Soroševom sinu je odobren ponovljeni pristup Bijeloj kući

Aleksander Soros
19 komentara

Alexander Soros, sin milijardera i dugogodišnjeg donatora Demokratske stranke Georgea Sorosa, bio je najmanje četrnaest posjeta Bijeloj kući otkako je Joe Biden preuzeo dužnost, prema javno dostupnim evidencijama posjetitelja koje je vidio New York Post.

Mlađi Soros, 37, koji je također poznat u prikupljanju sredstava u ime Demokratske stranke, sastao se sa zvaničnicima Bidenove administracije najmanje dvanaest puta prošle godine, prema nedavno ažuriranim evidencijama. Takođe je posjetio dva puta 2021. godine.

Alexander Soros je predsjedavajući liberalnih Fondacija otvorenog društva, čija je nadležnost, kako se navodi, da obezbjeđuje grantove za ciljeve koji promovišu “rast inkluzivnih i živahnih demokratija”.

Njegov otac George Soros osnovao je fondaciju, koja je od 1998. podijelila više od 32 milijarde dolara raznim ciljevima koji podržavaju liberalna pitanja. On je duboko kontroverzna ličnost unutar nekih konzervativnih dijelova u SAD-u i inostranstvu, koji tvrde da je njegova ‘filantropija’ samo političko mešanje.

„[On je naneo] ogromnu štetu našoj zemlji“, rekao je Majk Hauel iz Projekta za nadzor u Fondaciji konzervativne baštine, govoreći o Džordžu Sorošu i objavio New York Post u subotu. “Sorosev plan je smrt i uništenje u ime otvorenih granica i okončanja zapadne civilizacije.”

Priroda posjeta Aleksandra Soroša Bijeloj kući uključuje sastanak prošlog 1. decembra sa Ninom Srivastavom, pomoćnicom bivšeg Bidenovog šefa kabineta Rona Klaina. Kasnije iste večeri, Soros je bio među 330 prisutnih na državnoj večeri u čast francuskog predsjednika Emmanuela Macrona, pokazuju zapisi.

Dan kasnije, Soros junior se sastao sa Marijanom Adame, koja savetuje savetnika predsednika Džoa Bajdena, kao i zamenika savetnika za nacionalnu bezbednost Džonatana Finera, prema evidenciji. Sadržaj sastanaka ostaje nejasan, a Bijela kuća nije odgovorila na upite New York Posta.

“Po cijeloj Bijeloj kući, negdje je Soroševa zatvor”, rekao je za Post kritičar Georgea Sorosa, Matt Palumbo. “[Aleksandar] je novi ambasador svog oca.”

Stariji Soros se nedavno ponovo našao na udaru desničarskih kritičara nakon što je otkriveno da je donirao milion dolara odboru za političku akciju koji je kasnije podržao Alvina Bragga – tužioca na Menhetnu koji traži krivičnu osudu Donalda Trampa. Soros poriče da je direktno finansirao Bragga ili čak da je znao ko je on.

Bijela kućaSADSoros
Pretplatiti se
Obavijesti o
19 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Kardinale
1 godina prije

Zlo hodajuce

Tito
1 godina prije

On je najveće zlo

Schroder
1 godina prije

Soros je jedan veliki DEMON kao i Klaus schwab i Bill Gates To su psihopati koji hoce da vladaju svijetom Sve vlade svijeta su sluge Davosa osim Bjelorusije i jos nekoliko zemalja Ti ljudi hoce da nas porobe Sve zivo su kupili pa tako poslije corone tv stalno plase ratom i klimom.Zasto ne govore o geoinzenjeringu jer ti avioni koji cjeli dan saraju nebo i prave umjetne oblake a sunce je prekriveno sivom paucinom.Taj geoinzenjering mjenja klimu Mogu daizazivaju susu na zemlji ili poplave a onda da krive nas da mi zagadujemo zrak a ONI NAS TRUJU RAZNIM METALIMA I OTROVIMA KOJE MI UDISEMO Mislim da iza toga stoji Bill Gates koji se igra Boga a covjek je jedan demon

Ivan
1 godina prije

I to smece treba skratiti za glavu jer ce nam i on sjesti za vrat kada njegova stara crkotina odapne..

Babilon
1 godina prije

Mason i psihopata

Marko
1 godina prije

To je ucitelj Stokiju,

I Jadranki

Netko
1 godina prije

podsjeća na Billa Vratara dok je bio mlad.

Max
1 godina prije

Jel u suknji?

Franjo Vinkovski
1 godina prije

Ovaj je još luđi i zlobniji od svog starog.

Cule
1 godina prije

Demokrate visedecenijski razvlascuju drzavu i bacaju u ruke elita praveci je po mjeri korporacija. Svakim mandatom sve vise smanjuju poreze bogatim osiromasujuci srednju i nizu klasu stanovnistva potcinjavajuci ih u robove. US prije 90tih i danas su miljama razlicite u pogledu standarda, razvrata i nesrazmjera bogatstva.

Zjola
1 godina prije

Napisao je Mišo T. Zdravo pameti.

Schwarze Hunderte
1 godina prije

A u ?! Na što ovo liči ???? I ovoga – ” odozgor ” pravili pa presuli — kat niže 👎 . PLJUC !

dona
1 godina prije

brzo će i on Bogu na raport skupa sa svojim pokvarenim ocem

macedon
1 godina prije

Mora gazda da obidje radnike. Uostalom zasto ih placa.

Mamu im *bem americku-satanisticku
1 godina prije

Peshovancina

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI