Sirija kaže da je EU “bez kičme, izvan kontakta sa stvarnošću” zbog proširenja sankcija

Bashar Al-Assad Sirija
28 komentara

Sirijsko Ministarstvo vanjskih poslova Europsku je uniju nazvalo “bez kičme” i “bez dodira sa stvarnošću”, kao i sudionikom u ratu protiv Sirijaca, zbog odluke bloka o produljenju sankcija protiv te zemlje.

“EU je još jednom dokazala koliko je apsolutno izvan dodira sa stvarnošću, kao i svoje sudjelovanje u ratu protiv Sirije, odgovornost za krv sirijskog naroda i uništavanje njegovih dostignuća”, izjavilo je Ministarstvo vanjskih poslova zemlje u priopćenju za tisak koje je dobio Sputnjik. Damask je primijetio da je produljenje “neljudskih” jednostranih sankcija otkrilo da je EU ponosna na “lažne” vrijednosti, jer takve sankcije krše ljudska prava i međunarodno humanitarno pravo.

Prema Ministarstvu, sankcije su postale dijelom “rata” protiv Sirije. Međutim, Damask je naglasio da su Sirijci uspjeli prevladati terorizam i njegove sponzore te pokazao spremnost da aktivnim sudjelovanjem na nedavnim predsjedničkim izborima spriječe daljnje pokušaje utjecaja na neovisnost zemlje.

“Europska unija, nailazeći na neuspjeh za neuspjehom zbog svog pogrešnog pristupa i slijepog pridržavanja politike koju diktiraju SAD, izgubila je svoj autoritet i utjecaj na događaje u regiji i u svijetu te je postala organizacija bez kralježnice – bezbojna, bez okusa, mirisa”, reklo je Ministarstvo.

U četvrtak je Vijeće EU produžilo sankcije Siriji na još godinu dana, do 01. lipnja 2022. To označava 11 godina otkako je zemlja postala predmetom zapadnjačkih sankcija. Popis uključuje 283 pojedinca i 70 organizacija.

U Siriji su se u srijedu održali drugi predsjednički izbori od početka građanskog rata, gdje se sadašnji Bashar Assad kandidirao protiv dvojice izazivača, bivšeg državnog ministra za parlamentarne poslove Abdullaha Sallouma Abdullaha i šefa oporbene Nacionalne demokratske fronte Mahmuda AhmadaMareija.

Assad, koji je bio na čelu Sirije od 2000. godine, osigurao je 95,1 posto glasova, dok su Marei i Abdullah dobili 3,3, odnosno 1,5 posto.

EU je odbila priznati rezultate, rekavši da predsjedničke izbore u Siriji ne smatra “ni slobodnim ni poštenim”.

eusirija
Pretplatiti se
Obavijesti o
28 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
2 godine prije

razumijem geopoliticke okolnosti u kojima se sirijski predsjednik mora snalaziti,nije sirija jaka drzava..ali kad se netko obraca prema eu kao ozbiljnom geopolitickom elementu mi je pomalo smijesno.. malo van teme,ispricavam se.za ovo ljeto su najavljene vjezbe protiv potencijalnih cyber napada na internet..bolje receno,na informaticki sustav.zar nije to najava da ce nam,na jesen,istresti na glavu novu kantu govana u smislu kompletne propasti digitalne komunikacije,barem na neko vrijeme.i ne mislim tu na kvazi drustvene mreze i sl.gluposti vec na puno ozbiljnije stvari..i da li se to moze povezati sa najavom problema na jesen,problem opskrbe i dostave..bilo to piletina u trgovini ili dostupnost elektricne energije u kucanstvu.zastoj u sueskom zaljevu i hakiranje glavnih naftovodnih cijevi na istocnoj usa obali mi izgledaju kao pripreme.isprike jos jednom i hvala.

ingle
2 godine prije

Na temu zlato
je napisao Istrazhuj pod nikom Ukleti Holandez ovaj post – tako nek svatko vidi koliko je psihicki opasna osoba na slobodi.

Azeri iskopavaju hriscanske grobove upravo sad,a smrdljivi pijani rusi se prave da nevide.Rusija i Armenija imaju ugovore o odbrani,kao i nato, ali azeri ski plin i ruski plin su u rotchil.vlasnistvu.I zato su tkz. Rusi kurvetine, a sa kurvama ne treba imati posla.U generalstabu rusije nema ni jednog rusa,sami mongoloidi.A o ubistvu Givija i da ne pricam.Lp stari druze.

Moshe
2 godine prije

možda vas poguramo al prvo što je sa Ininim naftnim poljima ? ko ih crpi i čija su ?

Moshe
2 godine prije

Druže Assade Eu je zajednica čelika i ugljena a pošto nemate ni jedno ni drugo morate kukat Rusima i Amerima koji su zajednica nafe i plina ma koliko glumili rat još jedni drugima prodaju ispod cijene jedno i drugo a dobro si rekao beskičmenjaci se bahate sa lovom i to gdje ne treba poput uzdržavanja Palestine a po Rumuniji,Bugarskoj a i kod nas moraš pazit da autom ne pokupiš konjsku zapregu ili ugaziš u konjska g..a toliko o Evropi

Mate
2 godine prije

“Europska unija, nailazeći na neuspjeh za neuspjehom zbog svog pogrešnog pristupa i slijepog pridržavanja politike koju diktiraju SAD, izgubila je svoj autoritet i utjecaj na događaje u regiji i u svijetu te je postala organizacija bez kralježnice – bezbojna, bez okusa, mirisa”, reklo je Ministarstvo.
Sve je rečeno.

2 godine prije zadnji put uredio Mate
Max
2 godine prije

Sve je točno.

Jomla
2 godine prije

… organizacija bez kralježnice – bezbojna, bez okusa, mirisa.
Kako bez mirisa kad smrdi k’o septička jama!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI