Spriječeni ukrajinski napadi dronovima na Moskvu i Krim

Ukrajinski HAWK dron tokom vjezbi
24 komentara

Dvije bespilotne letjelice uništene su na putu za Moskvu u ranim jutarnjim satima u nedjelju, dok je najmanje pola tuceta pokušalo da pogodi mete na poluostrvu Krim, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

“Protivzračna odbrana je odbila napad dronom na Moskvu iznad Istre zapadno od grada”, potvrdio je gradonačelnik Sergej Sobjanin na Telegramu u nedjelju ujutro, dodajući da hitne službe reaguju na incident.

Vojska je saopštila da je bespilotna letelica tipa aviona otkrivena i uništena oko 1:45 po moskovskom vremenu u Istri, dok je još jedan dron presretnut iznad okruga Domodedovo nekoliko sati kasnije. Prema preliminarnim podacima, na terenu nije bilo povrijeđenih niti materijalne štete, dodaju nadležni.

Tri glavna moskovska aerodroma – Domodedovo, Šeremetjevo i Vnukovo – nakratko su zatvorena iz predostrožnosti.

Još jedan “pokušaj ukrajinskog terorističkog napada osujećen je” na Krimu, pri čemu su dva drona presreta zapadno od poluostrva oko 1:15 po lokalnom vremenu, navodi Ministarstvo odbrane.

Još četiri drona presretnuta su iznad Crnog mora u blizini Krima između 1.45 i 2.20 sati ujutro, dodaje vojska u drugom saopštenju.

Ukrajinske bespilotne letjelice više puta su gađale glavni grad i druge ruske regije posljednjih mjeseci, a većina ih je ili oborena u zraku ili se srušila zbog ometanja signala.

Kijev je pojačao napade na rusku teritoriju jer njegova toliko hvaljena kopnena ofanziva, koja je pokrenuta početkom juna, nije dala značajnije rezultate. Nekoliko bespilotnih letelica srušilo se u poslovnoj četvrti Moskva Siti, bez ikakvih žrtava.

DronoviKrimrusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
24 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Max
7 mjeseci prije

Ukrajinci se stalno hvale svojim uspješnim napadima.

tihobl
7 mjeseci prije

Kad trodje dron ili kad prodju 3 rakete od 10, a svaka kosta preko milion funti onda u Ramstajnu otvaraju sampanjac.
A sto ruski dronovi i rakete preoravaju poligon NATO pakta svaki dan vise nije vijest. Sad idu vijesti o generalima koji ginu na planinarenju za vrijeme godisnih odmora, padovima aviona punih specijalaca (a u Kaliforniji niko nije primjetio krhotine aviona vec samo komade tijela raznesenih kindzalom) i sve u tom stilu. Oficirima NATO pakta postaje teze prezivjeti godisnji odmor nego sve dosadasnje ratove.

404
7 mjeseci prije

To je kao da mušica želi ubiti slona.

Eehhhh
7 mjeseci prije

Jucer silosi, danas ovo, sve opravdano-!?

Ruske rakete pogodile su poljoprivredni pogon u Odesi
Rusija je rano u nedjelju pokrenula kombinirani napad bespilotnim letjelicama i raketama na Ukrajinu, gađajući uglavnom južne dijelove regije Odese i pogodivši tamošnje poljoprivredno postrojenje, objavile su ukrajinske zračne snage u poruci na Telegram aplikaciji.

Zvone
7 mjeseci prije

Izgleda da vođe Rusije moraju da se bore kao u prvom svetskom ratu jer jim je tako naređeno.Sve to je vjerovatno vođeno iz jednog centra a svrha svemu tome je pobiti što više slavena. I u tome uspjevaju.

Biti-ili-ne-biti
7 mjeseci prije

Zanimljiv komentar nekoga iz Srbije:

Čovek snuje, Bog odlučuje,
Đavo planira, Bog odlučuje,
NATO planira, Rus odlučuje,
Rus ne počinje ratove, Rus ih završava,
NATO je krenuo na Rusiju 2014. – Rus će završiti taj rat, kao svi ratovi koji su krenuli na Rusiju završili su u centru odakle se odlučivalo da se ide na Rusiju, Berlin, Pariz, Varšava… tako će biti i ovaj put, Rus će ići sve do Jerusalima.”

Zoro
7 mjeseci prije

dosta se udomaćio izraz “zapad’ za zemlje nato i eu, mislim da je to pogrešno i navodi nas na krive zaključke i razmišljanja,
to što se plasira pod tim nazivom je obična fikcija i ne postoji, imamo u prvom redu anglosaksonske centre moći, danas u pojavnom obliku globalista, ustvari istih kapitalističkih materijalističkih imperijalista i osvajača koji ne prezaju ni od čega, kao i mnogo puta prije zadnjih stoljeća, uz njih su religijski centri moći, teško je razaznati te niti utjecaja i međuovisnosti ali definitivno religija je tu samo usput i pokriće za neke druge ovozemaljske ciljeve
puno točnije bi bilo samo globalisti ili samo anglosaksi, mislim da su vrhovi religioznih organizacija mlađi partneri koji slijede svoje interese u zadanim okvirima, okvir zadaju prije navedeni

Darko
7 mjeseci prije

Jebeš Ukrajinu koja se bavi avio modelarstvom 🙂

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI