Špijunirao sam rusku vojsku za Britance u Siriji…

Špijun u Siriji
17 komentara

Bivši pripadnik Daesha rekao je da ga je britanska obavještajna služba angažirala kako bi špijunirao instalacije ruske i sirijske vojske u Siriji.

Muhamedd Usain Saud, teroristički veteran Daesha, rekao je za Sputnjik da je špijunirao ruske, sirijske vojne instalacije i Mukhabarat (Direkciju Sirijske vojne obavještajne službe), nakon što su ga vrbovale britanske obavještajne službe .

Priznao je da je upoznao britanske kontakte u području Al-Tanf, gdje se nalazi američka vojna baza. Trebao je pružiti informacije o “važnim mjestima za Rusiju i Siriju”, uključujući njihovo fotografiranje.

Muškarac je prethodno pobjegao iz rodnog grada Palmire, gdje ga je regrutovao Daesh, prije nego što je razmišljao o povratku.

„Odlučio sam se vratiti u svoj rodni kraj. Britanci su to otkrili preko posrednika i rekli mi: “Radit ćete kao špijun, kao izdajnik. Mi ćemo vam pomoći. Idite u Palmiru, dat ćemo vam novac, telefone, sve što vam treba. Misija se sastoji u fotografiranju glavnih postrojenja Mukhabarata, ruske i sirijske vojske”, objašnjava Saud.

Saud je dalje pojasnio da je njegov špijunski tim u korist Britanaca vodio bivši turistički vodič iz Palmire, koji je govorio nekoliko jezika. Jednog od pripadnika ovog odreda, Ahmada Farhana Aslibija, također su uhitile sirijske tajne službe.

sirijaŠpijunVelika Britanija
Pretplatiti se
Obavijesti o
17 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
qints
3 godine prije

Britanci vrbuju teroriste da ratuju i spijuniraju protiv Rusije.
To radi i Izrael
A Amerikanci su to zapoceli jos kad su Rusi bili u Afganistanu.
Iz americke vlade, prije godinu ili dvije, je data izjava da su Rusi na prvom mjestu prijetnja Americi a na drugom mjestu su teroristi i to samo oni koji nece da slusaju Tel Aviv & Washington.
U zadnje vrijeme malo mijenjaju stav i teziste borbe je na Kinu.
Americka zelja je pobuniti muslimane po Kini, izazvati im gradjanski rat.
A muslimani uz svu politicku podrsku i novac koji se nudi njihovoj organizaciji / imigraciji po Americi ne zelu. Zasto?

nessy
3 godine prije

Pa, misli li netko da je ovo vijest? Od kada postoje sukobi i ratovi, postoje i spijuni, koji svoje obavljaju ili zbog ideala, ili novca, a neki su i ucjenjeni. Ovo je vijest u rangu “po Siriji hodaju ljudi, i zamislite, vecina ima dvije noge”. Ccc…
Ljudi kazu “ako nemas nista pametno za reci, suti”.

putnik83
3 godine prije

Britanski obavještajci u Siriji barem se skrivaju.Kod nas javno kontaktiraju s britanskom ambasadom.
Notorni Ranko Ostojić kao ravnatelj policije snimljen je od POA kako podnosi izvještaj britanskoj ambasadi u Zagrebu o operaciji “Cash”.Snimka je postala viralna i nikom ništa?
Nekadašnji predsjednik S.Mesić dozvolio je ulazak britanskim novinarima i obavještajcima u Ured predsjednika.
Neselektivno su iznosili osjetljivu arhivsku građu, bez da je prethodno u zakonskoj proceduri s nje skinuta oznaka tajnosti?
I opet nikom ništa…
Zašto se čudimo onda nekom sirijskom trećerazrednom špijunu? Uspjeh je kad na čelo obavještajne službe neke zemlje dovedeš svog čovjeka.Onda imaš sve pod kontrolom. Kao recimo kod nas?
Kod nas strani državljani bez problema i sigurnosne provjere postaju ravnatelji službe? Pa čak i državni premijeri,a da hrvatski jezik govore najblaže rečeno natucajući.

Max
3 godine prije

Britanci i Amerikaci jesui podržavali ISili osnovali ga zajedno s Izraelom. Ali nemam dojam da je ovaj tikvan uspio puno nauditi Mukhabaratu a ni Rusima. Rekao je citiram: “vratio sam se u redni kraj” e pa tamo ga treba i poslati.

mmne
3 godine prije

auuu,,, siroma´ putin sta da radi….yebossi muqewu

Alen
3 godine prije

Nermine de kakvu analizu , pusti ove limunade..

piždro
3 godine prije

.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI