SAD u sukobu sa samom sobom

Dmitrij Medvedev
16 komentara

Vrlo toksična politička klima u SAD-u čini se kao da bi sukob između demokrata i republikanaca mogao prerasti u puni građanski rat, rekao je bivši ruski predsjednik Dmitrij Medvedev.

Govoreći u subotu za RT i novinsku agenciju TASS, Medvedev je rekao da postoji “kolosalan raskol između elita” u SAD. “To je sukob između konzervativnog republikanskog establišmenta i liberalnog segmenta, kojeg predstavlja Demokratska stranka, koji je zapravo razdvojio Ameriku.”

“Amerika je trenutno u stanju unutrašnjeg sukoba. Amerika je u sukobu sama sa sobom”, tvrdi Medvedev, koji je trenutno zamjenik predsjednika Vijeća sigurnosti Rusije. “ Štaviše, po mom mišljenju, ova svađa je u nekim aspektima nepomirljiva. Takvi domaći sukobi često završavaju građanskim ratom.”

„Ne znam šta će se desiti u SAD, ali nivo sukoba je trenutno [visok]“, primetio je ruski političar.

Kako bi ilustrirao svoju tezu, Medvedev je iznio tekući krivični progon bivšeg predsjednika Donalda Trumpa, koji traži nominaciju Republikanske stranke da bi se kandidirao protiv sadašnjeg predsjednika Joea Bidena na predsjedničkim izborima 2024. godine. Medvedev je tvrdio da su optužbe protiv Trumpa podignute “ne radi pravde, već kako bi spriječili Trumpa da učestvuje na novim izborima”.

Upitan da li postoje sličnosti između administracije Baracka Obame i Bidenove Bijele kuće u pogledu rješavanja sukoba, Medvedev je rekao da je bilo više ” pragmatizma” tokom Obaminih godina. Dalje je tvrdio da je Bajden bio više “mentalno, politički i ekonomski uključen” u Ukrajinu, koja mu je “vezala ruke”.

Bidenova odluka da pomogne Kijevu protiv Rusije učinila ga je “taocem Ukrajine, što je veoma tužno i za Ukrajinu i za SAD”, rekao je Medvedev.

Trump se suočava s nizom krivičnih prijava, uključujući navodno pogrešno rukovanje povjerljivim dokumentima i pokušaj poništavanja rezultata predsjedničkih izbora 2020. U subotu je osuđen u zatvor u Džordžiji i pušten uz kauciju, čime je postao prvi američki lider kome je snimljena slika.

Trump insistira da su sve optužbe protiv njega politički motiviran “lov na vještice”.

demokrateMedvedevrepublikancirusijaSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
16 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
plemeniti
8 mjeseci prije

“što se babi htilo, to joj se i snilo”
Ovaj isprdak lupeta li lupeta, a u mešuvremenu prijeti nuklearnim rato,

Toni
8 mjeseci prije

Evo medvedev, zaboravili ste ga nekidan. Danas, sa novom i originalnom porukom koja ne bazdi na alkohol. Čekamo nova saznanja scott rittera sa youtuba

Podsjetnik
8 mjeseci prije

Trebalo bi izdali knjigu
” sabrane izjave Dmitrija Medvedeva”
Podnaslov:
“Neostvarene fantazije Dmitrija Medvedeva”

Podsjetnik
8 mjeseci prije

NA VALUTNIM je tržištima vrijednost dolara prema košarici valuta porasla i prošlog tjedna, šestog zaredom

Tijekom posljednjih 90 dana Dolar je apresirao za 15.51% u odnosu na Ruska rublja, povećavajući se s RUB80.2568 na RUB94.9933 za Dolar

kosovar
8 mjeseci prije

Njeg su izgleda hrvati dobro naghuzhili dok je oavko zestok , svaki njegov komentar je prica atomske bombe itd itd izgleda bas budalethina neka

ivan
8 mjeseci prije

Buhdala ostaje buhdala bolje ti je upisi koji razred skole vandredno imat ce koristi i porodica ako je imas i drustvo ovako si samo jaci od cobana.

Schwarze Hunderte
8 mjeseci prije

A čudo već i nije …

Max
7 mjeseci prije

Stanje u SAD je pred izbore vrlo napeto.

Lucija, prva
7 mjeseci prije

Obratite pažnju: 🙂

Svi komentari liče kao jaje jajetu, i 90% objavljeno prije 13 sati… 😄

Captain
7 mjeseci prije

Stanje u SAD-u je sve samo ne dobro,kako politički tako i ekonomski.
Ovo što radi BRICS pokušajem dedolarizacije i općenito jake agende spram Zapada može dovesti Amere kod kojih je siromaštvo stanovništva strahovito izraženo do pobune i definitivno urušavanja iznutra
SAD trenutno ima kratkoročne benefite u svemu ovome ali dugoročno gledano neće dobro proći,toga su i sami svjesni zato ovako očajno “grizu”.

Miro
7 mjeseci prije

Mlati praznu slamu dok NATO/UKRE malo malo pa opale dronom po Moskvi.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI