SAD ne žele da naude Rusima

Moskva
23 komentara

Američke vlasti ne žele da njihove antiruske sankcije štete narodu Rusije, rekao je novinarima zamjenik glasnogovornika Stejt departmenta, komentarišući poziv Kijeva G7 da prestane izdavati vize svim ruskim građanima.

“Što se tiče bilo kakve zabrane viza, bili smo vrlo jasni da namjeravamo svojim postupcima ne naštetiti ili imati značajan utjecaj na ruski narod. To nije onaj s kim se ne slažemo o ovome”, rekao je Vedant Patel, glavni zamjenik glasnogovornika Biro za globalne javne poslove.

Ukrajinski predsjednik Vladimir Zelenski rekao je ranije u intervjuu za Washington Post da zapadne zemlje trebaju zabraniti ulazak svim Rusima. Estonska premijerka Kaja Kallas je zauzvrat pozvala zemlje EU da zabrane izdavanje turističkih viza ruskim državljanima. Prema njenim riječima, posjeta Evropi je privilegija, a ne ljudsko pravo. Finsko ministarstvo vanjskih poslova navelo je da bi ta zemlja mogla uvesti ograničenja ako veliki broj Rusa želi da putuje u druge evropske zemlje koristeći vize koje je izdala Finska.

Portparol ruskog predsjednika Dmitrij Peskov rekao je, komentirajući te inicijative, da nema svrhe pokušavati izolirati Rusiju i Ruse. Prema rečima Peskova, neke zemlje zaboravljaju sve zbog svog neprijateljskog odnosa prema Moskvi. Zamjenik predsjednika Vijeća sigurnosti Rusije Dmitrij Medvedev osudio je Kalas zbog njene izjave zasnovane na nacizmu i naglasio da Zelenksyjeva inicijativa podsjeća na ideje Adolfa Hitlera.

rusijaSADVize
Pretplatiti se
Obavijesti o
23 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
bruegel the elder
1 godina prije

Američka vlast ne želi da njihove sankcije naštete narodu Rusije,Irana,Libije,Sirije,
Iraka,Kube,Venecuele itd……Madeleine Jana Korbel Albright
“Jako mi je žao što je umrlo 500 000 tisuća iračke djece zbog mojih sankcina,ali…..
isplatilo se.”

Max
1 godina prije

Trebaju im Ruski radnici.

eks
1 godina prije

USA je imperija laži i zla .

tihobl
1 godina prije

Trebaju im taoci da ih stite od sarmata.

tuf
1 godina prije

Ne osim u svakoj prilici, baš kao i narodu Irana kojemu su uskratili lijekove. Mrš, što uopće prenosite ove bljuvotine?

1 godina prije

SAD nemaju muda da naude rusima, u protivnom bi ih utopili u žlici vode!

ANTIFŠISTA
1 godina prije

Biti inteligentna osoba sa IQ brojem većim od broja cipela je privilegija koju nije dobila premijerka Kaja Kallas ali ni predsjednik Zebelenski Volodimir.

Mali zloco
1 godina prije

Isto kao sto nisu hteli da naude Japancima u Hirosimi i Nagasakiju,Vijetnamcima,Iracanima,Libijcima,Srbima kad su ih bombardovali osiromasenim uranijumom itd,itd.

mrdo
1 godina prije

Ukrajinski predsjednik Vladimir Zelenski rekao je ranije u intervjuu za Washington Post da zapadne zemlje trebaju zabraniti ulazak svim Rusima
——————

Treba svim jevrejima zabraniti slobodno kretanje zbog terora kojeg IDF i Shin Bet vrše nad Palestincima, i to već decenijama.

nessy
1 godina prije

Ovaj svijet velikom brzinom ide u mp3. Sve ono dobro sto je zadnjih par generacija ustanovljeno, danasnji ‘demokrati’ ce srusiti po kratkom postupku. Mislim da je moja generacija zadnja koja ce se uopce sjetiti kako je svijet trebao/mogao izgledati. Pod raznim imenima, nastupa, zapravo vec je nastupio, beskrupulozan fasizam, i to nam je buducnost.

nessy
1 godina prije

Izjaviti ovako nesto iz naslova, moze semo idiot, koji misli da se obraca imbecilima. Misli li itko, da drzavni vrh u bilo kojoj zemlji pati zbog eventualnih sankcija? Uvijek pate obicni ljudi, a ovo gore je bezobrazno iskrivljavanje istine i stvarnosti.

404
1 godina prije

Svake embargo sankcije izključivo pogađaju obične ljude.

Krle
1 godina prije

Koji su to licemjeri. Upravo na narod i udaraju kako bi stvorili nezadovoljstvo, pa da pokrenu nasilnu smjenu vlasti i postave marionete.

Martin
1 godina prije

Test…

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI