Soros otkriva plan za spas američke demokratije

George Soros
50 komentara

Vrhovni sud SAD i Republikanska stranka Donalda Trumpa predstavljaju veću prijetnju SAD-u od Rusije i Kine i moraju biti poraženi na svaki mogući način, rekao je megadonator demokrata George Soros u tekstu objavljenom 4. jula.

Soros (91) je ranije pozivao na promjenu režima u Kini i brzu pobjedu nad Rusijom. U svom najnovijem sindiciranom mišljenju , nazvao ih je “represivnim režimima” koji “žele svijetu nametnuti autokratski oblik vlasti”. Međutim, tvrdi on, daleko veća prijetnja Sjedinjenim Državama dolazi od “domaćih neprijatelja demokracije”, koji uključuju “sadašnji Vrhovni sud, kojim dominiraju ekstremisti krajnje desnice, i Republikansku stranku Donalda Trumpa”, koja ih je tamo stavila .

Ponovivši predsjednika Joea Bidena , Soros je osudio sud za prošlomjesečnu presudu Dobbsa, kojom je poništen presedan Roe protiv Wadea iz 1973. o abortusu. Rekao je da logika presude ugrožava druga prava priznata četrnaestim amandmanom, “među njima pravo na kontracepciju, istospolne brakove i LGBTQ prava”, ali moguće čak i međurasne brakove.

“Takođe je jasno da ovaj sud namjerava da izvrši frontalni napad na izvršnu vlast”, ustvrdio je Soros, ukazujući na presude koje se tiču ​​nadležnosti Agencije za zaštitu životne sredine, posjedovanja oružja i preuređivanja. Zajednički imenitelj u nedavnim presudama suda je “podržati ciljeve koje promoviše Trumpova Republikanska stranka i oslabiti ili staviti van zakona ciljeve koje favorizira Demokratska stranka” , insistirao je.

Presuda Dobbsa je “dio pažljivo osmišljenog plana za pretvaranje SAD u represivni režim”, napisao je Soros, a jedini način da ih se zaustavi je “izbacivanje Republikanske stranke s funkcije u klizištu”, tvrdi Soros. Demokrate trenutno kontrolišu Bijelu kuću i oba doma Kongresa.

Republikanci “napadaju naš sistem demokratije iz svakog ugla”, napisao je Soros, optužujući stranku da je “naslagala” i Vrhovni sud i mnoge niže sudove sa “ekstremističkim sudijama” i donosi zakone koji “veoma otežavaju glasanje” i “čine subverziju” . izbornog sistema lakše” na državnom nivou.

” Opstanak demokratije u SAD-u je ozbiljno ugrožen”, zaključio je Soros, dodajući da “moramo učiniti sve što možemo da to sprečimo”, uključujući i dopiranje do nekih republikanaca koji su glasali za Trampa, ali odbacuju njegovu “veliku laž” o tome da postoji nepravilnosti na izborima 2020. On je tvrdio da se radi o “ponovnom uspostavljanju funkcionalnog dvostranačkog političkog sistema koji je u srži američke demokratije”.

Milijarder, rođen u Mađarskoj, uložio je milione u pomaganje demokratskim ciljevima, od predstojećih nacionalnih međuizbora do utrka za okružne tužioce u ključnim jurisdikcijama.

DemokratiGeorge SorosSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
50 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Vadran
1 godina prije

Nece grom u koprive

Neko ime
1 godina prije

Ja sam mislio da je on filantrop, a on je u stvari demokratofil.
“U ime demokratije ukinimo sve stranke, osim jedine, one prave, Demokratske!”

łedeno doba
1 godina prije

moj plan za spas američke demokracije:

ukinuti FED i sve velike banke na Wall Streetu i sve uništiti.
pohapsiti obitelji Rokefeler, Rotšild i ostale suvlasnike FED-a i svih banaka, pohapsiti Sorosa, Gatesa, Buffeta,. Turnera, Zuckerberga, Bezosa, Omidyara, Larry Finka (Black Rock) i sve ostale “filantrope”
ustvari najbolje bi bilo razhebati masonsko-kabalinu tvorevinu SAD…
neka se podjeli 3 dijela, što će se, vjerujem jednog dana i desiti:

-jugoistočni dio u kojem će većina biti crnci
-jugozapadni dio- u kojem će većina bitni stanovnici hispanskog porijeka i španjolski jezik
-i onaj srednji dio između ova 2 dijela, gdje će većina biti bjelačko stanovništvo

Tupko Glupko
1 godina prije

Pravo ime mu je György Schwartz – Židov rođen u Budimpešti.
Procjenjuje se da vrijedi 8.6 milijardi dolara.

rade iz niša
1 godina prije

ovaj diše iz inata

LZN
1 godina prije

Demokratija je sistem u kojem dve budale nadglasaju jednog pametnog…….tako na kraju dobijemo političare kakve imamo danas…….glupi i gluplji….
Sklonite ovu sliku gore……fuj…

tuf
1 godina prije

Upravo su “Demokrati” najveći domaći neprijatelji demokracije . Za primjere se ne mora ići dalje od unutrašnjosti stranke koja je nedemokratski uklonila predsjedničkog kandidata iz utrke. Ovo je tipični sociopatski spin i gaslighting.

Jomla
1 godina prije

On i “Demokratska” stranka SAD, u sadašnjem obliku, su najveća SVJETSKA prijetnja ljudima, a o SAD da ne govorimo!
Dobro, osim njega ima još puno imena, ali se progurao u prve redove pa eto… 😛

Max
1 godina prije

Njemu su sloboda i pravda prijetnje.

petar schroder
1 godina prije

Ako niste vidjeli kako izgleda demon pogledajte ovoga.Covjek je unistio toliko zemalja a on je taj koji je organizovao u Ukraini puc 2014 godine.Momentalno sto se desava sa sa ratom u Ukraini ili Virusom on je svugdje umjesan,Sada mi je jasno zasto mu je Orban zabranio da dode u Madarsku, jer je tako htjeo da unisti Madarsku vladu GOSPOD JE POMOCNIK MOJ STA MI MOZE UCINITI OVAJ COVJEK ;TO JE MOLITVA PROTIV OVOGA ZLA

tihobl
1 godina prije

Nisam znao da su SAd u toliko teskoj situaciji, da je dosao Soros da ih spasava.
Sad kad je spasilac stigao znamo kako ce se to zavrsiti.

404
1 godina prije

Ovaj čovjek je jevrejski radikalista. A oni su gori od njemačkih nacista.

Lenko
1 godina prije

Velika će nacija pozvati na povlačenje svog vladara i podići će ženu.

Dragan
1 godina prije

Fala Bogu, da neće on još dugo!! 😐😐😉

nessy
1 godina prije

Da li je ovak krokodil zlikovac uopce USA gradjanin? Koliko znam on je GB.

Zorule
1 godina prije

netko raznesao Georgia guidestones

Davko
1 godina prije

baš im ima tko djeliti savjete

tedi
1 godina prije

P.S. Zato se ta bagra u SADe farmakomafija,pistolj demokracijom ,kupi ciglu, tolliko obogatila, za vrijemena stvarannja drzava logora.

tedi
1 godina prije

konferenciji u Španjolskoj, profesor Sveučilišta Columbia, predsjednik komisije za koronavirus medicinskog časopisa The Lancet, Jeffrey Sachs, priznao je da je virus Covid-19 stvoren u laboratoriju, a da je u njemu korištena američka biotehnologija. stvaranje
Za svaki slucaj ponavljam da mi komentar ne objavite.

Sokratov dajmonijum
1 godina prije

Tražimo i radimo na realizaciji zahtjeva i time implementaciji socijalne države, pravde, na nedodirljivim pravima svakoga pojedinca, na jedan dostojanstven život u miru i toleranciji, naime samo posredstvom socijalno političkom strategijom, pravdom otvaraju se definitivno perspektive za jedno pravednije i socijalno zadovoljavajuće društvo. Socijalna ideja je proizvod 19. stoljeća, industriska revolucija 19. stoljeća izgubila je svoju vjerodostojnost, naime kapitalizam do dan danas nije ispunio obećanja i naša očekivanja, naprotiv on nas je doveo svojom deregulacijom i pohlepom do mogućeg III. Svjetskog rata, koji će dovesti do smrtnosti nekoliko milijardi svjetske populacije.

Sokratov dajmonijum
1 godina prije

                                        I. DIO Na koju demokraciju ovo prastenje psihopatsko Šoroš, krvlok i spiritus movens – spiritus rector RATOVA – TRANSFORMACIJA SOCIJALNE PRAVDE misli na transformacije i uskračivanja prava na slobodu, prava na kolektivno participaciju ostvarenih vrijednosti, na cementiranju socijalno ustavnih prava svih modi vivendi, na dekonstrukciju suvereniteta građanki i građana koja je u svojoj terestičnoj etapi gotovo na cilju, na diktaturu OVNERSHIP SOCIETY, ti 2300 omineznih vladara iz sjene koji su jasno i decidirano iznjeli koncept depopulacije homosapiensa na planeti zemlja, u toku je proces širenja straha novim pandemijama, virusima koji su u specijalnim labaratorijima modificirani i danas kao bauk putem medija skandalozno i programatski se šire medijima, koju dakako marionetske vlade EU i Zapada despotski i tiranski korak po korak sprovode. Transformacija društva i sa njom ideologija koju nam nameću naši političari, premjer Plenković i ta lopovska vladajuća klasa odavno su potpisali derner – cri ti 2300 milijardera, koji i… Čitaj više »

Sokratov dajmonijum
1 godina prije

Svjedoci smo svi mi danas sa kojom drskošću, impartinencijom, ohološću, indecinacijom premjer Plenković i njegovi IZDAJNICI rade na uskraćivanja temeljnih demokratskih prava naroda, ugnjetavanja demokratskih prava svih subjekata društva, više od 200. godina kapitalizam eksperimetiš i radi na ideji stvaranja društva vlasnika, Johanes Kalvina (1541 do 1564) je utemeljitelj kapitalizma i njegovi protestanti, dakle elita ultra bogati bilijonera i vlasnika prestižnih korporacija – enrichissez-vous drže DAMAKLOV MAĆ IZNAD GLAVA PREKARIZIRANOG SVIJETA, to je izraz i način klasne diktature kojom se danas ugnjetavaju i diskriminiraju radnička klasa i prekarizirani narod. Tražimo i radimo na realizaciji zahtjeva i time implementaciji socijalne države, pravde, na nedodirljivim pravima svakoga pojedinca, na jedan dostojanstven život u miru i toleranciji, naime samo posredstvom socijalno političkom strategijom, pravdom otvaraju se definitivno perspektive za jedno pravednije i socijalno zadovoljavajuće društvo. Socijalna ideja je proizvod 19. stoljeća, industriska revolucija 19. stoljeća izgubila je svoju vjerodostojnost, naime kapitalizam do dan danas… Čitaj više »

Smokva
1 godina prije

Sve te vještice treba SP.ALITI

Kalle balle
1 godina prije

U zemlji sa 300 miljona cijevi niko ne moze rijesiti ovog gada? Ovo hodajuce zlo. Sotona se boji ovoga.
Jadni ti smo kao covjecanstvo.

tri p
1 godina prije

Đorđe, odi, k vragu, madeleine albright te tamo s nestrpljenjem izčekuje.

tata mata
1 godina prije

nek crkne ,to bi bio spas a sve

Rimtutituki
1 godina prije

1992 je izbacio englesku i italiju iz SME, ulagao je na schort protiv njih i indonezije,zarada na funti( gubitsk u.k) oko 12 milijardi na liri oko 40 milijardi ,a u indonesiji su mu dali smrtnu kaznu zbog te berzanske igre. Sprzio je za jedan tjedan banca centrale italiana, oni mu kontra udarali. Inace prve novce zaradio kao 11godisnji deckic,potkaxujuci susjede jevreje ssovcima. Gledao sam interviju kaze” denuncirao sam susjede,odveli su ih u gasne komore, nemam grizu savjesti,uradio bi to neko drugi,pitanje vremena,bio sam najbrzi. ” sjecam se tih vremena kao najljepsih u zivotu”

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI