Šojgu zabrinut zbog stalnog prisustva stranih brodova u Crnom moru

Zapad 2017 Sergej Sojgu
21 komentar

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg rekao je ranije da NATO na Crno more gleda kao na strateški region i da namerava da pojača njegovo prisustvo.

Strani vojni brodovi se gotovo neprestano nalaze u Crnom moru, rekao je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu u televizijskom intervjuu za kanal Rossiya’1, čiji su dijelovi emitovani u subotu.

“I u vezi sa NATO flotom u Crnom moru. Ne samo da države koje nisu iz regiona imaju svoje flote i plovila tamo. To je postalo redovna praksa. Očigledno je da pratimo kretanje tih brodova,” dodao je Šojgu.

“Šta oni tamo rade? Naravno, činimo sve da sprečimo bilo kakvu pretnju po našu zemlju”, rekao je ruski ministar odbrane.

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg je ranije izjavio da NATO na Crno more gleda kao na strateški region i kako namjerava da pojača svoje prisustvo tamo.

NATO
Pretplatiti se
Obavijesti o
21 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Ive
3 godine prije

Sasvim je jasno i bijelodano da se ZLOCINACKI NATO cijelo vrijeme predstavlja kao agresor., dakle ne radi se o odbranbenom savezu. Sto uostalom Atlantske snage traze u Crnom moru, koje nije ni u direktnom doticaju sa Atlantikom. Ako nas ova kreatura -individua od Jensa Stoltenberg napusti to ce samo biti olaksanje za svijetske odnose. Mada on nije jedini kreator NATO politike jeste svakako njen sukreator i exponent.

3 godine prije zadnji put uredio Ive
RoPe
3 godine prije

Stisli su ih. Bombarderi s Baltika, pjesadija kod Poljske i Ukrajine, brodovi u Crnom moru, kaos u Afganistanu te jaka financijska i diplomatska struktura. Rusi podsjecaju na Kartagu. Ako se iz tog zagrljaja izvuku, nazvat cu ih Hudini.

ze.b
3 godine prije

Mogli bi i Rusi rasporediti svoje brodove oko Kube. Pa da vidiš frke, nova Kubanska kriza. Crveni pas laje u našem dvorištu.

Lokot
3 godine prije

Ako gledamo neutralno onda možemo kazati da Rusija ima manji dio obala Crnog mora. Turska, Bugarska i Rumunjska kao članice NATO-a kontroliraju veći dio Crnog mora. Ako dodamo Ukrajinu i Gruziju onda je to znatno više. Nekad davno Crno more je bilo pod punom kontrolom SSSR-a a li vremena su se promijenila.

Venom
3 godine prije

Ehh moj Jens,……kad zaratiš sa Rusijom, ne traži pomoč iz moje države, nego pošalji svoju rodbinu i prijatelje.

Daba
3 godine prije

Dobro, I ???
Svijet je takav
Rusiju nitko nece napasti
Pusti amere neka trose lovu na kurcenje
Nemoj prihvatiti njihovu glupu igru
A-bombe te cuvaju

Napravi u 10 godina drzavu snova
Sve imas sto ti treba, samo volja nedostaje
Gledajuci Kineze I Nijemce kako se igra ….

Borik
3 godine prije

Crno More treba biti americko jezero je porucio Pompeo.

Karma
3 godine prije

Treci atomski rat bi bio spas za napacenu mentalno bolesnu ljudsku racu i vjecnu potrebu za zlom. Jens sluzi sotoni. I nije mi jasno sto ih rusi trpe? Sto ne parkiraju rusi atom submarine i brodove u meksicki zaljev.
Covid 19 izmisljen jos 2018. Nato je crna rupa zla energija. Planeta je bolesna. Dosta bolesna.

Max
3 godine prije

S pravom je zabrinut. Ali da pokušaju bilo što izbio bi Armagedon.

nessy
3 godine prije

“Sto oni rade tamo?” Provociraju, naravno, vuku vraga za rep. Dok vrag jednom ne odluci da je bilo dosta. Zidovi su USA banditima potopili ratni brod, i iskreno se ispricali. Rusi bi trebali tijekom manevara potopiti jedno NATO plovilo, ispricati se, i obrazloziti da se nesretna pogreska dogodila zbog velikog broja plovila u Crnom moru, i eto, njihova primitivna tehnika je pogrijesila. Uz napomenu da ce tehnika biti strogo ukorena i da ce joj biti tri dana zabranjeno primanje posjeta i odlazak u kantinu. Izmedju ostaloga, bilo bi lijepo vidjeti Rusko-Kinesku vjezbu u Gulfu, pod pjesnickim imenom “begaj, begaj, al’ ne moze’ da pobegnes”. A sve u cilju slobode plovidbe medjunarodnim vodama, sirenja demokracije, itd., itd., itd…..

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI