Šefica centralne banke Rusije šalje kodirane poruke na finansijsko tržište preko njenih broševa

Elvira Nabiullina
17 komentara

Elvira Nabiullina, šefica centralne banke Rusije, rekla je da su broševi koje je nosila ove godine tokom konferencija za štampu nakon donošenja odluka o ključnim kamatama vrlo pažljivo birani.

„Dugo nosim broševe, ali ove godine sam ih koristila da pokušam da signaliziram naše razumijevanje trenutne situacije“, rekla je šefica regulatora.

Nabiullin izbor broševa bio je vruće pitanje 2020. godine i za ruske i za međunarodne novinare, koji su često raspravljali o tome šta oni mogu značiti ili, zaista, da li uopšte imaju neko značenje.

Prvi broš, koji je bio široko primjećen u štampi, pojavio se u februaru. Prema Nabiulinoj, ona je ovom prilikom napravila nasumičan izbor, mada je u decembru pitana sa kojom pticom se najviše identifikuje. Ovaj broš je bio u obliku rode.

U martu je na jaknu zakačila broš u obliku ruske lutke babuška. Smatralo se da je to referenca na korake koje je banka preduzimala da bi podržala finansijski sektor zemlje tokom pandemije Covid-19. Popularna igračka je takođe korištena kao logotip odjeljka na veb lokaciji regulatora koji je bio posvećen mjerama za odgovor na krizu.

U aprilu je Nabiullina nosila broš u obliku kuće, dok je u junu nosila malu golubicu.

U septembru je njen izabrani broš imao ikonu. Broš u obliku talasa krasio je rever njenog kaputa u oktobru. Nabiullina je rekla da misli na poruku koju određeni broš može prenijeti svaki put kada ga odabere, ali ponekad posmatrači pronađu previše značenja.

Nije predvidjela da će njen broš u obliku talasa biti uzet kao znak zabrinutosti da bi očekivana izborna pobjeda Joea Bidena mogla da izazove geopolitičke turbulencije, rekla je.

Prelijepa pahulja koju je prošle nedelje zakačila na jaknu predstavljala je stvorenje sposobno da podnese čak i ledeno vrijeme – „izdržljivu pticu“, prema Nabiullini.

Tog dana Centralna banka Rusije odlučila je da ključnu kamatnu stopu ostavi nepromijenjenu na 4,25 odsto, signalizirajući da su dalji rezovi malo vjerovatni zbog rizika od inflacije.

Na pitanje o svojim planovima za buduće broševe koji prenose poruke, Nabiullina je rekla da još uvijek nije odlučila da li će nastaviti svoju tradiciju ili će odbaciti taj trend.

BroševiCentralna bankaelvira nabiullinarusijaŠifrovane poruke
Pretplatiti se
Obavijesti o
17 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Blu trabant
3 godine prije

Ona iz MMF-a nosi bros od baphometa

Mikojan
3 godine prije

hajde, pa i ona babetina Olbrajtova je stalno nosila drugačije broševe, kasnije su je mnoge kopirale, pa i neke naše babe. A ova ruskinja je pravi babac, slobodna procjena 50 +-5 ko stvorena za sve te, poslovne, dabome, stvari.

Zvrk
3 godine prije

Šteta što nema germanofono prezime. Tada ne bi trebala nikakva skrivena poruka.

3 godine prije

“…Elvira Nabiullina, šefica centralne banke Rusije …” … i STVARNA šefica Rusije… tj najvisi sluzbenik u tzv “drzavi” Rusiji – koji izvrsava naredjenja cionisticke bande kamatara iz tzv “Centralne banke Svijeta” BIS iz Bazela, Svicarska. Ta zlocinacka “institucija” je pod totalnom kontrolom nekadasnjih familija koje su bile vlasnici institucije “Dvorski zidov” po Evropi – a danas su razapeli zlocinacku mrezu tzv “nezavisnih Centralnih banaka” po 63 zemlje Svijeta. I tzv “drzava” Ruska Federacija je takodjer dio te Parazitske mreze… Rusija i njen narod – jesu definitivno jedna od zrtava ovog krvolocnog Kulta. Samo budala misli da tzv “car” i obicni cionisticki-pajac (ili sto bi V. Kvackov rekao “zidovska kurva”) “predsjednik” Putin – ima bilo kakvu kontrolu nad stampanjem para! NEMA… I njemu, kao i svim onim klovnovima oko njega, ukljucujuci i klovnove iz tzv “parlamenta” (dakle cjelokupnoj “trodjelnoj vlasti” Rusije – ova gadna cionisticka spodoba – daje PLATE… Ona je… Čitaj više »

3 godine prije zadnji put uredio Žx
Max
3 godine prije

Samo da ne počne nositi neke u obliku piramide.

miki iz usa
3 godine prije

ruska posla, da se poslusalo generala Pattona davne 1945 , svijet se ne bavio rusima,

a najvjerojatnije niti kinezima, to je nesreca za covjecanstvo.

hvala na prostoru

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI