Sajber rat protiv Lukasenka im je propao.

Max
2 godine prije

Rat je tu.

Ledeno Dopa
2 godine prije

Sve je to igrokaz, manite se geoplitike, kabala nam je bacila virus i vec se snimaju filmovi o tome.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI