SAD ne bi trebale slati svoje vojnike u Ukrajinu

Nikki Haley
10 komentara

Nikki Haley također se protivila ispisivanju bjanko čeka za Kijev

Američka republikanska predsjednička kandidatkinja Nikki Haley izjasnila se protiv slanja američkih vojnika u Ukrajinu. Bivša američka veleposlanica pri UN-u također je optužila predsjednika Joea Bidena za neuspjeh prilikom artikuliranja ciljeva Washingtona u podršci Kijevu u sukobu. Predvodnik za nominaciju GOP-a, bivši predsjednik Donald Trump, također je u više navrata kritizirao politiku sadašnje administracije prema Ukrajini, tvrdeći u više navrata da će moći prekinuti neprijateljstva u roku od 24 sata. Drugi kandidat GOP-a, Vivek Ramaswamy, iznio je ideju povlačenja SAD-a iz NATO-a ako on bude izabran za predsjednika, tvrdi POLITICO u petak. Ramaswamy je također stalno pozivao na prekid američke pomoći Ukrajini.

Pojavljujući se na događaju u gradskoj vijećnici koji je organizirao Fox News u ponedjeljak navečer, Haley je pojasnila: “Mislim da ne trebamo slati trupe na teren u Ukrajini.” Nastavila je tvrditi da Washington ne bi trebao “nijednoj zemlji, prijatelju ili neprijatelju, dati gotovinu, jer je ne možete pratiti. Ne možete to smatrati odgovornim”.

Prema riječima bivšeg diplomata, mnogi Amerikanci se pitaju što je to što njihova zemlja pokušava postići u Ukrajini, jer trenutno vodstvo u Washingtonu nije uspjelo jasno se izraziti po tom pitanju. Haley, koja je Joea Bidena ranije opisala kao “najslabijeg predsjednika u povijesti”, tvrdi da je ta mekoća ohrabrila zemlje poput Rusije i Kine. Još u veljači 2022. sugerirala je da Rusija ne bi napala Ukrajinu da nije vidjela neuspješno američko povlačenje iz Afganistana u kolovozu prethodne godine. Govoreći tijekom događanja u gradskoj vijećnici CNN-a u Iowi u četvrtak, još jedan republikanski predsjednički kandidat, guverner Floride Ron DeSantis, također je ustvrdio da nam predsjednik Biden “ne može čak ni reći što je završni cilj” u Ukrajini.

On je nastavio i rekao da je glavna zamka američke vanjske politike posljednjih desetljeća bila “uplitanje u sukobe u kojima nemamo jasnu koncepciju onoga što pokušavamo postići”. DeSantis je spomenuo i slučajno povlačenje američkih snaga iz Afganistana. Na pitanje voditelja kako bi izgledala njegova ”finalizacija za ukrajinski sukob”, republikanski predsjednički kandidat nejasno je odgovorio da želi da Rusija bude stavljena ”u kutiju”, kako se ne bi dopustilo pokretanje daljnjih ratova u Europi. Guverner Floride dodao je da bi “Europa trebala isporučiti oružje” Kijevu.

Prema anketnoj web stranici FiveThirtyEight, od prošlog petka, Donald Trump je bio daleko ispred ostatka kandidata, uživajući potporu oko 61,8% Republikanaca. DeSantis je bio daleko iza, sa samo 12,1%, a slijedi ga Haley sa 11,2%.

BidenNikki HaleySADukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
10 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Petar
3 mjeseci prije

Ruski predsjednik Vladimir Putin primijetio je u srijedu da je ovisnost europskih zemalja o Rusiji puno veća od ovisnosti Rusije o njima.

 Govoreći u Čukotskom autonomnom okrugu, Putin je ponovio da je Europa trenutno puna problema, jer vodeća gospodarstva u regiji “prolaze kroz teška vremena”.

 “Mi rastemo, a oni padaju”, rekao je šef države, ali ponovio da se Moskva tome ne raduje, već samo iznosi činjenice.

eks
3 mjeseci prije

Nemaju Amerikenjske psihopate muda da bi slali u većem broju svoje trupe direktno na front. Oni deluju iz pozadine, kao operativci i rukovaoci savremenim oružjem i tehnologijama koje Ukropi nisu sposobni da koriste. Amerikenjci su u komandnom punktovima, u posadama HIMARS-a , u Avaksima koji markiraju i navode rakete na rusku vojsku i druge ciljeve. Nisu oni spremni da poginu u većem broju , a i ne smeju otvoreno i formalno da udju u rat sa Rusima, iako su već odavno u njemu. Oni to , za sada, čine pod maskom “dobrovoljci” , “plaćenici” , … . Ali , zato su tu Nemci , koji su preuzeli ulogu “američkih legija” . Posrani lideri Nemačke su toliko u dupetu Amerikenjaca da im se ni cipele ne vide .

Max
3 mjeseci prije

To bi automatski značilo početak trećeg svijetskog rata.

MrKamenjarac
3 mjeseci prije

…ZDAPI MATORA SUPLJOGLAVA;SAMO BI DA RATUJETE NEKOG DA NAPADATE STAKORI BOGOMOLJKE…..

Koja
3 mjeseci prije

“Predsednički kandidat”.. Štab joj procenio da će to ovoga puta raja “pušiti”! Zasedne li u fotelju drugačije će delati

Sardelino
3 mjeseci prije

Dakle u Americi se u krugovima koji odlučuju, vodi rasprava o tome da li će se poslati trupe kao ispomoć Ukrajincima. Ali ona je eto, protiv. Za sada. Zašto. Jer ne treba brzati. Prvo treba natjerati Europljane koji će to učiniti umjesto njih.

nessy
3 mjeseci prije

Odlicno pitanje, sto uopce pokusavaju postici? Osim slabljenja Rusije, transiranja na sto manje komade i, naravno, pljacke prirodnih resursa. Ali, to ne mogu javno izjaviti, pa ciljevi ostaju ‘nedoreceni’. US Seratori, nikako da shvate, da je njihova moc, globalno, a i lokalno, dramaticno opala. Sve vazne programe, poput svemirskog i proizvodnje oruzja kontroliraju privatnici, i beru nevjerojatne miljarde, umjesto drzave. Davno su Eisenhower, MacArthur, admiral Byrd, i mnogi drugi upozoravali na ovo sto se dogadja sada, ali su ili ignorirani, ili su proglaseni slucajevima za psihijatriju. jadna je ta US, sa internih obavjestajnih agencija, postala je ironija i paradoks, onoga sto propagira i sto je trebala biti. Unistili su srednju klasu, koja je osnova svakog uspjesnog drustva, u korist sacice nezasitnih pljackasa i lesinara. Fuj! Ali, kao sto je rekla ‘kraljica Balkana i vocnih jogurta’, Hrvatska (a i USA, naravno), se brani i u Afganistanu.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI