Šef britanskih oružanih snaga tajno pomaže Ukrajini u izradi borbenih planova protiv Rusije

Tony Radakin - Velika Britanija i Ukrajina
82 komentara

Admiral Sir Tony Radakin, šef oružanih snaga Ujedinjenog Kraljevstva u odlasku, ipak je odlučio ostati još godinu dana, ali ne služiti Britancima.

Radakin kaže da se isplati odgoditi svoje umirovljenje radi pomoći ukrajinskom predsjedniku Volodimiru Zelenskom u borbi protiv Rusije.

Ovaj 58-godišnjak, koji je trebao otići u mirovinu u studenom prošle godine, umjesto toga će ostati i pomagati savjetovati Zelenskog o tome kako dobiti rat protiv svog protivnika, ruskog predsjednika Vladimira Putina.

Prema izvješćima, premijer Rishi Sunak je zamolio Radakina da ostane na svom mjestu do jeseni 2025., zahtjev koji je navodno odobrio kralj Charles III.

Izvori bliski Radakinu spominjali su njegove uspjehe u “šatl diplomaciji” između Washingtona i Kijeva prošlog ljeta. Radakin je osobno održao ključne sastanke s ukrajinskim vojnim zapovjednicima, iako je Bijela kuća izrazila zabrinutost zbog mogućeg izgleda da su SAD previše upletene u rat.

“Rekli su da je uspio shvatiti taktičke detalje kopnenog rata u Ukrajini, dok je također mogao to povezati sa širom strateškom slikom i potrebom da se vojni odgovor uskladi sa širim gospodarskim i diplomatskim naporima”, izvijestio je The Times.

“Putovao je bez ikakvih britanskih ministara u Kijev kako bi se sastao s predsjednikom Zelenskim kako bi razgovarali o strategiji Ukrajine i kako bi Zapad mogao pomoći. Ukrajinski vojni izvor rekao je da je bio omiljen zbog svog ‘mudrog strateškog razmišljanja’ i da je pomagao zemlji s njezinim borbenim planovima, ne ulazeći u detalje iz sigurnosnih razloga.”

Ukrajina će propasti bez socijalne pomoći iz SAD-a

Radakin je prvi put imenovan na svoju dužnost samo nekoliko mjeseci prije nego što je Rusija napala Ukrajinu u veljači 2022. On sada vodi britansku vojsku kroz ono što je The Times opisao kao “najopasnije razdoblje od kraja Hladnog rata”.

Radakin je zaslužan za pomoć Ukrajini u osmišljavanju strategije kako uništiti ruske brodove i ponovno otvoriti Crno more. Sada se ukrajinska pomorska trgovina vraća, ili je tako rečeno, na prijeratnu razinu.

Tijekom ostatka svog produženog vremena na dužnosti vojnog čelnika, Radakinov će posao biti održavati “kontinuitet” vlade, osobito s obzirom na to da uskoro dolaze opći izbori u Ujedinjenom Kraljevstvu.

“Mislim da državni tajnik poštuje njegovo iskustvo i vidi ga kao saveznika u želji da unaprijedi oružane snage i osigura njihovu spremnost za obranu naše velike zemlje”, komentirao je izvor blizak ministru obrane Grantu Shappsu.

“Pomogao je ploviti državnim brodom kroz tri premijera, smrt monarha i rat u Europi”, rekao je drugi vojni izvor o Radakinovim snažnim odnosima sa saveznicima poput Ukrajine i Sjedinjenih Država.

U tijeku su i napori da se preuredi britanska vojska kako bi se poboljšale njezine sposobnosti u budućnosti.

U međuvremenu, rat između Rusije i Ukrajine bjesni bez vidljivog kraja. Ukrajini ponestaje streljiva, sada znamo, a Rusija postojano napreduje sve dalje i dalje u teritorij.

Bez daljnjeg financiranja SAD-a, Ukrajina će se vjerojatno raspasti, priznaje The Times, iako Radakin kaže kako vjeruje da je “Britanija sigurna” od sukoba, čime se suprotstavlja upozorenjima generala Sir Patricka Sandersa, načelnika stožera britanske vojske, koji je nedavno sugerirao da Britanci se moraju uvježbati i opremiti za sukob.

Unatoč sve većim prijetnjama Velikoj Britaniji, Sunak nije najavio nikakve planove za povećanje izdvajanja za obranu.

Estonija, u međuvremenu, kaže da se priprema za potencijalni oružani sukob s Rusijom u sljedećem desetljeću, pozivajući se na tvrdnje da će Rusija sljedeći put krenuti na Zapad.

RatrusijaTony RadakinukrajinaVelika Britanija
Pretplatiti se
Obavijesti o
82 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Josip
1 mjesec prije

Ja da sam na mjestu Rusije i Putina vec odavno bih oderao svaku zemlju koja ima prste u Ukrajini, salje im oruzje, ljudstvo ili materijalnu pomoc. Ovaj rat je izazvala Ukrajina i dobija zasluzeno nakon svih upozorenja.

JoeP
1 mjesec prije

Engleska politička, obaviještajna, logistička, financijska, i u svim vojnim segmentima specijalistička pomoć je javna od samoga poćetka ruske akcije. Ovakvim čaranjima samo prenosite zbunjozu i otupljujete sebe i ostale. Francuski, Engleski i Američki specijalisti već su odavno u Ukrajini i rade ono za šta Ukrajinci nisu osposobljeni i ono šta im zapadnjaci nedaju da nauče Sad je samo Amerika pritiskla Europi da još viśe brine o Ukrajin8 pa je izbila frka između Njemaca, Engleza i Francuza koji se međusobno optužuju kako malo pomažu Ukrajini pa su Francuzi tražili da EU države pošalju svoje kontigente vojske u Ukrajinu, Englezi i Njemci su to odbili onda su Njemci optužili Engleze da previše otvoreno šalju svoje operatere Storm Shadowa u Ukrajinu, pa su Englezi Rusima poslali tajno snimljeni razgovor dva njemačka generala kako planiraju tajno ić u Ukrajinu da bi upravljali sistemima projektila za rušenje Kerčkoga mosta da bi i Njemci bili u… Čitaj više »

Biti-ili-ne-biti
1 mjesec prije

Za Rusiju – DA:

youtube. com/watch?v=pMmHBGOasck

Deep Fake zezancija u ruskom stilu.

naprijed
1 mjesec prije

Novo nacisticka Njemacka vrsi istragu kako su Rusi saznali za njemacke planove da se srusi Krimski most a ne istraga zasto je to uopce netko planirao.

To je za drugu dimenziju politike.” !!!
1 mjesec prije

pa kažu za admirala UK.rac : “Rekli su da je uspio shvatiti taktičke detalje kopnenog rata u Ukrajini…”
admiral strateški ppromišlja da je ukrainska stepa-more po kojem jašu Kozaci koje će lako svladati britanskim SBS snagama (Special Boat Service – Navy comando)

nastran
1 mjesec prije

ja bih ima najavio da im šalje probni sarmat bez punjenja i točno vrijeme, nek ga pokušaju oboriti, ak ne uspiju napunit će gaće..svi

BlueZg
1 mjesec prije

A dobro joj je pomogo, jadna sve izgubila. Jel ju je oslobodio od Black Rocka? A onaj novoizabrani Kandid(a) izgleda ko da ga crvi jedu. Ko da je jednom nogom već u grobu. Možda ga zato i šalju. 🇵🇸🇷🇺🇧🇾

Gad
1 mjesec prije

Ne znaš tko je veći jadnik, ovaj koji “pomaže” ili ovi kojima se “pomaže”.

Max
1 mjesec prije

Da vidimo genijalca.

nastran
1 mjesec prije

i slijepi progledaju…bar po Isusu

Noname
1 mjesec prije

“Vijesti CNN-a” od 29. veljače 2024. potvrđuju gubitke (u borbenim formacijama i u pozadini) osoblja Oružanih snaga Ukrajine i drugih oružanih formacija – ubijeno, umrlo od rana, bolesti – 489036, ranjeno, osakaćeno – 535725 , dezertirali i tako dalje nestali – 115488, zarobljeni – 33115

Noname
1 mjesec prije

Neovisni američki predsjednički kandidat Robert Kennedy Jr. rekao je u intervjuu za CNBC da su Sjedinjene Države digle u zrak plinovode Sjevernog toka. Tijekom intervjua, Kennedy Jr. je rekao da su Nijemci “naljućeni jer smo raznijeli plinovod Sjeverni tok i deindustrijalizirali Njemačku. A ovo je sasvim drugi problem.” Nadalje je predložio stavljanje točke na rat u Ukrajini i nastavak prethodno postojećih shema opskrbe plinom u Europi. “Što radimo u Ukrajini? Uspostavimo tamo mir. Vratimo ruski plin u Europu kako bismo mogli reindustrijalizirati Njemačku, reindustrijalizirati Europu. Zadržimo naš plin kod kuće i koristimo ga za proizvodnju i reindustrijalizaciju Amerike. Obnovimo našu industrijsku bazu kod kuće. Ovo je najbolji način za to, s jeftinim plinom. Znaš, to je izbor. Bojkot ruskog plina. I dalje ga dobivaju kao ukapljeni prirodni plin”, rekao je američki predsjednički kandidat. Nakon toga je voditelj, koji je došao k sebi, prekinuo sugovornika uz opasku da ne znaju tko… Čitaj više »

Гавран
1 mjesec prije

Ovo je mnogo komplikovanije, ali da probam da objasnim.
.
Šta bi se tebi desilo, da se sused Božo iznenada vrati kući i zatekne tebe da ležiš na suprugi mu Đuki, a TA peć ukljućena na šesticu?

Ante
1 mjesec prije

Po zadnjim naslovima u raznim medijima vidim da zapad postaje očajan zbog Ruskog napredovanja na bojištu. Zapad je imao 10 godina da uvježba ukrajinske vojnike i pilote do savršenstva ali to nisu napravili isto kao u Afganistanu koji su navrat na nos napustili. Šta je pravi cilj zapada u Ukrajini pobjeda ili desetkovanje Ukrajinskog stanovništva?

MladenSt
1 mjesec prije

A ja bi prije Božinoj supruzi održa jedno prijateljsko predavanje u 4oka 😉
Ima ti tvoj kolega i generacija Mlađo jedan dobar savjet ,
supruga je kao i ogradna živica – ako je ne šišaš one u tren priđe kod susjeda ,zato Žele vodi računa o “ živici” .

tihobl
1 mjesec prije

Bi li ih prvo poklao prije nego sto im zapalis kucu?

Mango
1 mjesec prije

Hiberu neki Dan se pravis mirotvorac a sad bi htio treci svj. Rat

Lego
1 mjesec prije

Zasto se natovci boje ruskih raketa SARMAT?

Valter
1 mjesec prije

Podsjetnik da ovaj rat nije “Ukrajinsko-Ruski” rat:

  • židovski State Department pokrenuo puč kroz “šarenu revoluciju” da se svrgne legitimno izabrana vlast.
  • židovski krijumčari oružja i oligarhi naoružali Ukrajinske “naciste”.
  • u potpunosti židovska okupacija od vrha (Zelenskog) do medija i ministarstva obrane
  • parada židovskih celebritija i židovke Yellen kao potpora židovu Zelenskom kao slanje signala internacionalnom židovstvu.

Cilj je maksimalno pobiti slavene (pripadnike bijele rase) na obje strane, u korist židovskih korporacija nakon tamanjenja.

Dugoročni cilj je pobiti još više bijelaca sa širenjem sukoba u Europi. Perfidni Britanci su odavno židovske sluge, koji agresivno i sustavno demoniziraju i napadaju domicilne Britance sa anti-bijelačkim migracijama.

Britanci će biti manjina u vlastitoj zemlji do 2065, isti plan se počeo provoditi u Hrvatskoj. Bit će akceleriran uslijed demografskog kolapsa (židovski feminizam).

Postalo je degutantno što vam Logično nikada ne objasni najosnovnije stvari, lako provjerljive.

Joe
1 mjesec prije

Ako su to oni planovi od prošle ljetne propuh ofenzive onda samo naprid.

Lupo
1 mjesec prije

Izrael je obecao poslati Ukraji sisteme za rano otkrivanje. Izrael zajedno s NATO zemljama zeli ici na Rusiju. Toliko, gdje je fake anti cionista strarlight?

ZZZ 🇭🇷
1 mjesec prije

Javljaju da je otonuo neki brod kod Jemena, nece da recu ciji.

Lucija, prva
1 mjesec prije

Malo glede njemačkih generala:

“” što je izazvalo zabrinutost zbog moguće špijunaže u Njemačkoj i pozive Rusiji na pojašnjenje “”… ma zamisli samo te bezobrazne Rusije koja špijunira miroljubive Nijemce dok pripremaju novu operaciju Barbarossa…”

😄🤣

“Znaci po Svabama je glavni problem to sto su otkriveni a ne to sto njihov danasnji Wehrmacht sprema napad na Krim i Ruse? Ocito je da im dva samaranja nisu bila dovoljna, tacno kriju mazohizam Iza svoje agresivnosti.”

Voltaire
1 mjesec prije

Ukraino ?? Neka ti je Bog i svi svecu u pomoci kad vas ovaj vodi. OMG

Voltaire
1 mjesec prije

Laganini, ali sigurno anglo saksi puse, zao mi je al sto mogu 🙂

xyz
1 mjesec prije

Nakon pregovora s ruskim ministrom vanjskih poslova Sergejem Lavrovom, slovački ministar vanjskih poslova Juraj Balanar rekao je da njegova zemlja ne vidi drugi izlaz iz ukrajinskog sukoba osim pregovora.
“Naš stav i stav našeg premijera vrlo su jasni: nećemo slati svoje trupe u Ukrajinu. To bi moglo dovesti do još veće eskalacije sukoba, a mi tome ne želimo pridonijeti”, naglasio je Balanar.
Osim toga, primijetio je da sankcije uzrokuju mnogo više štete zemljama članicama EU nego ruskom gospodarstvu, iako bi, prema Zapadu, “trebale djelovati”.

vrlodrag
1 mjesec prije

Govoreći o židovskoj kabali i simboličkoj zmiji treba reći da se ova zmija često nalazi na simbolima svih vrsta tajnih društava masonskog tipa koja vrve svim vrstama revolucija i prevrata. Ispod zmije obično stoji potpis
Ne gazi me.

Ako bolje pogledamo veliku čistku 1935-1938 kada je potpuno uništena lenjinistička garda sačinjena od profesionalnih revolucionara, Trocki od permanentnih revolucionara ,odnosno psihopata sa kompleksima destrukcije i samouništenja možemo primjetiti simboličku zmiju sionskih mudraca.

Za vrijeme velike čistke iznenada se pojavio novi amblem na rukavima radnika NKVD-a, simbol čistke – mač koji probada zmiju. Nakon završetka velike čistke ovaj amblem je nestao.
Činjenica je da su tijekom velike čistke načelno odsjekli glavu ovoj simboličkoj zmiji iz židovske kabale,i u isto vrijeme slomili leđa antikristu koji je uvijek prijatelj sa ovom zmijom.

gargamel
1 mjesec prije

Možda morbidno. ali jedina spas za Rusiju je, da prva odmah ukloni sve buduće opasnosti. Znači totalni rat, jer ko hoče i dobiče.Mislim da je vreme da se stvari nazovu pravim imenom, rat je, pa udri po neprijatelju.Brisel, Vašington, Jerusalem, , možda Berlin.Znači. nuklearno je izgleda neizbježno, glede zapadnih ambicija.

vrlodrag
1 mjesec prije

Što je to establišment

Ovo je vlast koja se sastoji od međunarodnih židovskih cionista i gojskih kapitalista koji rade ruku pod ruku sa liberalno-marksističkom inteligencijom.
Cilj ovog establišmenta je kontrolirati svijet na bilo koji način.

Veliki element homoseksualizma i degeneracije svih vrsta također igra ulogu u tome. Većina članova establišmenta su degenerici ove ili one vrste.Zbog potpune nemoralnosti svojih postupaka može ih se nazvati kriminalcima.
SAD je možda prva zemlja u povijesti kojom vladaju kriminalci.

Jedini nepromjenjivi aspekt ovog establišmenta je žudnja za moći i osobna degeneracija njegovih članova. Njegova najtipičnija karakteristika je neprirodna žeđ za prljavštinom u životu, u umjetnosti i ponašanju što u velikoj mjeri ukazuje na umiruće društvo u posljednjih fazama razgradnje.

goran
1 mjesec prije

samo nemojte srati poslije dragi anglosaksonci kad vas rusija napadne,onda budite muškarčine kakvima se predstavljate pa na marš prema rusiji,da još jedna nacija nestane

NALET
1 mjesec prije

ZAppA, oac mu biješe visiko rangirani špija,u pisme spakiro cili modus operandi…Morrison, tata general,johnny boy,također…
Zanimanje:špijun,koji je to misaoni proces koji njih pokreće,adrenalin,kox???ne znam ,nisam pametan ,danas.

WELLE
1 mjesec prije

Palestini su stigli u Moskvu – Nije bas lako onom komentatoru sto glumi godinama da je protiv cionista a pisao je pod nikom istrazuj

Josip
1 mjesec prije

Udarna vijest, lijepo gori London 🙂

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI