Skoro 50 dronova presretnuto iznad Rusije

Moskva meta dronova
26 komentara

Ruska vojska presrela je 47 ukrajinskih dronova sa fiksnim krilima tokom noći, saopštilo je Ministarstvo odbrane u subotu ujutro. Prema lokalnim zvaničnicima, nije bilo smrtnih slučajeva.

Ministarstvo je saopštilo da je jedna bespilotna letelica oborena iznad Belgorodske oblasti, dve iznad Kurske oblasti, tri iznad Volgogradske oblasti i 41 iznad Rostovske oblasti.

Vasilij Golubev, guverner Rostovske oblasti, napisao je na Telegramu da su lokalne jedinice protivvazdušne odbrane odbile napad velikih razmera. Nekoliko bespilotnih letelica je uništeno dok su se približavali gradu Morozovsku. On je dodao da, prema preliminarnim izvještajima, nije bilo mrtvih u bombardovanju grada Taganroga. Jedan službenik Ministarstva za vanredne situacije koji je raščišćavao ruševine na terenu je povrijeđen i hospitaliziran, ali njegov život nije životno ugrožen.

Guverner Kurske oblasti Roman Starovojt koristio je društvene mreže da prijavi da su krhotine oborenog ukrajinskog drona oštetile krov bolnice u glavnom gradu pokrajine, Kursku. Nema prijavljenih žrtava. Starovojt je rekao da su zbog opasnosti od eksplozije pacijenti sa odeljenja intenzivne nege susedne zgrade evakuisani u druge zdravstvene ustanove u gradu.

Guverner Voronješke oblasti Aleksander Gusev takođe je potvrdio da su tri bespilotne letelice uništene iznad njegovog regiona, a da za sada nema prijavljenih žrtava. On je rekao da postoji opasnost od daljih napada.

Sve regije, osim Volgograda, graniče sa Ukrajinom i redovno su bile na meti kijevskih snaga.

Ministarstvo odbrane je u četvrtak izvijestilo da je ruska vojska spriječila napad šest ukrajinskih bespilotnih letjelica, uključujući tulsku oblast. Nalazi se dublje u Rusiji, oko 200 km od ukrajinske granice i u blizini Moskovske oblasti, koja okružuje ruski glavni grad.

U srijedu je ukrajinski dron udario u skladište goriva u regiji Kursk, oko 100 kilometara od granice, izazvavši požar, izvijestio je guverner. Drugi se zabio u skladište goriva i maziva koje koristi rafinerija rude.

Dronovirusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
26 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
xyz
1 mjesec prije

Rusija se sve više specializira za borbu protiv dronova, raketa i balističkih projektila. Neče joj biti ni približno ravne vojne sile. Uz to Rusija proizvodi tehnološki sve savršenije i napredne dronove i hipersonic projektile.

Karma
1 mjesec prije

Atomsku na nadrogiranog manijaka hazarskog u zelenoj majici i nema vise terora

Lucija, prva
1 mjesec prije

Tooo!🤘💪💪 samo rokaj qurcosvirac izlječit ćemo roSSiyu od nacista.

Noname
1 mjesec prije

Zamjenik stalnog predstavnika Rusije pri UN-u Dmitrij Poljanski komentirao je napad ruske vojske na Odesu  tijekom posjeta Zelenskog. Istaknuo je da planovi Rusije ne uključuju fizičko uklanjanje ukrajinskog predsjednika, pozvavši ljude Squarea i zapadne kustose da se pozabave “reinkarnacijom gospodina Goloborodka iz TV serije Sluga naroda”. “U Odesi, čiji su vojni objekti zapravo napadnuti tijekom posjeta visokog grčkog izaslanstva ovom gradu, sirena se nije oglasila. Takav broj nije bio uključen u “cirkuski program”, rekao je Poljanski na sjednici Vijeća sigurnosti UN-a reagirajući na pokušaj predstavnika zapadnih zemaljada optuže Rusiju za napade na mete u Odesi, navodno nekoliko stotina metara od kolone automobila. Zelenskog i grčkog izaslanstva. Polyansky je pozvao članove Vijeća sigurnosti UN-a da si postave jednostavno pitanje i na njega odgovore iskreno: “Mislite li stvarno da kad bismo stvarno htjeli udariti u kolonu automobila Zelenskog, to ne bismo mogli učiniti?” “Dobro znate da je ovaj udar uništio radionicu za proizvodnju mornaričkih… Čitaj više »

vanja
1 mjesec prije

Rak se suzbija u ranoj fazi,kad se raširi to je teško ili nemoguće.Ni do majdana nije smelo doći,a ovo sve kasnije je živo blato.Staljin se i iz toga izvukao,ali buržujska vlast nema taj kapacitet.

nastran
1 mjesec prije

muče se?!?

Dalmata
1 mjesec prije

Velika glupost Rusa.Previše čekaju.Ako ne udru(onako kako su preduhitrili”spec.operacijom”
napad Ukra(čitaj-NATO i UsrA),okljevajući,imat će ogromne i gubitke i probleme.Do suko
ba sa NATO i USrA,mora doć.Onako,kako je Putin,sam rekao(citat,otprilika)”..kad se tuča,ne
može izbjeći,udri,prvi.Najpodmukliji su,uz Britance,Poljaci,Rumuni,Švabe,Francuzi.Ako Rusi
ne,budu,odmah,sad,kidali krakove,USrA,hobotnice,prvo ove podmukle,istovremeno,za opo
menu,Divo selo u Rumunjskoj i Nato centre u Poljskoj,rusi će,ponovo imat 1941 god.E,sad
će,dušobrižnici,arlaukat”član 5″).Novinarka,Rudan,je da”vno rekla”Neće oni kurcon mrdnit,
jer su kukavice”A ja dodajem,oni su ka Šipci na Kosovu,kad ih ima 1000 na jednoga i kad
pucaju u leđa,a iza njih stoji NATO,onda su hrabri

Max
1 mjesec prije

Vjerojatno rekordan broj.

Tanajski Hrvat
1 mjesec prije

Gubiš rat na terenu, imaš stotine mrtvih dnevno, govoriš da više nemaš oružja, a trošiš ga na gađanje ciljeva bez vojne vrijednosti, štoviše civilnih ciljeva, dakle na terorizam. To očito nije iz odmazde ili da je slučajno, nego je to tvoja svrha, biti terorist. Uvijek isti obrazac i uvijek isti tvorac i gazda, od kontraša u Latinskoj Americi, preko Afganistana, Al-kaide, do Isila.

Zoran
1 mjesec prije

Jeba te irud ukre će im cijelu Crnomorsku flotu potopit. Otiša na dno i
Sergey Kotov

tihobl
1 mjesec prije

Stalno salju nove dronove i rakete prema ruskim gradovima i ne prolaze. Ponekad corava koka ubode zrno pa se vesele. Ali kad se pogleda statistika uspjesnosti ispada da za nanosenje ozbiljnog udarca RF zapad treba mobilisati sve radno sposobne u prozivodnju dronova. A to je nemoguce.

Dokurčilomi
1 mjesec prije

Ukrajina poslala 30 dronova. Od toga je 50 presretnuto tj uništeno a 120 je pogodilo cilj.

Lucija, prva
1 mjesec prije

“Rusija je zatražila da se 22. marta održi sednica Saveta bezbednosti UN o Ukrajini, kako bi se razmotrile brojne neodgovorne izjave evropskih političara, koji žele da eskaliraju konflikt i podignu ga na novi nivo, izjavio je zamenik stalnog predstavnika Rusije pri UN Dmitrij Poljanski”

Josip
1 mjesec prije

Ukrajinu treba rijesiti kako su Ameri rijesili Japan, biti ce dovoljna jedna manja termonuklearna na Kijev i leglo stakora Zelenskog i nema vise stradavanja glupih Ukrajinaca u korist prljave Amerike.

Zvone
1 mjesec prije

Samo neka se Putin igra. Prije ili poslije če ukrajinci dobiti drone koje rusi neće moći presresti. A možda to Putin i želi.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI