Šef američke odbrane i dalje radi na daljinu iz bolnice

Lloyd Austin
16 komentara

Sekretar za štampu Pentagona, general-major Pat Ryder priznao je da je američki ministar odbrane Lloyd Austin još uvijek bio u bolnici skoro nedelju dana nakon što je tajna “elektivna medicinska procedura” pošla po zlu, ali je insistirao da se Austin “dobro oporavlja” i da nastavlja da ispunjava njegove dužnosti.

Austin je prošlog ponedjeljka primljen u Medicinski centar Walter Reed, ali Ministarstvo odbrane to je otkrilo javnosti tek u petak, kada je navodno u potpunosti preuzeo svoje dužnosti.

“Od kada je u petak uveče nastavio sa svojim dužnostima, sekretar je primio operativna ažuriranja i dao potrebne smjernice svom timu. On ima potpun pristup potrebnim bezbednim komunikacijskim mogućnostima i nastavlja da prati svakodnevne operacije Ministarstva odbrane širom sveta”, rekao je Ryder u kratkom ažuriranju u nedelju uveče.

Nije samo javnost bila ta koja nije znala za Austinovu hospitalizaciju, već ni predsjednik Joe Biden i njegova administracija, prema brojnim zvaničnicima koje su intervjuirali američki mediji. Ryder je naglasio da je Ostin razgovarao sa Bajdenom u subotu, te da je “također bio u kontaktu” sa zamjenicom sekretara odbrane Kathleen Hicks, ali nije pojasnio kada je Bijela kuća tačno obaviještena da je šef odbrane van funkcije.

Pentagon je tvrdio da je tokom protekle sedmice Hiks “vodio neke rutinske poslove” u Austinovo ime i da je bio potpuno  “spreman da deluje i vrši ovlašćenja sekretara, ako je potrebno”.

Međutim, i sama zamjenica komandanta Pentagona u to je vrijeme bila na odmoru u Portoriku i navodno je bila obaviještena o ozbiljnosti Austinovog stanja tek u četvrtak popodne. Hicks je očigledno  odlučila da ne skrati svoj odmor nakon što joj je rečeno da se Ostin sprema da preuzme operativne odgovornosti.

Pentagon nije dao nikakve detalje o Austinovom zdravstvenom stanju, ali u izvještaju NBC Newsa tvrdi se da je proveo četiri dana na intenzivnoj njezi. „Iako u ovom trenutku nemamo precizan datum njegovog puštanja na slobodu, nastavićemo da pružamo ažuriranja… kako budu dostupna“, rekao je Rajder u nedelju.

Usred negodovanja javnosti zbog tajnosti i zabrinutosti da bi kršenje lanca komandovanja moglo ugroziti nacionalnu sigurnost, Ostin je u subotu izdao saopštenje, rekavši da je “mogao bolje obaviti posao osiguravajući da javnost bude na odgovarajući način informisana”. On je, međutim, insistirao da je to njegova lična medicinska procedura i preuzeo je “punu odgovornost za moje odluke o otkrivanju”.

BidenLloyd AustinSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
16 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Kerefek76
3 mjeseci prije

Američki ministar odbrane Lloyd Austin ubijen je 3.1. u Kijevu u komandnom bunkeru od serije pogodaka ruskih Kinžala. Bio je tamo na sastanku sa ukrajinskim generalom Zaluzhnyijem na dogovoru o daljnjim ofenzivnim akcijama.
Zato sad “radi od doma”….

nepoželjni
3 mjeseci prije

Vjerovatno se “cijepio”… ali nije ni toliko bitan, Kim ionako još nije previše ljut…

Mrčikola
3 mjeseci prije

Ovo mu dođe kao rad “od kuće”…još ako je “kvalitetno” cijepljen…odlično je uklopljen u onu “2030”.😁

Гавран
3 mjeseci prije

“tajna “elektivna medicinska procedura” pošla po zlu”Verovatno krpljenje anusa, koji nije izdržao zahtevne borbene zadatke generala,

Nekoime
3 mjeseci prije

Lloyd Austin šeće po krovu… Očekujte daljnje izvještaje.

Metabaron
3 mjeseci prije

Za koji dan objavit ce da je umro uslijed iznenadnih komplikacija….

Nekoime
3 mjeseci prije

U tajnosti nadgleda završne radove na Zvijezdi Smrti.

tihobl
3 mjeseci prije

Zamjenica je provodila odmor na Portoriku i iz novina je saznala da je u bolnici. Bajden je obavjesten nakon 5 dana. Koje rasulo.

Max
3 mjeseci prije

Neće taj živ izaći odande.

tihobl
3 mjeseci prije

Понижења се само нижу: азербејџанском председнику важнији Луксембург од САД

Председник Азербејџана Илхам Алиев и даље потпуно незаинтересован да прихвати акредитиве од стране новог америчког амбасадора Марка Либија који у азербејџанској престоници “чами” већ више од месец дана.
Портал Turan саопштио да је председник земље јуче прихватио акредитиве амбасадора Јапана, Перуа и Луксембурга док је амерички амбасадор до даљњег остављен на “листи чекања”.

Nesko
3 mjeseci prije

Ovaj preplanuli vojni genije radi od kuće isto kao što su za vreme COVIDa čistači smeća radili od kuće. Mislim isti efekat.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI