Srbi iz BiH drže povijesnu lekciju Zapadnim i sarajevskim manekenima

Schmidt i Radovan Viskovic
160 komentara

Amerikanci i EU birokrati svojim desktruktivnm djelovanjem ruše institucije Bosne i Hercegovine. U tome im pomažu domaći poslušnici koji su naučili slušati i raditi za tuđe interese. Nema dana kada ne pročitamo “dobronamjeran savjet” iz stranih veleposlanstava upućen navodnim političkim predstavnicima bosansko-hercegovačkih naroda. Namjerno kažemo “navodnih” jer na vlast nisu došli poštenim izborima, nego medijskim manipulacijama, gdje ni jedna alternativa nema nikakve šanse za osvojiti političku vlast.

Bosna i Hercegovina je država Bošnjaka, Srba i Hrvata, tri konstutitivna naraoda i na desetine raznih nacionalnih i etničkih skupina koji su također starosjedioci u Bosni i Hercegovini, te polažu ista prava kao i konstutitivni narodi.

Zadnji nesretni bratoubilačni rat u Bosni i Hercegovini, koji nije bio u interesu nikoga osim onih koji su od njega profitirali, učionio je puno zla svim narodima, bez izuetka. Kako bi se izbjegle dalje nepotrebne žrtve stvorena je takozvana Daytonska Bosna i Hercegovina. Bilo kakav mir je sto puta bolji od rata i pokolja.

Svjetski anglosaksonski hegemoni, polako ali sigurno gube dominaciju. Do danas su u šaci držali cijeli svijet. Nametnuli su svoje valute, zakone i ideale. Nema točke na planetu gdje nisu progurali svoju hranu, industriju i filmove. Do danas, cijeli svijet je radio za šačicu globalističkih manipulatora koji sjede na Zapadu. Čim jedna zemlja krene bolje i samostalnije, hegemon stvara šarene revolucije i ratove. To sada čini i u Bosni i Hercegovni.

Iako teško pogođena zadnjim ratom, Bosna i Hercegovina je ipak preživjela. Svi narodi Bosne i Hercegovine su počeli raditi. Otvarale su se tvornice koje i danas izvoze svoje robe i prirodne resurse. Granice su prepune kamiona koji odlaze u svijet i nose robu proizvedenu u Bosni i Hercegovini.

Zapadnim manipulatorima je to zasmetalo. Na svakom koraku su spriječili izvoz hrane iz Bosne i Hercegovine. Samo se može izvoziti riba i med. Znate li zašto? Zato što je zapadni lobi izlobirao i dobio izuzeće. Kada Zapad ima koristi tj. kada je investirao u neku granu, onda sve može, a kada Bosanci i Hercegovci ponude nešto kvalitetno onda se pojavjuju svinjske kuge, kravlje kvrge i bruceloza, i ako se opće poznato da je bosansko-hercegovačko meso deset puta kvalitetnije od zapadnog smeća prepunog hormona i antibiotika. Na naše domaće voće se uvode prikrivene carine i porezi. Sve se čini da se domaći poduzetnik uništi.

Vratio se malo na naše Srbe u Bosni i Hercegovini tj. Republici Srpskoj. Zapad je nametnuo nekakve supervizore, visoke predstavnike i suce, kao da smo idioti o kojima netko treći mora voditi računa.

Od premijera Republike Srpske Radovna Viškovića čujemo da visoki predstavnik Schmidt uopće nema pravni osnov biti u Bosni i Hercegovini.

Izjava Radovana Viškovića

“Krajnje je vrijeme da se odgovara za svoje postupke. Ja ne želim uopće čak vidite u medijima da uopće izgovaram ime i prezime. On kao pojedinac u suštini mene ne zanima. Ako je Dejtonskim ustavom predviđeno da visoki predstavnik ima potvrdu Savjeta bezbjednosti Ujedinjenih nacija, gospodin dotični nema takvu vrstu odbrane. Onda on ne može biti legalan i kao takav nije priznat u Republici Srpskoj…

Moraš imati validna dokumenta da bi se predstavljao da radiš taj posao za koji se predstavljaš. Ono što danas imamo, pogotovo donošenje i nametanje zakona, dovodi nas u poziciju da neko ko je došao turistički u BiH kaže ‘ja danas ovdje odlučujem, ja se pitam i donosim zakone’. Ona ja postavljam logično pitanje šta će izbori u Bosni i Hercegovini, šta će tolike skupštine premijeri, ministri, šta će vlast…

Ne ja ću birati ono što meni odgovara, a vi se bavite onim što se ja u životu ne bih bavio. To je poniženje prije svega za Bosnu i Hercegovinu i ono što mene zabrinjava kao akademskog građana ove zemlje zašto su ljudi u drugom entitetu u BiH prihvatili tu činjenicu. Zašto su prihvatili da imaju protektorat koji nema u ovakvom obliku nigdje u svijetu…”

Višković je dodao je da je nametanje zakona poniženje za sve građane ove zemlje i da neizabrani stranac ne može voljeti više zemlju od Bošnjaka, Srba, Hrvata i Ostalih

“Gospodine ili obezbjedi papire ili vrati se u svoju zemlju i uživaj u životu”, zaključio je Višković.

Slažemo se u potpunosti. Stranci neka se vrate svojim kućama, povedu naše domaže lizoguzice, a mi ćemo dogovoriti kao i uvijek. Čim se umješaju stranci, mi krenemo ratovati i ubijati se. Dosta je više bilo manipulacija.

Bosna i HercegovinaRadovan ViškovićSchmidtstranci
Pretplatiti se
Obavijesti o
160 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Amater
7 mjeseci prije

Dobio hegemon prst u oko … ali zlo ne posustaje …

Schwarze Hunderte
7 mjeseci prije

Taj Dodik ima većih muda i više državničkog u sebi no mnogi unaokolo ! Tu se još samo mogu pridodat Milanović. Orban i nešt se Austrijanci batrgaju … Ovo – ostalo … Sad da u kavanu uđe – nitko znao ne bi – tko su 😁 ! Zato konobara barem svi poznaju 👍 .. Bezlični su !!! Nevrijedni , bio sa pozitivnim ili negativnim predznakom ali nevrijedni da bi ih se uopće pamtilo …

MrKamenjarac
7 mjeseci prije

…CINI MI SE DA JE NEMACKA ZABORAVILA STA SE DESILO SA “FERDINANDOM….

Starlight
7 mjeseci prije

Ipak su “svadje”, “optuzivanje” i “lajanje” putem kontroliranih medija u najvecem broju slucajeva manipulacija gradjanima, ne samo u tzv. BIH, nego i u cjelom svijetu. Schmidt-u, Viskovicu, Dodiku, Draganu, Nerminu, Kurti-Murti i svima koji jase narod je u smislu materijalnog blagostanja dobro u nakaradnoj tvorevini zvanoj BIH. Njihov medjusobna “optuzivanja”, “omalovazavanja”… dizu im rejting u ocima slijepe svjetine koja npr. veli: da nije “patriote” Dodika mi (Srbi) bi nosili fes na glavi ili RS bi bila do sada ukinuta da se “patriota” Mile ne “bori” za nas… a mnoge krupne ribe su pale koje su zasmetale skrivenom svjetskom hegemonu i to ribe poput: Kenedija, Sadama, Gadafija, Milosevica… koje su imale i po stotinu tisuca vojnika pod svojom komandom pa sa su ipak manje vise olako svrgnuti…, a eto “patrioti” Miletu “ne mogu” nista zato sto… je njihov igrac-pijun i sve je manipulacija kada kontrolirate scenu, kamermane, glumce… a slijepa svjetina… Čitaj više »

C.F.
7 mjeseci prije

Bratoubilacki rat, krivi stranci…a susjed susjeda ubijao, imenom i prezimenom.

Mozda da umjesto “stranci su krivi” da se zapitamo kakvi smo mi ljudi.

I odhebite sa tim bratstvom i jedinstvom, dva brata se nemogu dogovoriti oko komadica zemlje, livade a vi bi se znali dogovoriti na razini drzave.

Sto ovaj kaze da treba papir ?

Tko ima papir taj je vladar.

Tko izdaje taj papir?

Jednostavno receno
7 mjeseci prije

Razočarati ću vas. Skupa sjede i meze sve nacjonalne vođe s šmitom. Ovo je žešća lažna zastava od vojnog udara u rusiji, ne veselite se.

Ante
7 mjeseci prije

Vidio sam kakvi političari vladaju u BiH, po tome ta država je odavno izgubila bitku za samostalnost kao i Hrvatska. Hrvatska je svoju samostalnost prodala u bescjenje samo da bi državni službenici imali veće plaće. Hrvatski političari su toliko zadužili Hrvatsku da se taj dug nikada ne bude mogao otplatiti. I to nije sve Hrvatskoj slijedi još više zaduživanja u sljedećem valu kada političari budu sve rasprodali. Sve to što se događalo u Hrvatskoj doći će na red u BiH. Ako budete dobili datum pristupa u Europsku uniju vidjeti ćete što će vam tek onda raditi od države.

Darko
7 mjeseci prije

Odavno su trebali opaliti vritnjak švapskoj budaletini. Neka ode u Njemačku i tamo vodi brigu o izbjeglicama koji su mu poharali zemlju..

nekoime
7 mjeseci prije

Kada bude odlazio, neka sa sobom ovede i Plenkovića. I njegove.

Suze Roni
7 mjeseci prije

Znate li da je Scholtz prije par dana zaradio sljivu?
Kaze sluzbena verzija da se njemacki premijer ozlijedio u fitness centru! Nesto kao, pao sa sprave. Ne lezi vraze, ispostavilo se da sluzbena verzija nije istinita.Scholtz je bio na koncertu i tamo ga je odvalio njemacki gradjanin, bijesan na njega i politiku njegove vlade. Nesto kao kad je Macron popusio samarcinu kad je toboze odusevljeni sljedbenik fingirao da se zeli sa njim rukovat pa ga pljusnuo.Taj njemaci lik je bio jos odusevljeniji pa se odlucio na malo tvrdji pristup sakom.

tihobl
7 mjeseci prije

Dodik je rekao uhapsiti Visokog Poluprestavnika cim udje u R.Srpsku i protjerati preko granice u Hrvatsku.Neka se hrvatska policija bavi nelegalnim migrantima,ona ima iskustvo sa tim.

Edin
7 mjeseci prije

Srbi ili Hrvati u BiH nekom drze lekciju, imajuci iza ledja Srbiju i Hrvatsku sa svojim partikularnim interesima na stetu Bosne, a Bosnjaka posebno. Da se Srbi o kojima se ovdje pise u hvalospjevu doista zalazu za nekakvu nezavisnost i suverenost, pa makar to i ne bilo u okviru BiH, ovaj clanak bi jos i imao nekog smisla. Stranci im smetaju samo dotle dok treba Bosnjake satjerati u kut i od njih napraviti Palestince ili Indijance. Preko toga, rade sve isto sto i svaka politicka vlast koja je u rukama globalizma. I zna se ko je doveo Dodika i ko ga se moze rijesiti ako doista zeli, u zemlji za koju se slazemo da doista jeste protektorat.

Ingerman
7 mjeseci prije

Majke ti :+) tko vam ovo sastavlja???
OMG
Eto vi ćete nam reci sto je to bilo i sto će biti u BiH….bit ce kako Ameri i Europljani kažu ako se dogovore uopće jer ni oni nemaju iste interese i zato je shizofreno u BiH. Da ima pameti vec bi bili u EU ali i ta EU je kao stara pijana bogatašica koju svi guze na tulumu…. šačica preostalih u ex yu drzavama ni zajedno ne mogu ništa jer su svi korumpirani od portira i čistačice do glavonja na vlasti….uglavnom molimo se svi da se EU otrese prevelikoga američkog utjecaja tj. posrane svjesna svoje snage i usput se riješi ovog WOKE i slicnih ludila i onda mozda imamo šansu… inače ako se EU ne vrati na dobar smjer niti ostatku svijeta se ne piše dobro jer su još manje spremni za istinski napredak

Yugo 45 neregistrovan
7 mjeseci prije

Sve je u tekstu tačno ,nema se tu šta puno dodati,pitam se samo kao i jučerašnjem tekstu kako smo dospjeli do ovdje da Srbi vole Ruse a Bošnjaci i Hrvati zapad???kako??? Ovdje ipak najveća odgovornost leži na narodima BiH a posebno Srbima ,oni moraju imati centrifugalnu politiku za svoje komšije i nedozovliti upliv stranim politikama koje su im “naredile” da se uništavaju sve svoje komšije i susjede Hrvate,Bošnjake ,Albance ,jasno je kao dan da iz istog centra dolazi naputak svim stranama u ex Yu ali realno Srbi su imali i imaju snage da odhebu ovakve naputke,ne umanjujem odgovornost Hrvata i Bošnjaka ali posebno Bošnjaci nisu nikad uspjeli formirati bilo kakav stav po pitanju prije svega svog vlastitog identiteta a kamo li ostalih pitanja,Bošnjake konstantno uništava vlastita politika podpomognuta uplivom iz Zagreba i Beograda,Hrvati su ostvarili vlastiti “cilj” a zatim svojim “gospodarima” sa zapada predali vlastitu državnost,jedino koji mogu mijenjati stanje… Čitaj više »

2i2su22
7 mjeseci prije

Iz čega, iz gubljenja ratova?

tihobl
7 mjeseci prije

Podigli su optuznicu protiv Dodika zbog nepostovanja Smita i zakona koje on donosi (stvarno tako glasi optuznica). Podigli su optuznicu i protiv direktora Sluzbenog glasnika jer ne objavljuje smitove uredbe. Obojica su rekli: uhapsite me, sta cekate. I znate sta se desilo? Isto ko sa ultimatumom Nigeru koji je istekao 6.avgusta – nista. Sva moc zapada se svela na kmecanje trolova. Uskratili su im neke kredite i to je sve, ali odmah je uskocila Kina sa povoljnijim kreditima. Sva moc zapada je spala na kmecanje trolova i botova. Narocito ih boli sto ne mogu nista jednom politokologu iz jednog sela kod Laktasa. Dodiku sam rekao da imenuje Zmaja od Sipova za Visokog prestavnika za EU, da namece zakone u EU i odredjuje uslove koje moraju ispuniti za prikljucivanje BiH. Zmaj bi u Briselu bio intelektualac u odnosu na Borelja i Usrulju. Dodik mi kaze da sam neozbiljan. Imenovanje Smita, propalog… Čitaj više »

borjana
7 mjeseci prije

BiH je zaista specifičan slučaj, jako teške povjesti, nefunkcionalne sadašnjosti i sa velikom vjerojatnoćom neizvjesne budućnosti. Kako ne postoji drugo rješenje izuzev konstutivnosti triju naroda BiH, time je BiH u vječnoj šah poziciji jer tri međusobno različita i suprostavljena naroda polažu pravo na jednu teritoriju. Time je definitvno uvedena vječita međusobna konkurencija i osporavanje sa pitanjem, kako daleko se može u osporavanju otići. Kada je takva konstelacija na terenu, uvjek je izvjesno i lako moguće od strane trećega, bez nekih većih problema, izazvati oružani sukob gdje bi sve tri strane mogle naći pomagaće van BiH i time izazvati još veće krvoproliće i razaranja, koje bi potrajalo dok BiH nebi pristala na ono šta se od nje traži i da  joj se nametne mir na neodređeno vrijeme, odnosno do sljedećeg momenta kada bi se BiH libila činiti šta se od nje zahtjeva. Sve je to lako mogući horor scenario ukoliko narodi… Čitaj više »

Гавран
7 mjeseci prije

Pa nešto rade i Srbi iz Srbije:
“Predsednik Srbije Aleksandra Vučić izjavio je danas da mu je stigao dopis u pisanoj formi da mora okači LGBT zastavu na zgradu Predsedništva.„
Kaže u dopisu, hitno da nam odgovoriš. jesi li okačio zastavu tu i tu. Evo neću da je okačim i šta sad“, rekao je predsednik na konferenciji za medije.
On je potom upitao da li je ikad išta učinio protiv njihovih prava, navodeći da nije.”

suncetiebem
7 mjeseci prije

Rugao se lonac loncu, a oba su crna…

Max
7 mjeseci prije

Imaju,stav,to,je,sigurno,

Max
7 mjeseci prije

Sve,molim,da,nasjedaju,navedene,svađe,su,možda,uvod,u,novi,rat,

Nenad
7 mjeseci prije

Svaka cast na tekstu! Nadam se da ce se BiH uspjeti oduprijeti tim Zapadnim neokolinijalistima. Sve sto u BiH vrijedi ce vam oduzeti i pokupovati i instalirati vladu od nekolicine veleizdajnika i poslusnika kojim se upravlja iz Bruxelles-a. EU je obicna Zapadna laz kojom se drzavice prerveraju u kolonije i NATO vazale!

7 mjeseci prije

nemam kome da se vratim kući….. dokle pjevam dotle i postojim,dokle pjevam dotle i postojim..
…Rodi me, majko, sretnog,pjesmu da zapjevam.
Rodi, kad srece nemam,tugu da opjevam…P.S..Slaven..Bijelac..Slobodan..Strijelac

Zsphere
7 mjeseci prije

Pun naziv titule je “Visoki predstavnik ujedinjenjih nacija za Bosnu i Hercegovinu”.
A UN ga uopšte nisu izabrale na tu poziciju koju obavlja i koju opisuje titula.
I to Eu hoce da progura, usicari, kao moze i ovako i onako i svakako. Pa čemu onda zakon bilo kakav, čemu propisi i pravila? Na sta se srozala eu i un ovo je za nepovjerovati.

R M
7 mjeseci prije

Van teme: reprezentacija Srbije sigurnom igrom lagano eliminisala veoma jaku reprezentaciju Kanade i plasirala se u finale. I to gistro oslabljena, bez nekih igrača a pre svega bez one MVP jajare koja se seti da je Srbin kad treba da se divimo njegovim ličnim uspesima, a kad treba da igra za reprezentaciju nigde ga nema. Poručio bih mu: Jači smo bez tebe! Ostani tamo u USA, ne dolazi više ovde!

goran
7 mjeseci prije

napokon pravi glas razuma i to u bosni i hercegovini i to od strane srba,bravo.

Sarajevo
7 mjeseci prije

Zasto ne podijelu BH u tri dijela

tihobl
7 mjeseci prije

Viskovic je juce dao jednu znacajniju izjavu – rekao je: u 2024. nece biti poskupljenja struje. Ko u EU moze garantovati da nece stuja poskupljuvati u 2024? Ustvari suprotno, iz EU stizu njave o stalnim poskupljenjima struje. Po meni ova izjava je vaznija, jer pokazuje fundamentalni razilazak sa EU i njihovim pravcem kretanja .

Darko
7 mjeseci prije

Davno su trebali opaliti vritnjak ovom švapskom krmku..

Yuxel
7 mjeseci prije

Policija Republike Srpske dobila je jučer instrukcije u slučaju da visoki predstavnik za BiH Christian Schmidt dođe u ovaj bh. entitet. Ova vijest dolazi nakon što je lider RS Milorad Dodik rekao da će Schmidtu od ponedjeljka biti zabranjen dolazak u ovaj bh. entitet. “Ne poštujemo Schmidta, pišemo uredbu kako ćemo ga uhaspiti ili deportavati kad uđe u Doboj”, zaprijetio je Dodik. Na ove prijetnje odgovorio je Christian Schmidt najavljujući Dodiku da se spremi na neke neugodne aktivnosti. “U narednim danima dolazim u RS, ne mogu me uhapsiti”. On upozorava Dodika da treba biti spreman “za neke prilično neugodne trenutke za njega”. Na ovu igru Milorada Dodika i Christiana Schmidta reagirao je zastupnik Demokratske fronte u državnom parlamentu Dženan Đonlagić. -Schmidt i Dodik su tobože u sukobu. Iza scene je imovina. Suspenzijom Ustava na 24 sata, Schmidt je pokazao da BiH gleda kao “afričku koloniju”. Priprema javnost da se državna… Čitaj više »

Tino
7 mjeseci prije

Sredite se, uđite u EU, granica neće biti pa će svi ti kamioni s vrhunskom robom iz BiH tvornica imati otvoren put do ogromnog tržišta cijele Evrope. Prosto ko pasulj…

Lucija, prva
7 mjeseci prije

“Појавило се писмо којим амбасадор САД диктира дневни ред владе Федерације БиХ” 😶🤔😏

Gorki šećer
7 mjeseci prije

Opet je netko drugi kriv?? Prije nego prstom pokažemo na drugoga , treba provjeriti ako su nam ruke čiste.

haha
7 mjeseci prije

Zanimljivo da nitiko od komentatora ne vidi pravi uzrok a to je ucenje lazne povijesti i laznog narativa o nekim
narodima narodnostima itd…

NAŠ narod mora prvo da uci svoju povijest nanovo ali onu koju smo mi pisali a ne okupatori koji su postavili temelj ovi danasnjim pseudonacionlnim drzavama baziranim na religiji.

Onda dobro mora da prodje kroz psihoanalizu svi kompletno fa uvtrdimo zasto brat ide na brat zbog komada zemlje i zasto brat ide na brata na plemenskoj razini.

Ucenje prave povijesti, poglef u sebe, rjesavanje problema, suradnja, bratstvo, jednistvo, sloga, ljudstvo, postenje…To je buducnost.

A ne ove vase ludarije sto pisete tu o trazite neke uzroke

Da li ste vi uopce svjesni kakvom narodu pripadate i kolikA je njegova slava ?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI