Bolsonaro rekao Brazilcima da prestanu biti takvi mekušci u vezi s Covidom-19

Jair Bolsonaro
14 komentara

Brazilski predsjednik Jair Bolsonaro rekao je da je ozbiljnost pandemije koronavirusa prenaglašena, apelirajući na svoje sunarodnjake da prestanu biti takvi mekušci u vezi s Covidom-19, istaknuvši da “ćemo svi mi jednog dana umrijeti.”

Tijekom govora u utorak na ceremoniji obilježavanja nastavka turizma, Bolsonaro je opisao koronavirusnu krizu kao nešto što je previše ”napumpano.” Broj smrtnih slučajeva od virusa navodno je dosegao 162.000.

Nastavio je rekavši da je “sve sada pandemija” te da je Brazil dio svjetskog vala “sveopćeg zaključavanja.”

”Svi će umrijeti. Nema smisla bježati od toga, bježati od stvarnosti. Moramo prestati biti takvi mekušci.”

Svoje je primjedbe ublažio rekavši kako suosjeća prema onima koji su preminuli od Covida-19, prije nego što je tvrdio da nije on bio taj koji je glavni i da nije smio donijeti nikakve odluke u vezi s rješavanjem situacije. “Ono što nam je nedostajalo nije vođa, već dopuštanje vođi da djeluje,” naglasio je.

Predsjednik je također rekao da je njegov život u Brazilu “sr**nje” i dodao da “tko god misli da je obnašanje ovakve dužnosti uzbudljivo, potpuno je u krivu.”

Sam Bolsonaro zarazio se Covidom-19 u srpnju, da bi se do početka kolovoza u potpunosti oporavio.

Ranije u utorak, predsjednik je na Facebooku objavio kako je zaustavljanje postupka CoronaVac u Brazilu pozdravio kao “još jednu pobjedu Jaira Bolsonara.” Predsjednik je vrlo kritičan prema cjepivu zbog njegovih veza s Kinom, a prethodno je tvrdio da ga nikada neće kupiti.

U srijedu je objavljeno da će se ispitivanje CoronaVac nastaviti u Brazilu.

Krajem listopada Bolsonaro je kritizirao državne čelnike i institucije zbog nametanja oštrih mjera zbog Covida-19, nazvavši nove mjere zaključavanja ludošću.

Brazil je trenutno treća država u svijetu koja je najviše pogođena Covidom-19, registriravši ukupno 5.701.283 slučajeva od početka širenja virusa.

BrazilCOVID-19Jair Bolsonaro
Pretplatiti se
Obavijesti o
14 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
nfviuerfvuerifverfve
3 godine prije

Ne rise varane, što ne zabraniš ukazom medijima da šire paniku među narodom, glumiš dobpro policijota.

Mahatma
3 godine prije

Ljevica i desnica više ne postoje. Oni su sada samo etikete za javne napade na neistomišljenike.

Joe
3 godine prije

Što veli Lauc? Što veli Đikić?… i naravno Papak?

Mr.Coffee
3 godine prije

Hmmmm Brazilke! dobre koke….Ko hoce u Janeiro?

meštar
3 godine prije

zato što je prava, suverenistička desnica ono što je nekoć davno bila ljevica.

Max
3 godine prije

Bolsonaro često daje razne čudne izjave pa je teško komentirati.

ooiyt
3 godine prije

On je ex Mossad-ovac

Trigger
3 godine prije

Vratio sam se iz Brazila prije dva mjeseca proveo sam tamo godinu dana.Taj lik iako meni nije bio simpatičan napravio veliki pomak.Jako je smanjio korupciju, gradi ceste prema siromašnom jugu,isto tako navodnjavanje .Tamo postoji period od 3-4 mjeseca bez kiša to je doba njihove zime (našeg ljeta) .Obitelji u kojima nitko ne radi dodijelio je jednu plaću od 1200 Reala što je nešto više od jedne minimalne plaće.Ali on kao predsjednik nema neograničenu vlast to imaju guverneri svake države koji sve kontroliraju čak i stope poreza.Kao i u Evropi medicinska mafija radi svoje pa osobno znam za mladića koji je poginuo u saobraćaju uzrok smrti je Covid.Brazilci nikad nisu prihvatili karantenu ,ulice su pune navečer su hiljade ljudi na ulici trče ,vježbaju ,voze bicikle.Ali na svakom ulazu u trgovinu mjere vam temperaturu i daju dezinfekcija i za ruke i kolica(rukohvat). I grad Riberao Preto nešto manji od Zagreba ima 315… Čitaj više »

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI