fbpx

Snowden: SAD našu potrebu za komunikacijom koriste za neograničenu društvenu kontrolu

Edward-Snowden

Bivši djelatnik CIA-e i NSA-e izvještava da američka vlada iskorištava prirodne potrebe ljudskih bića da pripadaju grupama i komuniciraju kako bi dobili povjerljive podatke.

Američka vlada nastoji oteti i militarizirati inovacije u polju telekomunikacija, iskorištavajući prirodnu ljudsku želju da se komunicira i iskoristi je za stjecanje neograničene moći, upozorio je bivši zaposlenik CIA-e, Edward Snowden, koji je videovezom iz Moskve sudjelovao na konferenciji Sveučilišta Dalhousie u Halifaxu, Kanada. Video njegovog cijelog govora objavljen je 31. svibnja na You Tube računu Sveučilišta Dalhousie.

“Uzeli su naš nuklearni kapacitet i pretvorili ga u najstrašnije oružje koje je svijet ikada vidio”, rekao je Snowden, tvrdeći da se isto događa u XXI stoljeću, ali s računalnom znanošću.

“Mogućnosti računalne znanosti su neograničene, ali mjere zaštite nisu!”, upozorio je Snowden.

“Najučinkovitije sredstvo društvene kontrole”

Edward Snowden, koji je 2013. otkrio vrlo povjerljive informacije o globalnim programima nadzora američkih obavještajnih službi, koja ga optužuju da je “izdajica”, tvrdi kako moderne vojne tehnologije uz pomoć društvenih medija i tehnoloških divova dopuštaju vladama da u njihovoj sposobnosti praćenja postanu “svemoćne”.

“Kroz korištenje novih platformi i algoritama, koji u nekim slučajevima mogu promijeniti naše ponašanje, oni su u stanju predvidjeti naše odluke, a mogu nas i gurnuti prema različitim ciljevima”, objasnio je Snowden.

Prema riječima bivšeg djelatnika NSA-e, iskorištava se potreba ljudskih bića da pripadaju društvenim skupinama, budući da korisnici interneta dobrovoljno pristaju na davanje privatnih podataka potpisivanjem pažljivo napisanih sporazuma koje gotovo nitko ne čita.

“Imaju stotine i stotine stranica pravnih tekstova za koje nismo kvalificirani da ih čitamo i ocjenjujemo, ali se za nas smatraju obvezujućim, a sada su te institucije, koje su i komercijalne i vladine, strukturirale i ojačale da bi postale najučinkovitiji model društvene kontrole u povijesti naše vrste”, zaključio je Edward Snowden u dijelu svog izlaganja na konferenciji na Sveučilištu Dalhousie u Halifaxu.

VIDEO – Cijelo izlaganje Edwarda Snowdena videovezom iz Moskve
https://www.youtube.com/watch?v=oizhVJstxC4

Sviđa vam se portal Logično?
LAJKAJTE NAŠU STRANICU

(samo jednom, ako kliknete drugi put, Facebook će smatrati da nas ne volite)
Pretplati se
Obavijest
guest
8 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
RoPe
Gost
RoPe
1 godina prije

Svatko ko žrtvuje malo svoje slobode za malo vise komocije – ne zaslužuje ni jedno ni drugo.

Uključujući i na ovdje.

čoban Đuro
Gost
čoban Đuro
1 godina prije
Reply to  RoPe

Kada bi tvoja teza držala vodu ljudski rod bi bio cijeli u okovima.Pogledajmo zbivanja oko nas ,okovi se razbijaju i sloboda dolazi na površinu onakva kakovu ta okolina zaslužuje.Ipak se razvoj ljudskog roda kroz sve vrijeme borio sa okovima,pobjeđivao ih ,stvorivši slobodu,ulijenivši se ,gubio je i tako u krug.

čoban Đuro
Gost
čoban Đuro
1 godina prije
Reply to  RoPe

upravo sa namjerom sloboda čovjeka,snimam vlastiti dokumentarac ,ČOBANA.Život čovjeka van prostora i vremena.Preživljavanje koje pokazuju razni avanturisti sa kojima po planeti putuje ekipa snimatelja i popratnih službi uspoređenu sa čovjekom i snimatelje m koji nisu zaštićeni od nikoga .Dapače to je život tisuća hrvatskih građana koji žive u bezakonju vladavine kriminala i šutnji sudskih organa koji tužbe prevarenih zavlače godinama ,do odustanka tužitelja.

Džugašvili
Gost
Džugašvili
1 godina prije
Reply to  RoPe

Da, oni gledano našim očima uživaju neograničenu slobodu, ali strah koji je u njima zbog bojazni da ne izgube tu svoju “absolutnbu slobodu”, tu istu slobodu potpuno anulira i oni su s tog gledišta sužnji i žrtve svog straha i tjeskobe! Da je taj strah, da će ostati bez absolutne vlasti realan i istinit, svjedoče sve te mjere, koje oni poduzimaju on da se zaštite od namišljenih protivnika, i to sve s vremenom preraste u pravu paranoju i vjeruj mi nije im nimalo ugodno živjeti u toj “absolutnoj slobodi!

Džugašvili
Gost
Džugašvili
1 godina prije
Reply to  Džugašvili

Snowden je budala, koja se je u trenutku nepromišljenosti previše zaletjela i sad bi on dao desnu ruku ili bilo što drugo, da se može vratiti u vrijeme prije bijega u Rusiju i opet normalno živjeti u svojoj državi. On to stalno pokušava, preko svog advokata i svog oca on nastoji isposlovati što nižu kaznu i biti nekakav pokajnik protiv sebe samoga i svojih nepromišljenih postupaka,

Z.A.
Gost
Z.A.
1 godina prije
Reply to  Džugašvili

Zbilja razmisli dobro dali je Snouden budala.Neko mora napravit prvi korak.To je njegova sudbina i ako si svjestan toga ne ocajavas mnogo.Da nije Snouden, bio bi neko drugi i uvijek ce biti Hrabri umiru samo jednom……..

Ivo
Gost
Ivo
1 godina prije
Reply to  Džugašvili

je đubrašvili, u pravu si. Snowden je trebao biti pametan i ostati u domovini demokracije. Do sad bi već odgulio svojih zasluženih desetak godina robije u samici, uredno bi mu promijenili spol i ukazali na greške, i sve bi bilo O.K. Možda bi ga još tu i tamo bacili na robiju po par mjeseci zbog nekih pravnih gluposti, potreba da svjedoči protiv svoje volje i slično, ali što je to u usporedbi sa privilegijom življenja u carstvu slobode.

Vjerovatno mu je muka od svega toga dok praši sve one lijepe plave ruskinje i putuje okolo, te sanja o povratku.

Z.A.
Gost
Z.A.
1 godina prije

Citajuci ovaj tekst mogu samo reci da je ovo strasno dokle ljudi idu da ljudima nanose zlo Ja koliko se razumijem kad neko moze da manupulira covjekom i njegovom intelegencijom to je zlocin nevidjenih razmjera.To sto ti zlocinci rade ljudskom rodu je nepojmljivo ni bog nemanipulira covjekom na taj nacin ostavio mu je slobodu volje i iz toga proistice nagrada dobra ili zla

POVEZANE VIJESTI

Izbornik