‘Slagao sam se s Putinom’

Putin i Trump
11 komentara

Republikanski favorit također je javno hvalio mađarskog premijera Viktora Orbana kao “čvrstog” i “pametnog momka”

Bivši američki predsjednik i favorit Republikanske stranke u utrci za Ovalni ured Donald Trump rekao je da je dok je bio predsjednik SAD-a održavao dobre radne odnose s ruskim kolegom Vladimirom Putinom i s čelnicima nekoliko drugih zemalja koje je Washington doživljavao kao protivnike. Također je inzistirao da do ukrajinskog sukoba nikada ne bi došlo da je on bio na dužnosti umjesto Joea Bidena.

Trump je u više navrata tvrdio da će moći prekinuti neprijateljstva između Kijeva i Moskve u roku od 24 sata ako ponovno postane predsjednik.

Vodstvo predsjednika Bidena, ili nedostatak istog, gurnulo je cijeli svijet u “nered”, požalio se on u intervjuu sa Seanom Hannityjem iz Fox Newsa u četvrtak.

“Imamo najgoreg predsjednika u povijesti”, rekao je kandidat GOP-a za Hannity.

Sugerirao je da sadašnji šef američke države “ne može sastaviti dvije rečenice” ili “naći put s pozornice kada drži vrlo kratak govor”. Još važnije, prema Trumpu, predsjednik Biden “ne može pregovarati”, čime se potkopava globalni položaj SAD-a.

Republikanski vatreni spekulirao je da, da je u to vrijeme bio na vlasti u Washingtonu, [predsjednik] “Putin nikada ne bi napao Ukrajinu.”

“Slagao sam se s Putinom”, objasnio je, dodajući da je “dobro slagati se s ljudima, poput Putina i sličnih drugima”. Još jednom ambiciozni američki predsjednik nastavio je tvrditi da je imao “odličan odnos” s kineskim predsjednikom Xi Jinpingom i sa sjevernokorejskim vođom Kim Jong-unom.

Što se tiče Viktora Orbana, premijera Mađarske, u jednom trenutku tijekom intervjua republikanski favorit opisao ga je kao “vrlo čvrstog momka, vrlo pametnog momka, briljantnog momka, vrlo cijenjenog”.

Obraćajući se svojim pristašama u Des Moinesu, Iowa, nakon što je u ponedjeljak navečer osigurao rekordnu pobjedu u republikanskim klubovima u toj državi, Trump je rekao: “Jako dobro poznajem predsjednika Putina, dobro poznajem Zelenskog. Ubacit ću ih, vrlo brzo ćemo to riješiti.”

Prošlog je mjeseca američki političar citirao predsjednika Putina koji je prošlog rujna rekao da je predsjednik Biden “politički motiviran progon svog političkog suparnika vrlo dobar za Rusiju jer pokazuje pokvarenost američkog političkog sustava, koji se ne može pretvarati da podučava druge o demokraciji. ”

Posljednjih mjeseci Trump se našao u središtu nekoliko sudskih bitaka, od kojih su četiri rezultirale optužnicama. Protiv njega se vodi ukupno 91 kaznena prijava.

Unatoč svojim pravnim problemima, on udobno vodi utrku za republikansku nominaciju.

PutinrusijaSADTrump
Pretplatiti se
Obavijesti o
11 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Šele
3 mjeseci prije

Što kaže Trump, ako postanem predsjednik neće proći,biti digitalnog dolara,u prevodu,ako nećete novu vrstu robovlasništva, imaćete staru verziju,ništa se neće promjeniti, bogati će ostati bogati, a siromašni će biti još siromašniji, mene ovaj neće ,ako ništa ne mogu drugo,bar prevariti, ako i bude izabran, to će biti sa dozvolom,ini,da posloži stvari,uradi ono za što će biti postavljen,

Magefun
3 mjeseci prije

Trump je biznis man, njega posao i trgovanje zanima, ne rat, zato ga ne mogu niti smisliti u USA.

Max
3 mjeseci prije

I jest.

Ico
3 mjeseci prije

Donald Trump vodi u utrci za Oralni ured!

Lucija, prva
3 mjeseci prije

☺️😄 Zamislite sad kako se na ovu izjavu diže kosa na glavi bilo kome iz CIAe…

Plus, o užasa, šta se može ili ne može reći Trumpu, a mora dobijati, onaj dnevni izvještaj o stanju i sigurnosti.
Jadnici. 😄

nessy
3 mjeseci prije

Sto se tice NATO-a, Trump je u pravu. Ali USA su namjerno i smisljeno dovele EU u podredjen i ovisan polozaj, pogotovo Njemacku. I sada on kupi bodove i glasove, kao, on ce ispraviti “krivu” politiku prema EU. A kada se javi onaj nekrofil Macaron, i zagovara EU vojsku, US se bune, ‘ej, ne moze to tek tako’. A kako moze? Da vam se daju miljarde, i teritorij za baze, cak i za nuk-ove, a vi cete razmisliti u trenutku opasnosti, da li bi pomogli ili ne. Pa sama dozvola za vojne baze sirom EU vrijedi neizbrojne miljarde. Na kraju krajeva, dok nisu idioti odlucili dovesti NATO u UA, Rusiji na kucni prag, sve je bilo OK. Pa to su rekli i mnogi US generali i stratezi, koji o tome znaju malo vise od Trumpetasa. Argument Krima (koji je oduvijek Ruski), je smijesan, citav Krim je golema vojna baza, i… Čitaj više »

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI