Smrt Američkog carstva je očigledno samoubistvo

Gospodarski slom SAD
17 komentara

Voditelji Keiser Report kažu da je tržište američkog trezora sada toliko veliko da je jedini način da se održi pod kontrolom intervencija Federalnih rezervi ili u prevodu štampanje novca.

Max Keiser kaže da je „Tržište državnih obveznica – ono što Ameriku održava na površini – ponovo dramatično presječeno jer niko drugi ne želi američke državne obveznice, a zatim se američka banka Federalnih rezervi upustila u posao otkupa vlastitih državnih obveznica i monetizaciju duga.”

Max objašnjava da se nadaju da će jednog dana moći da počnu smanjivati bilans stanja. „Sada su na mjestu kada nemaju drugu mogućnost nego da nastave da prodaju bezvrijedne obveznice američke vlade, a zatim, naravno, moraju da štampaju sve više i više fiat novca, bezvrijednog papirnog novca… u ovom začaranom krugu samouništenja.“

Prema Maxu, „Carstva zaista nikada ne umiru izvana, uvijek umiru od samoubistva. I mislim da je to uglavnom slučaj kod američkog tržišta finansija i SAD.“

Max KeiserSADsamoubistvo
Pretplatiti se
Obavijesti o
17 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Ico
3 godine prije

Sve stoji. A pitanje od milijun dolara, ili bolje yuana, glasi: Koliko dugo to može trajati ?

Grom iz vedra neba
3 godine prije

To svak normalan vidi otkad su krenule ove sulude mjere na korona virus pLandemiju. Pitanje – pod čijom kontrolom i zašto se odvija ovo uništenje je majka svih pitanja. Očigledni odgovor je – duboka država. E da, ali ko je to? Tu mutnu ekipu nitko ne poznaje ko su. Samo nagađamo neke dijelove. Niti točno znamo zašto to rade. Jedini logično objašnjenje da su to psihopati koje baš briga za sve oko njih, sve dok misle da su nedodirljivi. A lako bi im se moglo dogodit da postanu dodirljivi, jer su fakat otišli predaleko. Još malo i stiže se do točke s koje više nema povratka. Da li će prije toga neko od njih doć do pameti – vidit ćemo uskoro. Vrijeme ističe…

Stipan
3 godine prije

Jedino prostitutke primaju $ ali i to će se uskoro promijenit zato zakopčajte šlic i pamet u glavu. Hahahahaha niti one krezibe rugobe na autostradi sa madracima više ne koriste tu odvratnu valutu.

buga
3 godine prije

Dok ljudi vjeruju u čarobni papir zvani dolar i euro cirkus će trajati, pad će biti strmoglav i krvav.

Sparkling
3 godine prije

Ako Am. državne obveznice nitko više ne želi, a što ćemo s stotinama milijardi Kineskih obveznica? Dali će i one postati nenaplative i bezvrijedne?
Ne bude to tako jednostavno prošlo. Ne naoružava se Kina ubrzano i sva ova korona laži teže nekom sukobu većih razmjera. Samo tako “izuzetni” mogu spriječiti urušavanje iznutra koje je i najvećem optimisti realno.

Stara kuka
3 godine prije

Državne obveznice imaju nekakvu vrijednost samo tako dugo dok država ima novaca isplatiti donosiocu njihovu vrijednost ili dok država kao takva uopće postoji ili ima pravnog sljednika koji bi preuzeo taj dug što je vrlo problematično. Naravno nijedna država nema novaca za isplatu cjelokupnog duga koji nastaje izdavanjem obveznica jer ih u protivnom ne bi ni izdavala. U svakom drugom slučaju državne obveznice su samo bezvrijedan papir s kojim čovjek ne može ni guzicu obrisat jer je obično pretvrd. Sve što država radi s izdavanjem obveznica je u svrhu trenutnog namicanja novca dok se dug prebacuje na buduće generacije i samo gomila. To je ista situacija kao i sa depozitima u bankama. Banka uzme i deponira vaše novce, ali onda njima manipulira odnosno posuđuje ih uz kamatu. I sve je u redu dok vi mislite da vaš novac sjedi na računu i ne pokušavate ga podići. Ali kada banka zapadne… Čitaj više »

pantagana
3 godine prije

Ahahahahaa, Sto se babi svidlo…ili ti

Đekna još nije umrla, a ka’ će ne znamo.

Max
3 godine prije

U pravu je . U pitanju je raspad carstva iznutra baš kao i Rimskog.

Bosanac
3 godine prije

A ako drzava preuzme FED pod svoju kontrolu? jel tad mogu ponistit sami svoje dugove?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI