SAD planiraju da ometaju parlamentarne izbore u Venecueli 2020. godine – Maduro

Nicolas Maduro
4 komentara

 Sjedinjene Države žele srušiti parlamentarne izbore 2020. u Venecueli, rekao je predsjednik ove  latinoameričke države Nicolas Maduro u intervjuu za televizijski kanal Rossiia-24 koji je emitovan u ponedeljak.

“Lično mogu da upozorim međunarodnu zajednicu da američka vlada svojom ekstremističkom politikom i specijalnim ratom protiv Venecuele već razmatra planove za ometanje parlamentarnih izbora”, rekao je Maduro, napominjući da Venecuela ima podatke koji potvrđuju ove planove.

Govoreći o razlozima koji stoje iza mogućeg uplitanja SAD-a u predstojeće parlamentarne izbore, Maduro je primjetio da “znaju da ih ne mogu pobjediti, isto kao tokom predsedničkih izbora 20. maja 2018.”

Politička kriza u Venecueli se pogoršala 23. januara, kada se Juan Guaido, vođa venecuelanske opozicije i predsednik parlamenta, čije je imenovanje na tu funkciju suspendovao Vrhovni sud Venecuele, proglasio za privremenog predsednika na skupu u glavnom gradu zemlje Karakasu.

Nekoliko zemalja je priznalo Guaida kao predsjednika, uključujući Sjedinjene Države, većinu država EU, članice Lima grupe (osim Meksika), Australiju, Albaniju, Gruziju i Izrael, kao i Organizaciju američkih država.

Pretplatiti se
Obavijesti o
4 Comments
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Moreno
3 godine prije

Vijest bi bila da SAD ne planira išta za izbore u Venezueli 2020.

wergownergtnwiruegtiwgtwtr
3 godine prije

Zato Maduro vježba sa S-300 bojevo gađanje.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI