„Šaljivi“ Netanyahu: „Možda su Belgijanci bombardirali Siriju?“

Benjamin Netanyahu
32 komentara

Još jedan zračni napad je proveden na vojne ciljeve južno od Damaska. Prema nekoliko izvještaja, uključujući i zloglasni Sirijski opservatorij za ljudska prava, odgovornost za ovaj još jedan neselektivni napad ponovno se pripisala Izraelu, koji je svoje krstareće rakete lansirao iz zračnog prostora iznad okupiranog Golana. Kao i uvijek, Izrael nije priznao nikakvu odgovornost. Ali neke fraze Benjamina Netanyahua , upitan o onome što se dogodilo, na što je ironično i nagonski odgovorio, mogle bi biti pravo priznanje krivnje.

Prema Damasku, napad je uspješno odbijen, što se vidi i po snimkama koje je objavila sirijska državna agencija SANA, na kojima nedostaju uobičajeni požari nakon eksplozija.

S druge strane SOHR, koji nema svoje ljude u bazama, već se poziva na „aktiviste iz Damaska“, navodi kako su u udaru poginula četiri sirijska i tri iranska vojnika. SOHR dalje navodi kako su Izraelci „najvjerojatnije gađali iransko skladište municije“, što je kasnije naveo i Jerusalem Post.

Sirijski vojni izvor istaknuli su za državnu novinsku agenciju da je “Izrael ciljao neka područja na jugozapadnom rubu Damaska”. Neki stanovnici u susjedstvu su se probudili zbog protuavionskih sirena i rekli su da su čuli eksplozije “čak i u blizini međunarodne zračne luke”.

Napad, prema moskovskim obavještajnim izvorima, bio upozorenje izraelskog zapovjedništva da će, bez obzira na upozorenja Rusije da se ne koristi civilnim letovima kao „živim štitom“ i dalje provoditi napade na Siriju.

Izrael je posljednjih godina izveo stotine zračnih napada i nastavit će ih provoditi i u budućnosti, tvrdeći da ima „pravo na samoobranu“ u uklanjanju prijetnje koju predstavljaju proiranske formacije  koje se okupljaju u Siriji i Iraku, koje krijumčare oružje koje bi se trebalo upotrijebiti protiv židovske države.

Vrlo „duhoviti“ Netanyahu

Izraelski premijer Netanyahu, kojeg je Radio Haifa pitao da kaže nešto o zračnom udaru izvršenom u noći na Damask, u početku je rekao: “Ne objavljujem komentare na ovu ili drugu operaciju”.

Zatim je ironično i provokativno poručio svojim protivnicima da ne mogu dokazati drugačije: “Ne znam što se dogodilo sinoć. Možda su to bile belgijske zračne snage?!” Ova „šala“ je za mnoge vrednija i od potvrde Glavnog stožera izraelske vojske. Netanyahu zna da se  može smijati do mile volje sve dok je u Bijeloj kući Donald Trump ili bilo koji drugi predsjednik koji je dobio zeleno svjetlo moćne cionističke organizacije AIPAC u Americi. Onog dana kada u Sjedinjenim Državama, ako se to ikada dogori, pobijedi predsjednik koji nije odabran od strane američke židovske zajednice, Izraelcima će nestati osmjeh s lica.

NapadNetanyahusirija
Pretplatiti se
Obavijesti o
32 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Ivo
4 godine prije

Nije se tako smijao kad je zadnja dva puta bježao u troskocima sa predizbornih skupova, dok su ga palestinci gađali iz gaze, a to mu je još i najmani problem. Smijaće se još i manje kad SAA odradi izrahellsku pješadiju u Idlibu i navrati do Golana. A kako će tek umirati od smijeha kad Hezbollah odluči da je došlo vrijeme za razgovor, da ne pričamo. Umrijeće smijući se, kao onih osmero u oklopnjaku, nakon čega su ostali odhebali 8 kilometara od Libanonske granice, da ih se ne čuje kako se smiju.

Jole Prvi
4 godine prije

Mislim da mu slijedeći put kad bude jurio u Moskvu i moljakao da ga primi Putin i neće baš biti tako smiješno .

Max
4 godine prije

Zanima me što će biti Kad “Andora” udari po Tel Avivu ili Haifi?

Alen
4 godine prije

E moj Saša , po tome ćemo se načekati , jer takav predsjednik usa ti neće doći lako..
Sve dok im se ne rokne nešto teško u sred haife, tel aviva , i ostalih gradova i gradića oni se neće okanuti.
A onda neka skupa plaču s američkim predsjednikom , ma ko to da bude..

Tony
4 godine prije

Zanimljiv naslov (šaljivi natanjahu ) a vjerujem da je za njega i definitivno hitler biio gopodin…

Tbilisi
4 godine prije

Ničija nije gorjela do zore!

Miko
4 godine prije

Netanyahu == ZLO

x@y
4 godine prije

OVAJ NETANYAHU ISTI IVO !!! GLAVOM I BRADOM!

4 godine prije

Great content! Super high-quality! Keep it up! 🙂

Svemir
4 godine prije

Izrael naravno koristi svoje “pravo na samoodbranu” od agresije Irana i Sirije na Izrael koja se možda desila u budućnosti.

FATIH
4 godine prije

HAZARSKI UBICA.
UMIRATI CE GOVNO U NAJVECIM MUKAMA.

imalijosnade
4 godine prije

šta je-logično pušta prvoaprilske šale..

Odisea
4 godine prije

Jedan se debeli izraelac isto tako smijao,a onda zaspao i tako više godina,šta je sanjao i proživljavso onako nepomičan samo on zna,nije se budio da ispriča,a i bibi može zaspat

Ivi.tz
4 godine prije

Sotona u liku ove spodobe.ali kako kazu doce cica na kolica

RENEW
4 godine prije

Je pač na strani ISIS in Al Kajde. Saj ni edini.

RENEW
4 godine prije

Če bi Erdogan priključil Sirijo bi bilo konec njegovih šal. Za zmeraj. Erdogan je za razliko od Asada pameten predator in inteligenten psihopat.

Emiliano Zapata
4 godine prije

Onog dana kada u Sjedinjenim Državama, ako se to ikada dogori, pobijedi predsjednik koji nije odabran od strane američke židovske zajednice, Izraelcima će nestati osmjeh s lica.A, TO CE BIT NIKAD!

Alex
4 godine prije

Lokalnini siledžija terorizira susjede dok ide,ali batina ima dva kraja. Povijest nas uči da svakom tiranstvu dođe kraj…Rusi proizvode nove supersonične rakete,mogle bi uskoro na testiranje u Siriju

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI