Soros prijeti uklanjanjem Zuckerberga s Facebooka ‘na ovaj ili onaj način’

George Soros
21 komentar

Milijarder George Soros pozvao je na uklanjanje izvršnog direktora Facebooka Marka Zuckerberga i njegovu glavnu operativnu direktoricu, optužujući ih da pokušavaju “maksimizirati profit” bez obzira na posljedice, u možda ironičnijem napadu ikad.

Zuckerberg i glavna operativna direktorica Facebooka, Sheryl Sandberg ,”slijede samo jedan vodeći princip: maksimiziranje profita bez obzira na posljedice”, progunđao je Soros u petak za New York Times. Dok su njegovi klevetnici mogli upotrijebiti točno te riječi da opišu financijerov “vodeći princip”, Soros je to mislio kao groznu osudu.

“Na ovaj ili onaj način, oni ne bi trebali imati kontrolu na Facebookom.” – izjavio je.

Soros ne želi ukloniti samo Zuckerberga i Sandbergicu s vlasti – on želi strože kazniti “one koji šire lažne podatke”.

Kako netko ne bi pomislio pomislio da misli samo na korisnike koji šire lažne vijesti, filantrop je  jasno je dao do znanja kako je usmjerio svoje stavove na Odjeljak 230, sada već dobro poznati američki zakon koji štiti platforme društvenih medija od odgovornosti za sadržaj koji objavljuju njihovi korisnici. Facebook bi, prema njegovim riječima, trebao biti tretiran kao izdavač, a ne kao platforma i stoga je “odgovoran za sadržaj koji se pojavljuje na njegovoj web stranici”.

Optužujući Menlo Park kao da održava “neformalnu operaciju uzajamne pomoći ili sporazum” s američkim predsjednikom Donaldom Trumpom “u kojem će Facebook pomoći predsjedniku Trumpu da bude ponovno izabran, a Trump će zauzvrat braniti Facebook od napada regulatora i medija”, Soros je za cijeli svijet zvučao poput jednog od “teoretičara zavjere”.

Sorosove opomene bile su usmjerene na ono što on smatra pro-Trumpovim pristranostima na platformi – a prvi put je to izrazio prošlog tjedna na Svjetskom ekonomskom forumu u Davosu.

Što ne dolazi kao iznenađenje, s obzirom na to da je do kolovoza 2019. već ubacio 5,1 milijun dolara u blagajnu stranke Hillary Clinton, koja je svalila krivicu za njezinu neuspjelu kandidaturu iz 2016. godine na Facebook. Jer je upravo platforma, prema njoj, proširila takozvane “ruske dezinformacije”. Tako se Clinoton pridružila paradi političara koji su se obrušili na platformu ranije ovog mjeseca, pozivajući “autoritarnog” Zuckerberga zbog odbijanja provjere političkih oglasa.

Elizabeth Warren, koja je obećala da će “razbiti velike tehnološke tvrtke”, još u listopadu je tvrdila da je Zuckerberg promijenio politiku platforme u vezi s političkim oglasima tek nakon sastanka s Trumpom.

Rukovoditelji Facebooka opetovano su negirali bilo kakvo takvo dogovaranje, ali Soros je, citirajući tvrdnju menadžera Trumpove kampanje za 2020. da mu je Facebook „dao prednost“ 2016. godine, nagovijestio da platforma od tada radi ruku pod ruku s predsjedništvom.

“Čini se da je to početak posebne veze”, izustio je, ukazujući na sastanak između Trumpa i Zuckerberga, koji se održao u rujnu, kao dodatni dokaz da se nešto gadno odvija iza kulisa.

Soros cilja na Facebook od 2018. godine, kada je platformu – zajedno s Googleom – opisao kao “prijetnju” društvu, tvrdeći da namjerno donosi korisnicima lažne vijesti.

Kad se Facebook osvetio angažiranjem PR firme kako bi napao milijardera, on je iznio veliko oružje, zahtijevajući od Kongresa da regulira behemoth društvenih medija. Očigledno pozivajući Facebook na odgovornost za provjeru činjenica, koje stvaraju korisnici te mreže.

Soros je odbacio tvrdnje čelnika Facebooka da “pokušavaju svijetu učiniti boljim mjestom”, inzistirajući na tome da platforma bude “suđena po onome što čini, a ne po onome što piše”.

Međutim, isto bi se moglo reći i o špekulantu nazvanom “čovjek koji je slomio Bank of England” – čovjek koji je poslao ekonomije čitavih zemalja u slobodni pad kako bi prikupio milijarde dolara i usmjerio ih milijarde kao poticaje „obojanim revolucijama“ kroz mrežu desetaka dobronamjernih nevladinih organizacija, sve dok plaćaju usluge idejama „demokracije“ i „otvorenog društva“.

Bojeći se da će “uz pomoć Facebooka gospodin Trump pobijediti na izborima 2020.”, Soros je izvukao posljednju kartu kojom je zahtijevao odlazak Zuckerberga i Sandberga, “na ovaj ili onaj način”.

Nejasna naredba nosi prijetnju, s obzirom na to da dolazi od čovjeka koji se smatra jednom od najutjecajnijih osoba američke i europske politike – koji je u više navrata pokazao da neće dozvoliti da mu moral stane na put velikoj isplati.

Odjeljak 230
Pretplatiti se
Obavijesti o
21 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Son of Alerik
4 godine prije

Možda niste znali, ali na Facebooku postoji Ministarstvo istine. “Faktograf.hr jedini je hrvatski medij specijaliziran za provjeru činjenične točnosti tvrdnji u javnom prostoru (fact checking), a od kraja travnja takvu provjeru za ono što je objavljeno u Hrvatskoj obavlja i za Facebook” (ovo znači da utvrđuje što je ‘istina’ i shodno tomu blokiraju, brišu, isključuju s mreže: “Konkretno mi detektiramo neku priču koja se širi ‘fejsom’ te ocjenjujemo njenu točnost ili netočnost. Ono na što FB stavlja naglasak netočne su vijesti, mješovite, manipulativne vijesti (u kojima je dio istina, a dio neistina), senzacionalistički tekstovi koji imaju istinit sadržaj, ali pogrešan, senzacionalistički naslov. Kada uočimo takve tekstove mi ih označimo kao netočne i napišemo naš tekst s ispravnim podacima koji se onda kao alternativa ponudi svakome tko na FB poželi podijeliti taj dezinformativni tekst”, ). Faktograf je učlanjen u međunarodnu mrežu organizacija posvećenih provjeri činjenica (International Fact Checking Network – IFCN).… Čitaj više »

Rusofil
4 godine prije

Ovoga ni smrt neće.

Segota
4 godine prije

Kad se lopov dere , Držite lopova!! ……

Alex
4 godine prije

I to smo dočekali…da se čifuti čupaju međusobno.

Iza_horizonta
4 godine prije

Džordž je presladak, ne razumijem zašto ga svi napadaju 😄

kgfjč
4 godine prije

Smeče vs. Otpad. Nadam se međusobnom uništenju.

Arcibald Rajs
4 godine prije

Neće Demokrade pobediti Trampa šta god da pokuša ovo matoro zlo, gotovi su!

Perun
4 godine prije

George Soros rođen kao Dzjchdzhe Shorash ili György Schwartz 12. kolovoza 1930. u Budimpešti.Falsifikator ,Lazov,Lopov i utajivac Poreza
Zasto ga Simon Wiesenthal ne uzme pod povecalo …Prodaje se za mecenu a u stvari je hohstapler i kriminalac
Glenn Beck teško je optužio Georgea Sorosa, da je u mladosti surađivao s nacistima i da u suradnji s drugima, radi na urušavanju američke ekonomije, kako bi se uspostavio novi svjetski poredak. Lyndon LaRouche kritizirao je Georgea Sorosa i optužio ga da je vođa međunarodne ilegalne trgovine drogom…Treba ga izbaciti iz dnevne stampe i prestati komentirati njegove postupke …..Price o njemu su prezvakane i nisu vise aktuelne ….zastarjele su a ja nisam historicar i ne bavim se proucavanjem mumija i zombija poput ove spodobe gore na slici

Dopizdilomi
4 godine prije

Kad će ovaj crkniti?

nessy
4 godine prije

Ovaj bezprizorni metuzalem-krokodil, truo do kosti, i dublje, sebi uzima za pravo da odlucuje sto bi tko trebao ciniti. Da nije tragicno, bilo bi podloga za komediju. Sjecam se distropijskih SF filmova iz 80′ godina u kojima postoje privatni zatvori i korporacije bogatije i mocnije od drzave. Eto, sada to vise nije SF, nego kruta stvarnost. Stvorenja poput ovoga gore, Bezosa, Gatesa, pa i Zuckerberga, zbog svoga nevjerojatnog bogatstva, ocito, dosli su do zakljucka da su pametniji i vrijedniji nego ostali ljudi, pa iz toga izvode sebi pravo da pokusaju oblikovati drzave, a i svijet, onako kako misle da bi trebalo. Nije problem sto oni to pokusavaju, nego sto im to nerijetko i uspijeva.
Sjecam se komentara po forumima kada je uginuo Hanzekovic. Kada bi “reaper”, ovoga tipa udostojao svojom posjetom, mislim da bi zbog komentara na forumima, mnoga racunala riknula od pregrijavanja.

nije bitno tko
4 godine prije

Dabogda se sionisti međusobno poklali.

Perun
4 godine prije

Od njega i muhe zaziru ….Lupa neoliberalne floskule i fraze u izlaganjima …..To sto taj promovira je kibuc demokracija a od toga su i Zidovi odustali pa se okrenuli nacionalcionizmu ( citaj utopiji ideje bozijeg naroda )…..J..bes koser politiku nikome nije donijela dobro i prosperitet ….

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI