SAD ‘slijepe’ za ukrajinski terorizam

Marija Zaharova
41 komentar

SAD su stvorile “režim” ukrajinskog predsjednika Vladimira Zelenskog, zbog čega se očekuje da će Washington ignorirati terorističku taktiku Kijeva u sukobu s Moskvom, izjavila je glasnogovornica ruskog ministarstva vanjskih poslova Marija Zaharova u intervjuu za RT.

SAD osuđuju terorizam koji sprovodi palestinski militantni pokret Hamas, ali odobrava Kijev, istakla je Zakharova, komentarišući nedavni članak američkog predsjednika Joea Bidena u Washington Postu.

Glasnogovornica je rekla da to predstavlja primjer američkih dvostrukih standarda, koje je nazvala “ključnim problemom”.

“Bajdenova administracija je bila ta koja je stvorila režim Zelenskog. Štaviše, hranio ga je novcem, oružjem i, što je bilo najstrašnije, osjećajem nekažnjivosti”, tvrdi Zaharova.

Suprotno tvrdnjama Washingtona, Ukrajina ulaže novac i oružje koje dobije od stranih podržavatelja ne u odbranu demokratije, već u napad na neborce, uključujući i akte terorizma, navela je ona.

Mišljenje koje se pripisuje Bidenu objavljeno je prije dvije sedmice i opisuje Hamas i ruskog predsjednika Vladimira Putina kao dva izazova s ​​kojima se Washington mora pozabaviti.

“I Putin i Hamas se bore da izbrišu susjednu demokratiju sa mape. I Putin i Hamas se nadaju da će urušiti širu regionalnu stabilnost i integraciju i iskoristiti nered koji je uslijedio”, rekao je američki predsjednik.

Zaharova je nazvala članak “mješavinom istine i fikcije” i rekla da je pogrešno predstavio stav Moskve. Rusija je patila od međunarodnog terorizma 1990-ih, pa iz principa odbacuje “bilo koji oblik terorističkih akcija” , dodao je diplomata.

Moskva je optužila Kijev za brojne terorističke napade, uključujući dva bombaška napada na Krimski most, u kojima su ubijeni civili, kao i za ciljane atentate na ruske javne ličnosti, uključujući novinarku Darju Duginu i vojnog blogera Vladlena Tatarskog.

Ukrajina je efektivno preuzela odgovornost za bombaške napade na most, tvrdeći da je infrastruktura vojni cilj i obećavajući još napada. Zapadni mediji su također potvrdili da ukrajinske obavještajne službe koje finansira CIA stoje iza ubistava ruskih javnih ličnosti.

Zakharova je optužila Zapad da podstiče krvoproliće u Ukrajini, navodeći neuspjele mirovne pregovore s Kijevom u proljeće 2022.

„Zapad, posebno Vašington i London, blokirali su, bukvalno zabranili Ukrajini da pregovara sa našom stranom“, rekla je portparolka. „Zašto? Jer razgovori su put ka miru, deeskalaciji i prekidu vatre. A oni to nisu htjeli.”

Ukrajinski poslanik David Arakhamia, koji je na čelu parlamentarne frakcije stranke Zelenskog, potvrdio je prošle sedmice da je tadašnji premijer Velike Britanije Boris Johnson izbacio iz kolosijeka predloženo primirje, poručivši Kijevu da “samo ratuje” .

Ruski diplomata je dalje tvrdio da SAD imaju koristi od haosa i nasilja u različitim dijelovima svijeta, uključujući i trenutni sukob na Bliskom istoku.

rusijaSADukrajinaZaharova
Pretplatiti se
Obavijesti o
41 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Bruno
5 mjeseci prije

Naoružali su isis. gdje god mogu ubacuju teroriste. Zabraniti američkim turistima i turistima iz svih zemalja koje su pod američkom čizmom ulazak u zemlju.

tabula
5 mjeseci prije

Ne samo USA, nego i EU. Nisu im svi ljudi isti.

Zlo je podrzavati zlocince
5 mjeseci prije

Tak ti je to kad pijes vodku od metanola…

tihobl
5 mjeseci prije

Sve teroristicke grupe stvorili su anglosaksoni – i SBU i ISIL i Alkadiju i Hamas …
Ako se vratimo u proslost i Crvene brigade i RAF.
U poslednjih 150 godina iza svih tetoristickih grupa stoje anglosaksoni.

Zlo je podrzavati zlocince
5 mjeseci prije

Goebels gleda I plaće
Koji sam ja bio amater

DUŠAN ,
5 mjeseci prije

A bog te mazo ,kako ova Marička Cukurova može kritikovati Ameriku kada tamo udarnički lumpovala i udala a se u ludom vjenčanju u Vašingtpnu !!!🐎🐎🐎🤩🤩👍👍👹👹🎃😁😁

tihobl
5 mjeseci prije

Послије захтјева Марјане Безуглаје да генерал Валериј Залужни поднесе оставку јавности се обратио још један одани Зеленском званичник, секретар Савјета за националну безбједност Алексеј Данилов:

“Путин је наредио “спавачима” у СБУ да изазову хаос у Кијеву. Руским агентима спавача поред СБУ има и у другим владиним агенцијама. Наређено им je да поткопају јединство земље. Они схватају да не могу да побиједе војно, па су покушаји унутрашње дестабилизације постали приоритет.”

У Кијеву се спрема изгледа “врела зима”, озбиљан окршај војног и политичког руководства који је изгледа почео прије пар недеља када је под неразјашњеним околностима страдао ађутант Залужног мајор Генадиј Чистјаков.

Jedni misle da je Zelenski putnov spijun, a drugi da je Zaluzni. Bice veselo.

tihobl
5 mjeseci prije

Економиста Робин Брукс:

Немачки извоз аутомобила и делова (плаво на фото) у Киргистан порастао је за 5.500% откако је Русија извршила инвазију на Украјину.

Није потребно бити научник да би схватио да све иде ка Русији.

tihobl
5 mjeseci prije

Руска ваздухопловна индустрија и даље добија значајан део резервних делова из Украјине.

Током рата, руска компанија Авиа ФЕД Сервис је снабдела руско Министарство одбране, Ростех резервним деловима у вредности од најмање 650 милиона рубаља (2022–јул 2023). Већина, 370 милиона рубаља, дошла је из Украјине:

– делови за поправку авиона Ан-124 произведених у Харковском машиноградилишту ФЕД за скоро 120 милиона рубаља,

– резервни делови за локацијске станице хеликоптера Ка-32 произведених у Кијевској фабрици радара у вредности од више од 67 милиона евра,

– делови за поправку мотора Ан-24 и Ан-12 произвођача Мотор Сич,

– производи кијевског комбината „Артем“, Харковског бироа за пројектовање агрегата, Волчанског фабрика агрегата и других украјинских предузећа за око 170 милиона евра.

tihobl
5 mjeseci prije

Украјински ТГ канал Легитимни:

„Наш извор извештава да је октобар 2023. постао први „генерално негативан/“ месец за мобилизацију Оружаних снага Украјине током ових више од 600 дана рата.

У октобру се на мобилизацију одазвало много мање људи него што су били губитци украјинских оружаних снага. Према извору, недостатак је више од 43% (на пример, губици су били 10 хиљада убијених/рањених алисе на мобилизацију одазвало само 5.700 људи).
Ако је током лета мобилизација још могла да покрије губитке, онда је у октобру дошло до озбиљног „недостака“ који није могао да покрије губитке Оружаних снага Украјине.
Тренд је лош, будући да ће новембар бити дефицитаран и у случају мобилизације, али и губици Оружаних снага Украјине расту, због уштеде у муницији и тешкој опреми.

Зато им се толико жури да пооштре мобилизацију и почну да гурају буквално све у војску. »

Max
5 mjeseci prije

Dok ne udare njih.

tihobl
5 mjeseci prije

Супруга шефа ГУР-а Кирила Буданова отрована, – украјински медији

Мариана Буданова је добила дијагнозу тровања тешким металима. Ове супстанце се ни на који начин не користе у свакодневном животу или војним пословима. Њихово присуство може указивати на намеран покушај тровања одређене особе.
Након што јој се стање погоршало, Маријана Буданова је хоспитализована. Она је сада на лечењу и биће под лекарским надзором.

tihobl
5 mjeseci prije

Осим супруге Кирила Буданова, отровано је још неколико сарадника Главне обавештајне дирекције Министарства одбране Украјине, објавило је издање ”Украјинска истина”

Супруга шефа Главне обавештајне дирекције Маријана је “највероватније отрована храном”, рекао је извор. По његовим речима, “пошто је супруга Буданова ниска и мршава, код ње су се симптоми појавили раније, а касније се испоставило да је отровано још неколико сарадника: они су крупни, па је касније примећено…и они се сада лече”

Oli
5 mjeseci prije

Dobra,a?

Lucija, prva
5 mjeseci prije

Hm.

Zaharovoj nikako ne stoji crno.

tihobl
5 mjeseci prije

Жена Буданова отрована арсеном и живом – Бивши шеф СВР Украјине Кондратјук

Према његовим речима, на исти начин је отровано неколико високих функционера Главне обавештајне управе Министарства одбране.

Почело је……..

tihobl
5 mjeseci prije

Дронови “Герањ” полетели ка Украјини

Медији украјинског украјинског ратног ваздухопловства јављају да се беспилотне летелице крећу у Кировоградској области ка Черкаској области. Такође, дронови су примећени у Николајевској, Полтавској и Дњепропетровској области.

Nocas opet padavine po Banderstanu.

tihobl
5 mjeseci prije

Bloomberg: Фрустрација и умор расту међу украјинским становништвом због неуспешне контраофанзиве и недостатка изгледа за брзи завршетак сукоба.

tihobl
5 mjeseci prije

“Украјина неће потписати мировни споразум са Русијом без ратних репарације.” – Ирина Мудра, замјеница министра правде

Mudra je ova. Zna da ce rusima morati isplatiti reparacije.

tihobl
5 mjeseci prije

Разговарао сам са пријатељем из Украјине. Питам га да ли се расположење у Украјини мења. И даље сви верују у победу и желе да се боре? Он одговара да људи гледају телевизију. Али на ТВ-у слика се није променила. Тамо се све врти око тога да ће ускоро бити победа над Русијом и да Руси одустају јер много гину. Тачка гледишта ће се променити када Русија почне активно да напада. Када буде успеха који ће бити немогуће сакрити. До сада се мало шта променило унутар Украјине. Они који су паметнији читају телеграм канале и добијају алтернативне информације. Али нема их много, пише Олег Царев.

tihobl
5 mjeseci prije

За руски ловац Су-57 направљени су мини-дронови које ће ловац носити у свом унутрашњем делу.

tihobl
5 mjeseci prije

Заменик иранског министра одбране рекао је да је Техеран завршио договор о куповини борбених авиона Су-35С и јуришних хеликоптера Ми-28 од Русије. Иран ће такође добити борбене авионе Јак-130.

tihobl
5 mjeseci prije

Неколико људи је приведено у Кијеву. Према Државном истражном бироу, они су смањили стандарде исхране бораца, одузимајући им најмање 30 одсто хране.

Такође су издавали „празне” фактуре за залихе које нису постојале, а документи су узимали у обзир производе који нису издавани војницима.

Продавали су производе продавницама и ресторанима. Успели су да проневере око 5 милиона гривна.

tihobl
5 mjeseci prije

A na nju ste zaboravili:

Бивша британска премијерка Лиз Трус је у чланку за Тхе Валл Стреет Јоурнал рекла да Запад мора да обезбеди Кијеву оружје којим ће задати „нокаут ударац” Русији.

Alex
5 mjeseci prije

USA su uvijek tolerirale,bilo fašizam,bilo terorizam svojih sluga i saveznika.
Sjetimo se Čilea i Argentine,Izraela,pa puno prije i Grčke i Turske pod vojnim diktaturama.
Tko se sjeća i J.Koreje i J.Vijetnama i njihovih vojnih diktatura pod direktnom upravom USA.
Pa vojne diktature na Kubi,itd…

Josip
5 mjeseci prije

SAD je zemlja najveceg svjetskig olosa. Sjetimo se samo kako su nastali ubojstvima i pljackom domorodaca i to od strane najveceg europskog olosa koji je okupirao taj kontinent preskocivsi ocean. Od njih se nikada nista drugo nije moglo niti ocekivati. Nove generacije koje su se tamo nakotile samo nastavljaju svoju tradiciju.

Steve
5 mjeseci prije

Kad vidim onog cirkusanta argentinskog… trend sa uzgojem budala se nastavlja

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI