Sergej Šojgu u iznenadnoj posjeti Ukrajini

Sergej Sojgu
26 komentara

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu izvršio je smotru  ruskih trupa uključenih u tekuću vojnu operaciju u susjednoj Ukrajini, objavilo je ministarstvo u subotu.

Šojgu se sastao sa komandantima trupa ‘Jug’ i ‘Centar’, generalom armije Sergejem Surovikinom i general-pukovnikom Aleksandrom Lapinom, kao i drugim višim komandantima.

„Šef ruskog ministarstva odbrane dao je potrebne instrukcije da se pojačaju dejstva grupa u svim operativnim područjima kako bi se isključila mogućnost kijevskog režima da izvrši masovne raketne i artiljerijske udare na civilnu infrastrukturu i stanovnike naselja širom Donbasa i drugim regionima” , navodi se u saopštenju vojske.

Ministar je takođe dodijelio medalje Zlatne zvijezde Lapinu i general-majoru Eseduli Abačevu za “hrabrost i herojstvo” tokom sukoba koji je u toku. Ukaz o uručenju najviših državnih priznanja oficirima ranije je potpisao ruski predsjednik Vladimir Putin, napominje vojska.

rusijaSergej Shoiguukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
26 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Blatanko
1 godina prije

Udarajte!

gargamel.
1 godina prije

A sad pravac Nikolajev i Odesa. Rekoh debelom da Rusi “bjeze”prema Odesi. Tu pocinje ozbiljno . Vec uveliko zapad smanjuje pomoc , mada znamo da ti razbojnici daju jednom rukom a uzimaju nazad sa dvije.Mislim da ce ubuduce slati Trumanova jaja i mlijeko u prahu.

er4j
1 godina prije

Ukrajinci se bore za americke interese. Svaki Ukrajinac ima pravo na rusku putovnicu I zivijeti slobodno u Rusiji.

Stipe
1 godina prije

Ne znam zašto postavljate video sa rt.com kada znate da su blokirani unutar cijele EU i nekih zemalja van EU.Jedini pristup je preko VPN-a

Emiliano Zapata
1 godina prije

MiiiiiiiiiRNOO!!
Tko voli da gine za oligrahe, tajkune, DeBille i Serose neka izvole jer barem danas imate izbor oces da stradas u ratu od metka ili u miru od bocke..

Max
1 godina prije

Pripreme za navodni ukrajinski protuudar.

404
1 godina prije

Antinacistički front u Izraelu održao je skup u Haifi protiv ukrajinskog nacizma i dobio ogromnu podršku lokalnog stanovništva, unatoč naporima ukrajinskih provokatora.

tihobl
1 godina prije

Al’ ste odabrali naslov. Ja mislio Sergej dosao u Kijev, kao sto su dolazili Boris i Makron.
Kad ono Sergej dosao u Novorusiju sa sandukom ordenja.

tihobl
1 godina prije

Губици НМ ДНР и цивила са територије ДНР у претходних недељу дана (8.07.2022-14.07. 2022)

Војници: 82 погинула и 238 рањених;
Цивили: 31 погинулих и 71 рањених;

Губици НМ ДНР и цивила са територије ДНР у периоду (01.01.2022-14.07. 2022)

Војници: 2348 погинула и 9951 рањених;
Цивили: 744 погинулих и 2418 рањених;

Volim novoruse zato sto nista ne kriju, sve objave.

ad astra
1 godina prije

Zašto se ordenje dijeli za vrijeme rata? Tako je i Hitler radio. Razlog je jednostavan. Rat ne ide po planu i ordenjem se nastoji podići moral zapovjednog kadra. Greška. Rat nose obični vojnici. Što rat bude duže trajao trebat će sve više akcija podizanja morala. Djeca s dalekog istoka ginu a generali za to dobivaju ordenje.

Lucija, prva
1 godina prije

Evo izvještaja: btw, 16. he bila uzbuna u skoro cijeloj Ukrajini. I raketni udari. “Ово је први пут да савезничке снаге истовремено успешно туку Укре у два града. А оба су својеврсне капије за даље напредовање:  од Северска према Славјанску, а од Соледара према Краматорску.        Снаге кијевске хунте паралелно губе позиције и на другим деловима фронт: око Харкова, Бахмута и Авдејевке.        Завршне борбе и за Бахмут, који је хунти заначајнији од Северска и Соледара заједно, само што нису почеле. Јер, чим он падне, у великим проблемима биће не само Краматорска, који ће остати без заштите са који ће остати без заштите са југа, него и украјински гарнизон у Торецку. Руски ракеташи тукли су важне мете и изван донбаског фронта.        Три тактичке ракете Искандер-М удариле су по Јужмашу у Дњепропетровску који производи ракетно-космичку технику.        Циљ је било велико складиште ракетних пројектила скривено у његовом кругу.        Сва… Čitaj više »

Lucija, prva
1 godina prije

“IŠČENKO: VOJSKA POLJSKE će uskoro ući u Ukrajinu Poljska je već dobila od Zelenskog poseban status za svoje građane, a sada ZLATNE I DEVIZNE REZERVE, ostaje samo da pošalje svoje trupe na teritoriju Ukrajine“, napisao je on. Ilja Kova, zastupnik u skupštini Ukrajine. Pre nekoliko sati ogroman voz, u kojem je bilo najmanje 25 poljskih tenkova PT-91, koji su duboke modernizacije sovjetskih tenkova T-72M1, prešao je granicu sa Ukrajinom usred dana. Reč je o isporuci prve partije poljskih tenka od ranije obećanih 232 tenka Oružanim snagama Ukrajine. Relevantni video snimak snimili su stanovnici zapadne Ukrajine. —— Iran je predstavio dronove za ruske zvaničnike na aerodromu Kašan 8. juna i 15. jula, saopštila je Bela kuća. Administracija SAD je takođe objavila satelitske snimke dronova Šahid-191 i koji su prikazani i tokom leta na aerodromu, dok je na zemlji bio transportni avion ruske delegacije. Objavljeno dok je Biden bio u SA,…ali nije… Čitaj više »

Mölltaler
1 godina prije

Ne znam dal ima veze sa Šojguovom posjetom, ali kalibri i iskanderi danas lete cijeli dan uzduž i poprijeko cijele Ukrajine.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI