Samo udarac po prstima za zatvorske čuvare Jeffrey Epsteina: Nema zatvorske kazne za spavanje na poslu i falsifikovanje dokumenata o tome

Epstein
17 komentara

Dvojica čuvara zatvora koji su dežurali u noći kada je seksualni prestupnik Jeffrey Epstein navodno počinio samoubistvo – ali su spavali i kupovali na internetu umjesto da rade svoj posao – navodno će izbjeći zatvor kao dio dogovora o priznanju krivice.

Federalni tužioci na Manhattanu optužili su Tova Noela i Michael Thomasa za zavjeru i falsifikovanje zapisa. Optužnica podignuta protiv njih navodi da su noć proveli dremajući, kupujući preko interneta i falsifikujući papire – umjesto da provjere Epsteina, koji je pronađen mrtav u svojoj ćeliji ujutru oko 6:30, 10. avgusta 2019.

U pismu podnesenom sudu u petak kaže se da su tužioci ponudili Noelu i Thomasu dogovor o priznanju krivice zbog kojeg neće izdržavati zatvorsku kaznu. Umjesto toga, bili bi pušteni na uslovnu slobodu i odslužili 100 sati društveno korisnog rada, kao i sarađivali u istrazi generalnog inspektora Ministarstva pravde. Očekuje se da će sudija odobriti dogovor o priznanju krivice sljedeće nedjelje.

Noel i Thomas trebali su da obilaze zatvorenike svakih 30 minuta, ali su cijelu smjenu proveli u kupovini namještaja (Noel) i motocikala (Thomas) putem interneta, šetajući po zajedničkom prostoru i čak spavajući oko dva sata, prema navodima optužnica. Falsifikovali su zatvorske evidencije tokom smjene, da bi nagovijestili da su provjerili finansijera i osuđenog seksualnog prestupnika prije nego što je pronađen mrtav.

Epstein je uhapšen u julu 2019. godine nakon skandala zbog prethodnog dogovora o priznanju krivice koji su mu dali savezni tužioci. 66-godišnji finansijer napravio je karijeru družeći se sa bogatima i moćnicima – i navodno ih snimajući sa ženama, mnogim maljoletnicima, on i njegova saradnica Ghislaine Makwell bavili su se trgovinom seksom, prema saveznim optužnicama.

Iako je medicinski vještak u New Yorku proglasio da je Epsteinova smrt samoubistvo, veliki dio američke javnosti i dalje je skeptičan prema zvaničnoj priči – u nemalom dijelu zahvaljujući falsifikovanim papirima čuvara i izvještajima o misteriozno neispravnim kamerama unutar onoga što je trebalo da bude jedan od najsigurnijih zatvora na Manhattanu.

jeffrey epsteinzatvor
Pretplatiti se
Obavijesti o
17 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Singidunum
2 godine prije

Naravno, sve je bolja opcija od toga da i oni (čuvari) izgube glavu.
Iole obavešten čovek mogao je da pretpostavi da je živ Epštajn bio opasnost za mnoge iz samog vrha kabale.
Znači, altrenative nije bilo, morao je umreti!

2 godine prije

eto..samoubi se covjek.covjek koji bi razotkrio kakvi gadovi su pri vrhu piramide se,ipak,odlucio samoubiti.a sha ces..a i ova dvojica pospanaca bi pristali na bilo kakav ponudjen dogovor u strahu da se i oni ne samoubiju.hvala.

Krmak
2 godine prije

MOZES MISLIT KAKO SE UBIO GAD KABALSKI. NEGDJE JE DRUGOG IMENA SA DJECICOM NA PLAZI GOL. OLOS

neznanje
2 godine prije

Interesantna teorija!? Nije mi palo na pamet do sada. Svaka čast!

Jednostavno receno
2 godine prije

Manje bi sumnjivo bilo da su ga ubili, već ovako. Ubio ga zatvorenik koji se poslje ubio nešto slično ubistvu Kenedya slegni prašinu i to je to. Ovako ne rade kamere čuvari kupuju sve skupocijeno baš tu večer, odakle pare? Ulazi tko hoće… Treba vjerovati vlastodržcima pedofilima da neće na svoga al ucjena je čudo.

Max
2 godine prije

To im je nagrada.

Siniša
2 godine prije

Najbezbolnije, slučaj riješen.

sokre
2 godine prije

to je bilo samoubojstvo iz zasjede

ledeno doba
2 godine prije

u zadnje vrijeme mainstream mediji u SAD i Britaniji i na zapadu, raspisali su se o razvodu Gejtsa i vezama Gejtsa i Epštajna..

Je li to znak, da su broj 1, Crvenotablić i broj 2, Kamenko, možda spustili palac dolje i da Gejts treba pasti?

Jer, inače, kabalini mediji, ne objavljuju ništa tek tako. I ako se u nezavisnim medijima podastre milijun činjenica o gadostima o nekomu iz vrha kabale, mainstream mediji, to uvijek naprosto ignoriraju… i prešute..

ali sad su se odjedanput raspisali o Gejtsovim vezma sa Epštajnom..

FATIH
2 godine prije

SVI PUTEVI VODE PREMA PINOKIJU BIVSEM STANARU BJELE KUCE.

Srdjan
2 godine prije

Samo : “ No, no ! Zločesti dečki “

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI