SAD ohrabruju Kanadu da koristi „savezna ovlaštenja“ protiv demonstranata

Konvoj slobode - Kanada
31 komentar

Ministarstvo za unutrašnju bezbjednost je navodno obećalo „punu podršku“ Kanadi u suočavanju sa demonstracijama kamiondžija.

Bijela kuća je navodno pozvala kanadsku vladu da upotrebi „savezna ovlaštenja“ za gušenje demonstracija kamiondžija protiv Covid-19 u Otavi i drugdje, nudeći „punu podršku“ američkog Ministarstva za unutrašnju bezbjednost.

Kanadska radiodifuzna korporacija (CBC) izvijestila je u četvrtak da su članovi Bidenove administracije – uključujući sekretara za unutrašnju bezbjednost Alejandra Mayorkasa – „održali niz razgovora na visokom nivou sa svojim kanadskim kolegama, pozivajući ih da iskoriste svoja savezna ovlaštenja kako bi prekinuli blokade“.

CBC je takođe izvijestio da su članovi Bidenove administracije Kanadi ponudili „punu podršku Odjeljenja za unutrašnju bezbjednost“ da se izbori sa demonstracijama.

U izjavi za CBC, Bijela kuća je tvrdila da su američki zvaničnici bili „danonoćno angažovani“ da bi demonstracije „brzo okončali“.

Kamiondžije koji protestuju zbog ograničenja Covid-19 u Kanadi, koja od njih zahtijevaju da budu potpuno vakcinisani ili podvrgnuti karantinu svaki put kada prijeđu granicu SAD, blokirali su most Ambassador koji povezuje Windsor u Ontariju sa Detroitom u Michiganu – stvarajući velike ekonomske gubitke i ljuteći zvaničnike na obje strane granice.

Trudeauov ministar javne bezbjednosti u srijedu je nazvao demonstracije na mostu nezakonitim, optužujući kamiondžije i njihove pristalice da „štete Kanađanima“.

Demonstranti su takođe kampovali ispred kanadskog parlamenta u Otavi nekoliko sedmica, pozivajući vladu i premijera Justina Trudeaua da preokrenu politiku i mandate zemlje o Covidu-19.

Trudeau i drugi vladini zvaničnici, međutim, nazivali su demonstrante „malom manjinom“ i ekstremistima, dok je policija u Otavi zaprijetila da će uhapsiti demonstrante i svakoga ko im pruži „materijalnu podršku“ poput goriva. Stotine demonstranata odgovorilo je na prijetnje policije ove sedmice marširajući Otavom noseći kanistere za gorivo – od kojih su mnogi bili prazni ili su sadržavali vodu umjesto benzina.

demonstracijeFreedom ConvoykamionikanadaSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
31 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
2 godine prije

definitivno je najugrozenija manjina u zapadnoj civilizaciji postao pojedinac.

2 godine prije

pojedinac koji se bori za svoja ljudska prava..taj pojedinac je postao extremist,rasist,kriminalac..nedostojan svoga djeteta,nedostojan svojeg drzavljanstva,svoje vozacke dozvole,svoje mogucnosti koristenja zdravstvene usluge koju placa.i nedostojan sudjelovanja u zajednici u kojoj postoji.pojedinac koji razmislja postaje progonjena zvijer i ruznih posljedica ce svakako biti.hvala.

Zagor
2 godine prije

Ne prolaze mi komentari radi poveznica….naravno.
Krenulo čišćenje mosta Ambassador. Ima na Rebel news uživo prijenos.

Lara
2 godine prije

Policija i vojska ako krenu na prosvjednike ce se boriti s posljedicama ptsp, ovisnosti, samoubojstva, jer čovjek nije stroj. Jedino ako se oni okrenu protiv politicara ima sanse.

Pravednik
2 godine prije

Bilo bi dobro da pojedine države Amerike najave odcjepljivanje od ostatka, imali bi punu podršku slobodnih građana.

Legendarni Grk
2 godine prije

SAD ohrabruju Kanadu na nasilje protiv demonstranata, a mi ohrabrujemo vozače da poliju benzinom sve koji ih dolaze ometati ili “hapsiti” – imaju slobodnu volju da li će onda zapaliti cigaretu ili neće.

Max
2 godine prije

Jedan režim podupire drugi.

Davor drugi
2 godine prije

Usrali se ameri da se ne prelije i kod njih

abc
2 godine prije

Kabala sve više pokazuje svoj pravi fašistički oblast.

abc
2 godine prije

Kabala sve više pokazuje svoj pravi fašistički obraz.

Schwarze Hunderte
2 godine prije

Ah . Tu postoji jedno pravilo za prezivjeti – cinite upravo suprotno od onog sto vam Washington savjetuje !

Ivan Grozomorni
2 godine prije

Što amerikenjatorske kamiondžije čekaju zar se oni boje protestirati u Jameričkoj freedom demokaranciji?

drago
2 godine prije

Na protestima bi trebali podrzati Ruse i traziti njihovu pomoc.
Fasisti zapada bi se usrali u gace.

abc
2 godine prije

Ja sam več davno rekao, da če morati na kamione namontirati mitraljeze i minobacače. Kriminalna vlast se neče predati ili popuštati na miran način.
Zapad je sve više talac korporacijskih kriminalaca i mafijaca.

Smilje&Bosilje
2 godine prije

Ohrabruju ih plaćeni političari. Narod je uz Kanađane.
Jedina stvar koji će vlasti izazvati ovim ponašanjem jest sljedeće, PROLETERI SVIH ZEMALJA UJEDINITI ĆE SE.
Tko prati alternativne medije, grupe na telegramu, epoch times i ostalo, to zna. A i logika nalaže.

DEDA
2 godine prije

KRIMINAL I OSTALE NEGATIVNOSTI PROIZVODI SVAKA SVIJETSKA VLADA A POLICIJA I VOJSKA ŠTITE VLADU PO ZAKONU I USTAVU.NARAVNO UZ BLAGOSLOV ONIH NEPISMENIH GLASAČA KOJI IMAJU OBAVEZU I DUŽNOST UPORNO IZLAZIT NA IZBORE I GLASAT ZA KRIMINAL.

Scorpiorex
2 godine prije

Boji se usa prelivanja,spojene posude itd. Vec ih čiste,nazalost

Samuraj
2 godine prije

Žao mi je svake osobe koja je napustila ovaj svijet to neka je jasno, no ljudi, vrlo jednostavno, postoji zlo. Čovječe trebate se odlučiti na koju ćete stranu. Nema srednje odluke, sredina je farizejština i hipokrizija. Tko je bez grijeha neka baci kamen prvi. Može se krenuti krivim putem, ali čovječe ne trebaš ostati na tom putu. Dobro znaš kome se uvijek možeš obratiti, tko te uvijek čeka raširenih ruku. Gospodin je jasno rekao – “Ne boj se. ” Kad je On uz tebe, ma tko se usudi biti protiv tebe!!! Zdrav način života je tu, uvijek je bio kraj tebe samo si zaboravio na to zbog “modernog” načina života. Sve oko tebe je koncipirano na taj način da ti zamagli pogled, da te udalji od (Izvora), a ti dobro znaš duboko u sebi Tko je Izvor, o da. Dođi k sebi. Zdrava organska domaća hrana, tjelovježba, te pored tjelesne ne… Čitaj više »

Prangijaš
2 godine prije

Ja i nešto mojih prijatelja ohrabruje o Američki narod da rastjera parlamentarce, da daju Bidemu otkaz i da porade na rastavljanju USA na sastavne dijelove te da ukinu USA i, NATO.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI