”Šefica CIA-e bi trebala biti otpuštena zbog malverzacija sa softverom za prebrojavanje glasova,” tvrde odvjetnici Donalda Trumpa

Gina Haspel
9 komentara

Ranije u ponedjeljak, predsjednik Donald Trump tvrdio je da je “pobijedio na izborima,” objavivši i niz tweetova, u kojima je razotkrio “radikalne lijevo-orijentirane glasovne sustave Dominiona.” Iako službeni rezultat glasova tek treba biti objavljen, Joe Biden već se proglasio izabranim američkim predsjednikom.

Odvjetnica američkog predsjednika Sidney Powell zatražila je otkaz direktorice CIA-e Gine Haspel zbog nepoštovanja upozorenja o softveru za glasovanje, za koji Powell tvrdi da je “dizajniran za namještanje” ovogodišnjih izbora.

“Zašto je Gina Haspel još uvijek u CIA-i, nešto je što ne razumijem. Trebalo bi je smjesta otpustiti,” izjavila je Powell u nedjelju za Fox News, ukazujući na navodne probleme sa softverom ”Dominion Voting Systems,” koji se koristio u nekoliko ključnih država tijekom izbornog dana.

Osvrnula se na niz “zviždača” za koje je rekla da mogu potvrditi da se softver Dominion koristio za uklanjanje “milijuna” glasova koje je osvojio Trump.

Na upit o dokazima takvih navoda, Powell je tvrdila da je “imala puno načina da to dokaže”, ali da “neće na nacionalnoj televiziji reći što sve imamo.”

Njezine su primjedbe odjeknule u objavama koje je predsjednik Donald Trump objavio u svojoj posljednjoj seriji tweetova, u kojima je posebno kritizirao ono što je opisao kao “radikalni lijevi sustav glasovanja u Dominionu,” također ustrajavajući na tome da SAD “ne mogu dopustiti namještanje koje se dogodilo u ovim izborima, posebice zbog glasovanja poštom.”

To je uslijedilo nakon tweetova predsjednika o tome da je Joe Biden pobijedio “jer su izbori namješteni”, dodajući u nastavku da “ne priznaje ništa”, jer je demokratski kandidat pobijedio samo “u očima ‘mainstream’ medija.”

Dominion je pak u izjavi objavljenoj na njegovoj internetskoj stranici, tvrdio kako “kategorički poriče tvrdnje koje se odnose na namještanje glasova tijekom ovih izbora, koje su lažne.”

Činilo se da je Agencija za kibernetsku sigurnost i sigurnost infrastrukture Odjela za nacionalnu sigurnost davala ista mišljenja, inzistirajući kako “nema dokaza koji bi ukazivali da je bilo koji sustav glasovanja izbrisao ili doveo do gubitka glasova ili da je na bilo koji način doveo do krađe glasova.”

Izjava je uslijedila nakon što je odvjetnik Trumpove kampanje Jay Sekulow zatražio ponovno brojanje glasova u svakoj državi koja je koristila sustav Dominion, za koji je tvrdio da je pogrešno izbrojao 6.000 glasova demokratima u jednom okrugu u Michiganu.

“Ako je 30 država koristilo softver za koji se već dokazalo da postoji propust od 6.000 glasova na jednom glasačkom području, odvjetnici bi trebali zahtijevati ručno prebrojavanje. Post-izborne parnice važne su da kako se zaštitila cjelovitost izbornog procesa, kako je rekao predsjednik i kako bi se zaštitio ustav,” ustvrdio je Sekulow.

Trump je u više navrata optužio korporaciju ”Dominion Voting Systems” za odgovornost zbog toga što je softver tvrtke pogrešno izbrojao glasove i pribrojao ih demokratskoj strani.

POTUS je također sugerirao da su “propusti” u glasačkim aparatima, zabilježeni na nekim biračkim mjestima na dan izbora, bili dokaz da su demokrati pokušavali “ukrasti” glasove tijekom prebrojavanja glasova u ključnim državama.

Predsjednik i dalje ne odustaje. Ne priznaje Bidena kao predsjednika, iako se on već ranije proglasio izabranim predsjednikom i trenutno je uključen u formiranje svog tranzicijskog tima, unatoč tome što službeni rezultati izbora još uvijek nisu objavljeni.

CIAGina HaspelPOTUS
Pretplatiti se
Obavijesti o
9 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Tek---
3 godine prije

Ona bi trebala ici na sudjenje.
Ona je u suradnji s britanskim MI6 iscenirala Skripal incident.
U ono vrijeme je obmanila Trumpa pokazivsi mu sliku oca Skripal i njene cerke na nekom jezeru, dok su bili navodno otrovani s Novichokom, kako hranu neke patke koje su sve navodno uginule.
Kasnije su novinari ustanovili da je to o patkama bila laz.
Trump je bio cijelo vrijeme bezpomocan i nije joj mogao nista.

Ali odmah cim je postao predsjednik, prvo mjesto koje je posjetio bio CIA stab u Langley otisao je tamo da ga ne bi ukokali kao Kennedija i dao im povisicu i obecao mnogo novaca za CIA.

meštar
3 godine prije

Trump? Sam pao, sam se ubio.Sad nek cmizdri za drugim mandatom, ako mu je iskreno do njega uopće bilo stalo jer je nevjerojatno kakve je greške radio.

3 godine prije zadnji put uredio meštar
Stara kuka
3 godine prije

Gina Haspel je bila Trumpov neuspio pokušaj približavanja ženskom glasačkom tijelu jer je jedina kvalifikacija za šeficu CIA bila to što je žena i zaposlenica CIA a Trump je silom želio pokazati kako nije “seksist” i da podržava žensko “osnaživanje”. Osim sudjelovanja u mučenju zatovrenika u tajnim zatvorima na Tajladu nije se istakla nikakvim naročitim sposobnostima. Osim naredbom koju je kasnije izdala da se svi videomaterijali tih mučenja unište. Gina Haspel je kadar Mikea Pompea koji je cijelo vrijeme Trumpova mandata radio u korist Trumpove štete, ali ga se ovaj nikad nije odrekao, kao i svog zeta židova Kushnera. Ovo je inače sjajan primjer kuda vodi rukovođenje identitetskim kriterijima prilikom zapošljavanja i imenovanja na važne funkcije. Umjesto da imenuje nekog sposobnog i lojanog Trump se rukovodio logikom da će mu imenovanje žene na tu poziciju popraviti image kod ženskog dijela biračkog tijela. Na kraju se to pokazalo uzaludno, a Gina… Čitaj više »

hiber
3 godine prije

Ha, ha, ha. Koji luzeri. Premda je konkurencija velika. Laktašenko Dodik je ipak nenadmašan. Uvijek im je netko drugi kriv. Najmoćnijim čovjeku na svijetu ukrali izbore. Ne samo da je gubitnik nego priznaje da je nesposoban. Možda to pali u Hrvatskoj, ostalo mu je još 64 dana do šine, katrana i perja.

Max
3 godine prije

To je dvostruko kršenje zakona; 1 to pokazuje da CIA radi na tlu SAD a što je protuzakonito. 2 mješa se u namještanje izbora . Sve kriminalna djela.

Zax
3 godine prije

Imao Trump dokaze ili ne ovo ce se rjesavati iza zatvorenih vrata. Ako Trump bude imao dovoljno jake dokaze njegovi dodatni glasovi bit ce pronadjeni a Bidenovi lazni glasovi ponisteni i Biden ce priznati poraz. Vrijedi i obratno. Ako su dokazi slabi Trump ce preko tweeta priznati poraz. Nijednoj strani nije u interesu iznositi prljavo rublje u javnost jer su i jedni i drugi dio istog sistema. Mozda za koje desetljece saznamo sta se dogadja i dogadjalo iza zastora

MatijaVZHR
3 godine prije

Gina Haspel je lijepa i draga žena, jedini ekvivalent u npr. Hrvatskoj bi bila Markotićka.
Sušta zlurada kvarnost.

eviuenfvriuvniernviu
3 godine prije

Samo gušteri mogu biti šefovi u toj instituciji.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI