Scholz tvrdi da je Rusija ključna za okončanje ukrajinskog sukoba

Olaf Scholz
38 komentara

Ruski predsjednik Vladimir Putin drži ključ za okončanje krvavog sukoba u Ukrajini, izjavio je njemački kancelar Olaf Scholz u intervjuu za CNN Fareed Zakaria u nedjelju. On je insistirao na tome da Moskva mora povući svoje trupe iz susjedne zemlje kako bi se mogli održati mirovni pregovori.

Međutim, Kremlj je već jasno stavio do znanja da je ovaj preduslov za mirovne pregovore neprihvatljiv.

“Neophodno je da Putin shvati da svojom invazijom i imperijalističkom agresijom neće uspjeti. I da mora da povuče trupe. Ovo je osnova za razgovore”, tvrdi Šolc.

Ukrajina je bila “spremna za mir, ali nešto mora da se uradi – a to mora da uradi Putin”, dodao je on.

Scholzov komentar je u suprotnosti s porukom iz Kijeva, gdje je predsjednik Vladimir Zelenski donio zakon da onemogući razgovor sa trenutnom ruskom vladom.

Njemački lider je upitan da li misli da je moguće da postoji kompromis u kojem je Ukrajina ustupila Krim i dijelove Donbasa Rusiji u zamjenu za sigurnosne garancije poput članstva u NATO-u i EU. Kao odgovor, njemačka kancelarka je rekla da “neće biti odluka bez Ukrajinaca”.

Scholz je također tvrdio da je Kremlj potcijenio odbrambene sposobnosti Ukrajine i spremnost Zapada da podrži Kijev prije nego što je pokrenuo svoju vojnu kampanju prošlog februara.

Govoreći u petak na Raisina Dialogue, vodećoj indijskoj konferenciji o geopolitici i geoekonomiji, ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov rekao je da mirno rješenje sukoba zavisi od toga da Kijev poništi vlastitu zabranu pregovora s Rusijom.

njemačkaPutinrusijaScholzukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
38 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Adriana
1 godina prije

Das Idiot!

MrKamenjarac
1 godina prije

….KAD BI FASISTICKA NEMACKA DOBILA MAAALOO PO PITSCHSCI SITUACIJA BI SE ODMAH NA BOLJE PROMENILA;KLJUCNI FAKTOR FASIZMA JE NEMACKA….

Emiliano Zapata
1 godina prije

Ovo zna i Marica s pijace…

nekoime
1 godina prije

Prerano su se Rusi povukli iz Istočne Njemačke.

Ziv je Geza
1 godina prije

Dakle Soljc trazi od Putina da povuce 10.miliona Rusa iz ukraine, odnosno
iz NR Donbasa i Luhanska, da se povuce sa Krima, nazove Angelu Merkel i kaze, frau merkel kazite soljcu da ga lijepo molim za jos jedan mirovni sporazum kakav sam potpisao sa Vama.

sokratov dajmonijum
1 godina prije

Aron Ezra Poljak Vukelić LÜGNER und BELICIST, OHRENBLÄSER Scholz muss VERHAFTET und vor Gericht gestellt und NEOLIBERALEFASCHIST HINGERICHTET WERDEN.
07. Mart, 2023
 

micek
1 godina prije

Na portalu nema mogucnosti otvaranja racuna za komentare.

NOVI STARI
1 godina prije

Moskva mora povući svoje trupe iz susjedne zemlje kako bi se mogli održati mirovni pregovori.”LUMEN”, a čemu onda pregovarati???? nastupt će mir???!!!! valjda???

Zoran
1 godina prije

Samo kreten moze izjaviti a to je u ovom slucaju ni manje ni vise Njemacki kancelar, da do mira i mirovnih pregovora moze doci jedino ukoliko Rusija povuce svoje trupe izvan “granica” Ukrajine. Pitam vas a o cemu ce nakon toga onda pregovarati, cemu pregovori? onda je za jednu stranu sve rijeseno a sta cemo sa dugom stranom? Jednom ste Ruse prevarili sa Minskim sporazumima, sada Rusi I na hladno pire I tesko da ce ponovo sjesti za stol sa stokom koja ih je vukla za nos 8 godina kako bi kupili vrijeme I naoruzali Ukrajinu.

1 godina prije

Nadam se da ima netko da malo razjasni, da li se ovdje radi o autizmu ili kognitivnoj disonanci?Pitam za prijatelja…

Ivan
1 godina prije

Ajmun treba povesti brigu o Njemackoj i ostaviti se Rusije. Upravo je nevjerojato kakvi kreteni dolaze na vlas unutar EU?

Ivan
1 godina prije

ADMINI Zasto u komentarima nemate opciju korekcije komentara kada autor uoci neku gramsticku ili sintaksnu gresku?? Ili barem opciju brisanja? Zar je to takav problem napraviti s par linija programskog koda?

Ivan
1 godina prije

Pitam se sto je Njemcima trebalo da si dovedu na vlast jos jednog idiota nakon one olinjale stetocine Merkelice? Pa njih trebate pod hitno pospremiti iza resetaka ili u ludnicu..

abc
1 godina prije

Nisu ga na vlast postavili Njemci, nego su ga na vlast postavili Amerikanci. Komplet EU politiku nadziru Amerikanci i na ključna mjesta postavljaju svoje ljude. Isti postupak se radi sa evropskim medijima. i njih nadziru američke propagandističke službe. EU je več od početka totalno nadzorovani američki projekat za dugotrajni rat sa Rusijom.

Henrik8
1 godina prije

Ako bi razmatrali kome je dugoročno u interesu ovaj sukob, onda je to Kina. Rusija tone sve više u zagrljaj Kine, Evropa polako tone, a Kina dobiva energiju, rude nikad jeftinije. Kina jača, a američki utjecaj je sve klimaviji i klimaviji. To vidi i Trump i shvaća da trenutačni dobitci američkih kompanija koje proizvode oružje i nekih drugih su u oprečnosti s dugoročnim interesima Amerike. Kinu bi Amerika isključila iz svjetskih tokova trgovine, ali jednostavno ne može. Kineska roba, proizvodi i poluproizvodi utkani su skoro u sve pore svjetske industrije, a to Amerika jednostavno ne može nadomjestiti, ako bi povukla neke drastične zabrane i blokade svjetskih trgovinskih tokova. Ovdje se jednostavno radi o krivoj procijeni Američke politike. Amerika jednostavno gubi zbog svoje ne-konzistentnosti i neprepoznavanja svjetskih promjena koje donosi nova tehnologija. Tehnologiju koja ih je uzdigla prepustili su drugima uzdajući se u silu naoružanja, ali ta prednost se gubi kada… Čitaj više »

Max
1 godina prije

Oni jesu ključni.

Grdi
1 godina prije

Sulci stekao u 85 posto svijeta *Svijetski jug* ugled malog smrkavca kojeg supis za uho (politicki) i miran je …

borislav
1 godina prije

nek je živ i zdrav naš evropski junak 🙂

borislav
1 godina prije

nas su Židovi,Englezi.Rusi i Amerikanci spasili i za vrijeme drugog svjetskg rata…oni će nas spasiti i sada

borislav
1 godina prije

Hitler je zli čovjek koji je htio uništiti Jevreje,Cigane,Srbe….tako kaže povijest iliti historija,a ja ja kažem da ista govna napadaju i sad

borislav
1 godina prije

pa….izabeite sami…Neka vam je dragi Bog na pomoći!

Bruno
1 godina prije

Pije li se šta? Skol!!!

borislav
1 godina prije

kad glupi Sholz bude imao vlastito mišlenje a ne mišljenje koorpracija onda može biti uvažen kao čpvjek

Ringo10
1 godina prije

Rusija kljucna!!!
Kakvi genijalni zakljucak

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI