SAD prijete Bjelorusiji vojnim potezom

Americka vojska
34 komentara

Washington će biti prisiljen reagirati ako Ukrajina bude napadnuta s bjeloruskog tla, kaže američki State Department.

Bjelorusija će se suočiti s “brzim i odlučnim odgovorom” Washingtona ako dopusti Moskvi da koristi svoj teritorij za invaziju na Ukrajinu, zaprijetio je u utorak američki State Department, usred sve većeg straha da je neminovan ruski vojni upad.

Obraćajući se novinarima, glasnogovornik State Departmenta Ned Price nazvao je rusko “ubacivanje trupa u Bjelorusiju” “razlogom za duboku zabrinutost”. Moskva i Minsk trenutno se pripremaju za zajedničke vježbe Unije Resolve 2022, koje bi trebale početi 10. veljače.

Kao rezultat toga, postrojbe iz cijele Rusije trenutno se premještaju na zapad, a mnogi su sada blizu ukrajinske granice. Washington vjeruje da bi vježbe mogle biti izgovor za invaziju.

“Također smo jasno stavili do znanja Bjelorusiji da će se, ako dopusti korištenje njezina teritorija za napad na Ukrajinu, suočiti s brzim i odlučnim odgovorom Sjedinjenih Država i naših saveznika i partnera”, rekao je Price. “Ako bi invazija krenula iz Bjelorusije, ako bi se ruske trupe trajno smjestile na njihovu teritoriju, NATO bi mogao ponovno procijeniti naše vlastite snage u zemljama koje graniče s Bjelorusijom.”

Glasnogovornik State Departmenta također je nazvao odluku bjeloruskog predsjednika Aleksandra Lukašenka da dopusti ulazak velikog broja vojnika na svoj teritorij “uvredom za bjeloruski suverenitet”.

Kao odgovor, visoki bjeloruski dužnosnik rekao je da smatra da je prijedlog američkog odgovora “humorističan”.

“Nikada nije bilo prijetnje s teritorija Bjelorusije i Rusije”, rekao je u srijedu Oleg Gaidukevič, zamjenik predsjednika Odbora za međunarodne poslove bjeloruskog parlamenta. “Lukašenko je više puta rekao da možemo doći s traktorima i kombajnima i posijati pšenicu na ukrajinska polja kako bi oni imali dobru žetvu. Ne više od toga.”

“Svi ti paketi sankcija se nameću samo zbog činjenice da postojimo. Zbog činjenice da su Bjelorusija i Rusija na karti svijeta”, rekao je.

Posljednjih mjeseci zapadne novinske publikacije i čelnici optužili su Rusiju za postavljanje 100.000 vojnika na ukrajinsku granicu, a neki tvrde da Kremlj planira napad u bliskoj budućnosti. Moskva je više puta demantirala sve sugestije o mogućoj invaziji.

BjelorusijaPrijetnjaSADState Departmentukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
34 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Mlata
2 godine prije

Ko sme opkladu samnom, Mlata kaže da Vašington plaća ruske troškove …nafta, klopa za vojnike itd.?

preseren3
2 godine prije

BOG DAO, DA BI REAGOVALI!!!
Pa da jednom zauvije dobiju po po**i!!!
Jer, namještanje američkih, britanskih, kanadskih vojnika u Ukrajinu, je još uvijek bez odgovora.

Ja to onako
2 godine prije

Ovo je koprcanje azdaje na izdisaju.

Praetorian
2 godine prije

Da nece Plenkovica brzog i odlucnog poslat da rijesi situaciju tamo?

Stipe
2 godine prije

Svi znamo staj nato, rat je đavlija stvar ali objektivno gledajuci nama triba nesto sta ces nas podrmat kad vec 70-80posto stanovnistva pandemija nije. Jebes ti civilizaciju di tamponi postoje u muskim wc-ima

Гавран
2 godine prije

Ruska štampa je postala intimno ovorena.

Ответ Суворова Столтенбергу

“Oprostite, ali nas – tamo, na Zapadu – ne smatraju ljudima, i to govori sve.

Želim li rat? Ne, ne želim, ali tko bi i što trebao zaustaviti ovaj val ludila koje nam se kreće sa zapada? Sa zapada je. Ne žele zaostajati za Rusima, pustiti ih da žive u miru u svojoj zemlji i govore svojim jezikom, da svoju djecu odgajaju na ruskom, da vole Rusiju, da vjeruju u Boga, da ne puste sodomiju na ulice njihovi gradovi. To znači da se Rusi moraju braniti, inače Rusa neće biti. ”

segodnia.ru/content/250030

Goran
2 godine prije

Pozdrav svima,
to razmišljanje da USA i Nato mogu biti u Siriji, Iraku,…i u dvorištu Rusije Ruska vojska mora pitati Nato za kretanje po svojoj teritoriji i u državi koja jim to dozvoli če biti kažnjena ni ludaci ne mogu probaviti ,a ima jih puno.
Svugdje gde su USA i Nato vlada kaos.
Zadnji čas da Rusi istupe iz Ujedinjenih nacija Emmf i slične sprdačine.

Krle
2 godine prije

Strašno!. Znači i Bjelorusija je uključena u invaziju na Ukrajinu. Pa šta su svi navalili na jadni NATO?

BanOvan
2 godine prije

Mogu Brki samo da prošetaju yayca jedan krug ako Brko nije u “akciji”.

Schwarze Hunderte
2 godine prije

Ha , ha , ha .. Ovo Americko me sve podsjetilo na onog , ostarjelog direktora tvrtke sto je stalno oblijetao oko mlade uposlenice , trazeci …. Najzad kada mu je rekla – HAJDE !!!! Director je povikao na nju – NERADNICE !!!! Samo ti je to na pameti !!!! Ovi Bjelorusi su im trebali reci ; – ” TISINA !!! Nemoj da pustimo Talibane na vas ” !

Dragačevac
2 godine prije

Od 2014 traje borba protiv ruske agresije, pa ajte ljudi već jednom to rešite 😂😂😂

Ciko Mali
2 godine prije

“Glasnogovornik State Departmenta također je nazvao odluku bjeloruskog predsjednika Aleksandra Lukašenka da dopusti ulazak velikog broja vojnika na svoj teritorij “uvredom za bjeloruski suverenitet”.
A zasto doticni “gospodin” nepita talijane koko oni vide 113 usra baza na svojoj teritoriji, a moze isto pitat i svabe i japance koji takodje imaju preko 100 usra baza na svojim teritorijama.

čudila se aman ja
2 godine prije

..jasno je i da Batko nije odbio ponudu plandemije u svojoj zemlji bez dogovora sa Vladimirom- vjerojatnije-na njegov nagovor.Kako god bilo, hvala dragom Bogu na tom dogovoru- dakle, ipak “ima razlike” (nisu svi isti).

Perun
2 godine prije

SAD prijete Bjelorusiji ….prijete i sjevernoj Koreji vec dugi niz vremena ….a poslije Afganistanske vojne kamasutre kao djeluju ,,sretno i zadovoljeno”. poslije tabanja sa talibanima …netko mora upaliti svjetlo u USA jer vec po tko zna koji put su sjeb..ni …. i oralno i misionarski….i ponasaju se kao napuderisana bjelosvetska politicka nimfomanka …..koju vise nitko ne zeli pokraj sebe …

Boba Lazarević
2 godine prije

Ameri su izgubili kompas.

zac
2 godine prije

kratko i jasno, FUCK USA !!!

abc
2 godine prije

Sa sto hiljada ruskih vojnika je invazija na Ukrajinu praktički neizvediva. Za takvo nešto treba barem pola milijona vojnika, ako se zna da nasuprot stoji 200.000 ukrajinskih vojnika. Tih sto hiljada ruskih vojnika može biti predviđena samo kao pomoč napadnutoj ruski manjini u Donbasu.

abc
2 godine prije

Kako več ono kažu čelnici UsRa i NATO; “Svaka država ima pravo da sama odabire saveznika i koju stranu vojsku če da uvede na svoj teritorij”.
Pa belorusi su eto odabrali stranu, a majmuni iz NATO i USrA mogu samo kričati….

Max
2 godine prije

Bezočne prijetnje suverenoj zemlji koje pokazuju kako funkcionira današnji svijet.

mislim
2 godine prije

ah ,koja pokerica, koji blefovi, samo da neko od ćip lidera ne kaže , all in!

Antivakser na kvadra
2 godine prije

Sto malo ne priprjete velikom vođi slavnog sjevernokorejskog naroda,ak imaju muda,mogu mu popusiti lulu mira,pod uvjetom da im to dopusti.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI