Sjedinjene Američke Države obećavaju da će prepoloviti ruske prihode od energije do 2030.

sad rusija
36 komentara

Washington je predan svojoj politici sankcija, rekao je visoki dužnosnik za FT

Washington će nastaviti svoju politiku sankcija prema ruskoj energetici “u godinama koje dolaze”, jer nastoji prepoloviti prihode Moskve od nafte i plina do 2030., rekao je visoki američki dužnosnik za Financial Times u petak. SAD predvode međunarodne napore za ograničavanje ruskog izvoza nafte i goriva od početka sukoba u Ukrajini. Objašnjavajući ciljeve politike Washingtona, pomoćnik državnog tajnika za energetske resurse Geoffrey Pyatt rekao je za FT: ”Cilj ovih sankcija je promijeniti ponašanje Rusije i osigurati da predsjednik Vladimir Putin ne bude u poziciji da kada dođe do situacije mira on iskoristi tri ili četiri godine kako bi se ponovno naoružao i pripremio svoju vojsku za treću fazu invazije na Ukrajinu”.

EU i zemlje G7 nametnule su gornju cijenu ruske sirove nafte od 60 dolara po barelu, što zapadnim tvrtkama zabranjuje pružanje osiguranja i drugih usluga za pošiljke ruske nafte, osim ako je teret kupljen po ili ispod postavljene cijene. Mehanizam je uveden u prosincu 2022. i trebao je smanjiti izvozne prihode Moskve. Uslijedila su slična ograničenja u veljači na izvoz ruskih naftnih derivata. Dok su prihodi Moskve od prodaje nafte i plina pali za 46% na godišnjoj razini u siječnju nakon što je ograničenje cijena prvi put nametnuto, od tada su dramatično porasli, zadajući udarac zapadnim pokušajima u obuzdavanju prihoda Rusije od energije.

Dužnosnici EU-a ranije su priznali da je Moskva uspješno zaobišla gornju granicu, budući da “gotovo ništa” od njezinih isporuka sirove nafte nije prodano po cijeni ili ispod granice. Washington je, međutim, tvrdio da su ograničenja nametnula značajne troškove Moskvi i pritom je obećao da će pooštriti mjere u pokušaju nanošenja štete ruskom gospodarstvu. “Moji kolege u Ministarstvu financija koji vode ovaj posao vrlo ozbiljno razmatraju pitanje kako osigurati kontinuiranu učinkovitost ove politike”, rekao je Pyatt.

U drugom nastojanju smanjenja ruske zarade od energenata, Ministarstvo financija SAD-a traži povećanje troškova koje Moskva mora platiti za upravljanje navodnom flotom tankera u sjeni, koji navodno imaju nejasan status vlasništva i osiguranja, a na kojima ograničene cijene imaju ograničenu snagu. SAD traže načine “kako tu flotu u sjeni učiniti manje učinkovitom”, tvrdi Pyatt.

rusijaSADSankcije
Pretplatiti se
Obavijesti o
36 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Tupko Glupko
4 mjeseci prije

Ovime najavljuju sabotažu rusko-kineskog plinovoda, kao što su sabotirali Sjeverne tokove.

I nadaju se da će njihova europska kujica nastaviti sa vlastitim gospodarskim samouništenjem sankcionirajući Rusiju barem do 2030. godine.
Tada bi negdje EU mogla uvesti 57. red sankcija Rusiji 😄

vanja
4 mjeseci prije

To znači da je bez značaja ko će biti predsednik.Može biti Trump,može Pajo Patak,oni će gledati da stvaraju neprijatelje umesto prijatelje.

Josip
4 mjeseci prije

Pitanje hoce li do tada SAD postojati ili ce se rasprsnuti ko balon. Te americke svinje nisu nista bolje od zidovskih i jedino zasluzuju nestanak i istrebljenje..

Faust
4 mjeseci prije

Vjerojatnije je da će se Ruski prihodi od energije udvostručiti do 2030.

žile29
4 mjeseci prije

Ovi govna iz amerike ga može jedino dobro dudnut gospodinu Putinu

Nekoime
4 mjeseci prije

Putin je već prepolovio američku dobit od tiskanja dolara.

Ante
4 mjeseci prije

Iz ovog mozemo vidjeti da bi Amerika bila u Hladnom Ratu s Rusijom bila Ukrajina ili ne bojno polje. Ukrajina je tek Americi izgovor da radi na unistenju Rusije. Prije rata u Ukrajini Amerika je radila na potkopavanju Rusije i teoretski kad bi rat prestao ovu godinu, americko harangiranje protiv Rusije bi se nastavilo. Rat protiv Rusije ce Amerika tako dugo voditi dok Rusija ne pane ili dok nju ne pretvori u novu Sjevernu Koreju. Rusiji je jedini spas jacanje Kine. Jedino jacanje Kine moze prisiliti Ameriku da olabavi svoj zeljezni zagrljaj oko vrata Rusije. Istina je da ce Amerika provati ratovati istovremeno i s Kinom i Rusijom a onda ce Rusija vec lakse disati. Sve ovo znaju Rusofobi zato i siru teoriju kako je Kina navodna prijetnja Rusiji. Rusi mogu prozreti njihove namjere. Dakle jos jednom Kina je spas Rusije a Rusofobi poput hibera zelu Rusiji zlo i kad… Čitaj više »

nepoželjni
4 mjeseci prije

Opet jedna obična laž, jer ograničavanje proizvodnje nafte i plina u svijetu (koje je u tijeku), automatski podiže cijene na burzovnom tržištu a time i zaradu Rusije. Ograničavanje cijene nafti (sankcije) koja ide za zapadno tržište isto nema efekta jer Rusija ima druga tržišta na kojima se trguje po svjetskim cijenama pa će Rusija tu davati mali popust i uspješno prodavati i ostvarivati dobre prihode Pokušaju li smanjiti prihode Rusiji tako što bi povećali proizvodnju i preplavili tržišta naftom, rusiji ne bi naškodili jer Rusija raspolaže fantastičnim količinama nafte i plina, pa uvijek na tržište može isporučiti više i jeftinije… dakle, uzalud im trud PS Hahaha! …upravo sam primijetio da kada napišeš rusija (malim slovom), gugl pravopis (crveno podcrtavanje pogrešno napisanih riječi) ne reagira kao kada napišeš amerika, izrael, nepal itd Koliko je antiruska propaganda Zapada duboka i perfidna, većina roblja ne uspijeva si predočiti ni shvatiti… ali mi ostaje… Čitaj više »

Bruno
4 mjeseci prije

Glup i gluplji.Bogati Rusi osnuju svoje kompanije u Kini i Indiji, Kopnenim putom prebace naftu i prerade je, a zatim izvezu u SAD i EU po znatnovišoj cijeni. Nek komšiji crkne krava pa makar meni uginulo stado.

tihobl
4 mjeseci prije

Gle amera procitali su putinovu naredbu iz prosle godine da se do 2035. prestane sa izvozom nafte i plina, vec da se izvoze proizvodi od njih.

BlueZg
4 mjeseci prije

Oni su loodi skroz! Rusija ima sve što joj treba i više od toga. I nema poludjelo kapitalističko, konzumerističko bezbožno stanovništvo kao što zapad ima. 🇵🇸🇷🇺🇧🇾

Gad
4 mjeseci prije

Vi ćete 2030. biti irelevantni.

Max
4 mjeseci prije

Pusti sni.

gogo
4 mjeseci prije

opet se radi račun bez krćmara ! Hebat će Rusi amerima mater bahatu !

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI