SAD upozoravaju Kinu da ne pomaže Rusiji

Ned Price - Rusija i Kina
55 komentara

Washington ima „niz alata“ za suočavanje sa stranim kompanijama koje odbijaju da poštuju američke sankcije.

Portparol State departmenta Ned Price zaprijetio je kineskim preduzećima ekonomskom kaznom ako odluče da sarađuju sa Rusijom kroz bilo kakve hipotetičke sankcije koje bi uveo američki predsjednik Joe Biden.

Tokom konferencije za novinare u četvrtak, Price je tvrdio da SAD imaju „niz alata koje možemo da primijenimo ako vidimo da strane kompanije, uključujući one u Kini, daju sve od sebe da onemoguće američke akcije kontrole izvoza, da ih izbjegnu, da ih zaobiđu .”

„Ako Rusija misli da će biti u poziciji da ublaži neke od tih posljedica bližim odnosom sa Kinom, to nije slučaj. To će zapravo učiniti rusku ekonomiju, na mnogo načina, krhkom“, upozorio je Price, u vezi sa hipotetičkim američkim sankcijama Moskvi zbog hipotetičke ruske invazije na Ukrajinu.

Price je nastavio da upozorava Rusiju da ne može da preživi bez Zapada, tvrdeći da „ako sebi uskratite mogućnost da poslujete sa Zapadom, da uvozite sa Zapadom, iz Evrope, iz Sjedinjenih Država, značajno ćete degradirati svoj proizvodni kapacitet. i vaš inovativni potencijal.”

Na istoj konferenciji za novinare, Price je tvrdio da ima dokaze američkih obavještajnih službi da je Rusija planirala napad pod lažnom zastavom u Ukrajini kako bi opravdala invaziju na zemlju. Pricea je, međutim, kritikovao novinar AP-a jer je odbio da pruži javnosti jedan jedini dokaz koji bi opravdao takve tvrdnje.

Moskva je u više navrata odbacivala optužbe da planira invaziju na Ukrajinu kao „histeriju“ i „lažne vijesti“, a čak je i Kijev u jednom trenutku kritikovao zapadne zvaničnike i medije da nanose štetu ukrajinskoj ekonomiji stalnim strahom od „neminovnog“ rata.

Američke sankcijekinaNed PricerusijaSADSankcije
Pretplatiti se
Obavijesti o
55 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Max
2 godine prije

Baš će Kina njih slušati.

Red Dog
2 godine prije

Sta radi uspesan covek?
Cuti i radi svoje
Sta radi neuspesan covek?
Kme-kme.
S obzirom na kako su razbacani po svetu ce ih Rusija i Kina razvuci kao zvaku.

preseren3
2 godine prije

Kina je več jednom pobijedila SAD u ekonomskom ratu.
SAD su upoznale, da su suviše povezane sa ekonomijom Kine, da bi sa njom ratovale.
Zato je rat završen, čaj se je i čerka vlasnika Huawei-a vratila kuči.
SAD su još samo osuđene na propast!

Slučajno
2 godine prije

Ovo više nije smiješno, ovo je postalo tragikomično.
Am. više ne znaju što bi poduzeli i kako bi započeli neki rat. Ali oni bi onako – gledali s strane i nebi se steli mešati. Da su bili malo pametniji danas su mogli imati Rusiju kao partnera a onda bi se i Kinezi drugačije ponašali. Ali pohlepa je veća a neutaživa glad za pljačkanjem tuđih resursa nikad nije silazila s prioriteta, još od Kolumba.

tihobl
2 godine prije

Nije samo Kina dobila upozorenje. Citav niz zemalja je upozoren da ne smije pomagati Rusiji nakon uvodjenja sankcija inace slijede ostre mjere.
A puno zemalja je ponudilo pomoc RF u slucaju rata sa NATO, a Kina je ponudila neogranicenu pomoc. Kinezima je jeftinije ratovati sa amerima u Ukrajini nego na Pacifiku.

Kad ameri ugledaju sliku mongolskog predsjednika izmedju Putina i Sija, bice im malo jasnije price o mostovima na putevima svile. Tad ce se ponovo razbjesnjeti, a obojena revolucija u Mongoliji ima manje sanse nego u Kazahstanu.

17.12.2021. je istorijski dan. To je dan kad je dosao kraj americkoj dominaciji. Iza njega je uslijedio ogroman fijasko u Kazahstanu. Svaki sledeci potez amera zavrsice kao u Kazahstanu i njihova nemoc bice sve vidljivija.

nekoizmase
2 godine prije

Zapadno carstvo se pretvara u grotesku i zbog ne prihvacanja neminovnog pada , ostaju da zive u svom videnju sveta gde su oni jos glavni ,nalaze se lebdeci pred rubom litice kao kojot iz crtanog i kao njega ceka ih sunovrat

Mrčikola
2 godine prije

Ne znam jeli to govorio ovaj sa slike…ako je, onda se potvrđuje ona stara da slika govori više od tisuću riječi…okladio bi se za velike pare da ovaj, do u zarez, vjeruje u ovo što govori, a “vidim” i njegove diplomatske klasiće i starije mentore kako mu, nakon “uspješne” konferencije, čestitaju (“šakački”, naravno, kako i pristoji novonormalnom), šalju mu poljupce i govore; jesi ih…o yebem te zemljo Indijo, šta je ovo došlo.

bruegel the elder
2 godine prije

Tko diže “false flag”? Iwo Jima ?

Tupko Glupko
2 godine prije

Evo, Kina se usrala od straha i odmah će slušati izuzetne na drugom kraju zemaljske kugle, a ne svoje prve susjede sa kojima su gospodarski i vojno sve više vezani nakon što su im izuzetni i EU nabili sankcije 2014. godine.

Tadija
2 godine prije

Sve je hipoteticki,pa tako mozes ilo sto izmisljati.

HEKPCT
2 godine prije

I to baš danas kad su Putin i Xi potpisali 30 godišnji ugovor o 25% povećanja isporuke ruskog plina Kini – i to u Eurima 🙂
Amerika propala ko Grčka, a onaj ćelavi Bajden je slika i prilika stanja u kojem se ta država nalazi.

2 godine prije

kakvi komedijasi..sama NBA liga drhti pred kineskim kapitalom a ovi prijete kini.kada se godinama pricalo o propasti usa carstva,nije se bas znalo kojim putem ce ta propast ici.i kojom brzinom.a svjedocimo propasti carstva upravo sada.pogledajte lice ove karikature gore,ne morate ga slusati uzivo sha govori i kakve gestikulacije ima.dekadencija i osobni uzitak vlastodrzaca koji su se korupc..ovaj,lobiranjem dokopali vlasti ce razoriti zapadnu civilizaciju dok ce kinez nazdravljati francuskim pjenuscem.hvala.

fiume
2 godine prije

Jadna Ameriko nasta si spala.

Tadija
2 godine prije

Kini mogu stati na rep,ako dolar preko noci zamijene necim drugim,jer Kina ima vise dolara nego USA.

Ivan Grozomorni
2 godine prije

Još jedan oblik i pokušaj američkog terorizma, svaka slobodna i demokratska država bi trebala ograničiti broj Jameričkog diplomatskog osoblja na najviše 10 osoba.
Sve Evropske zemlje morale bi donijeti odluku o isključenju USA iz NATO-a.
Evo PLJENKOVIĆ će to učiniti bez obzira na posljedice

grom iz vedra neba
2 godine prije

Ovo je zapravo rat. Ekonomski rat, ali ipak rat. Najava…

tuf
2 godine prije

Ameri se koprcaju u frustraciji jer ih ni Europljani ne slušaju 100% nego pokušavaju tamo nešto izvući diplomatski, mirno i bez sukoba. Ameri su ovisnici o kontroli i idu na sve ili ništa. Ne znaju za sivu zonu, ne znaju za kompromise. Ili će ih ostali slušati ili će biti proglašeni neprijateljima. To stoji čak i za većinski submisivne i poslušne Europljane. Sjetite se kako su počeli Merkelici smještati čim se malo nasmješila Putinu. Malo je falilo da iz ladice izvade slučaj Deutsche Bank. U ovome slučaju za njih je neprihvatljivo da sukob u Ukrajini ne izbije. Za njih nema povratka natrag, nema mirnog rješenja, nema kompromisa niti dogovora. Nanjušili su krv i to kao uvijek žele iskoristiti poput najgorih lešinara. Iz frustracije što tamo nekakav Macron, a čak mu se pridružio i je..eni Olaf Scholz sada planiraju posjetiti Moskvu – ubacili su u petu brzinu i u zadnjih 24h… Čitaj više »

jupiter
2 godine prije

sta ce to kauboji da zavedu….da ne sme da bude vise od -10ºC u Sibiru??

Mali zloco
2 godine prije

Upozoravaju Kinu a ovi ih ne bendaju 2%.

ledeno doba
2 godine prije

beskonačni Truman show igara geopolitike

daily soap 154897. epizoda

ma yebemu miša, kako se takozvane velike sile ni u čemu ne slažu, i u svemu svađaju– samo u jednoj stvari sve imaju jedinstveno mišljenje: pokokati što više vlastitog stanovništva cjepivom i uvesti što fašističkiju kontrolu preostalih.

ledeno doba
2 godine prije

zašto Kina ustvari nigdje nema crvenu zvijezdu petokraku-simbol komunizma,? ni na zastavi ni u grbu, ni u drugim službenim obilježjima, već žute zvjezdice, kakve ima i zastava EU. Kina ih ima ukupno 5.. EU 12. SAD imaju bijele zvjezdice, njih 50…

Kima također nigdje nema ni drugi tipični simbol komunizma, srp i čekić

HEKPCT
2 godine prije

Slika sveopće nemoći Evrope koja se upravo odašilje prema Rusiji i Kini slab je zalog udobne evropske budućnosti, a koja će ponajviše ovisiti upravo o ruskoj energiji i kineskom kapitalu. Utjecaj evrope na svjetska događanja nije puno veći od utjecaja BIH. Milanović i Orban spašavaju evropski obraz.

Alen
2 godine prije

Ova američka šizofrena reakcija podsjeća me na scenu kad hićo šalje nepostojeće divizije , armije , tako i ovi bleesani udaraju ” sankcijama ” čiji efekat če biti isti kao i vojna moć hićinih nepostojećih divizija…

Mislim da sankcije nisu namjenjene rusiji jer od njih če stradati evropa najviše , jer ameri će evropskom kitom da mlate gloginje..

Uglavnom na ovu eknomsku krizu , inflaciju koja nije još ni zagrebla , sankcije rusiji (indirektno kini i evropi ) će okrenuti sve naopako…
S ibzirom da je usa već bankrotirala jedino šta moze je da (pokuša da ) povuče svijet sa sobom u ambis…

Vanja
2 godine prije

Ruska elita i vlast su potpuno oslonjeni na zapad,tamo su im računi,deca,nekretnine,finansije Rusije su pod zapadnom upravom,bespogovorno učestvuju u korona ludilu pa mi nije jasna ova gužva.Ne može sve biti baš ni iscenirano i glumljeno.Rusija nema više svoju posebnost,ideologiju,slika je i prilika zapada,o čemu se radi?Putin im je dao mnogo,ali možda sad hoće sve,ceo Sibir,a oni ne bi da daju,a zavisni su od zapada?Priznajem,ne znam.

pirat sa kariba
2 godine prije

gdje je bila ova budala prije sedmicu dvije kad je njegoa drzava provocirala kineze

uber
2 godine prije

To je taj agresivni srednji mozak koji je jedna naučnica definisala kao: reptilian midbrain. Kao vrstu patološkog oboljenja koje gura civilizaciju ka upotrebi Plutonijuma, Uranijuma i Amerikanijuma. Za posledicu ima provociranje ratnih sukoba sa upotrebom nuklearnog arsenala. Upravo ti ljudi se guraju u prve političke redove koji nose sa sobom legalnu upotrebu oružija za masovno uništenje. Isključivo i samo na taj način, takvi ljudi, dolaze do izražaja samo kada ima patnje i masovnog stradanja stanovništva. Ako se današnja civilizacija ne osposobi da funkcioniše bez farmako-reptilske i nazi-tehnološke mafije, preti masovno stradanje i plansko urušavanje kompletnog Ekosustava na ovom planetu. Ja se iskreno nadam da je moguće, ovaj svet, usmeriti u smeru deeskalacije nasilja, staviti pod kontrolu sve reptilske i predatorske korporacije koje funkcionišu po principu izazivanja planskih incidenata i kontrolisanog haosa, sve sa elementima kolateralne štete mnogih naroda. Uvlčenje ostalih Evropskih naroda i država u sukob u Ukrajni je upravo… Čitaj više »

Scorpiorex
2 godine prije

Putin se upalio sam u corsokk,nek bacali sah i počne remi igrat

Boris
2 godine prije

Ovi ameri su malo žešći moroni… Ništa im, ama baš ništa nije jasno… Je li itko od nas ovdje kupuje išta američko? Možda koji iPhone, koji Ford, Nike ili gleda njihovu holywoodsku propagandu, ali sve drugo, baš sve drugo kupujemo od Kine. Osim toga, Kina je za 20 godina nagomilala takvo bogatstvo da je nitko ne može preteći u narednih 500 godina. Mi Kini više ne trebamo, Kina je samodostatna kako nitko nikada nije bio u istoriji čovječanstva. Komunizam je pobjedio kapitalizam!

Miki
2 godine prije

Mozete Kini poduvat u frulicu, moroncine debilne.

Davidschwartz
2 godine prije

Ono što ljudi ne shvaćaju jest da Kina i SAD nisu neprijatelji i da neće zaratiti, osim u slučaju da moraju braniti svoje granice. Kina drži gotovo sve bitne američke firme i tvornice, koje su Amerikanci i Izraelci izgradili još sedamdesetih. Malo ljudi zna da je Mao Cetungov savjetnik za ekonomiju i kasnije ekonomski ministar bio Židov iz SADa.

Ibra
2 godine prije

U krivoj đamiji se Alahu mole

Ivan Grozomorni
2 godine prije

Yanky kako, i dva loša ubiše Miloša, a tek dva dobra

Alex Keller
2 godine prije

Rata će biti,ali će ga pokrenuti Ameri, jer je rat njihov glavni biznis.

zvone
2 godine prije

Ma mogu ameri da kini popuše ………

Jery
2 godine prije

Jedu govna i misle da je čokolada! Ko je pametan nikakvih više njihovih proizvoda i usluga ne bi kupovali ali koristilu. A sve sto nam prodaju je obično đubre. Počevši od Mcdonaldsa dalje!

goran savic
2 godine prije

КПГТ

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI