Srbija potpisuje sporazum sa Evroazijskim ekonomskim savezom 25. oktobra

Skupstina Srbija
27 komentara

Srbija će potpisati sporazum o slobodnoj trgovini sa Evroazijskim ekonomskim savezom (EAEU), ekonomskim blokom pod vodstvom Rusije saopštili su u srpski zvaničnici.

Očekuje se da će sporazum između Srbije i EAEU biti potpisan 25. oktobra, preneo je AP pozivajući se na izjavu iz kabineta predsednika Srbije, Aleksandra Vučića, posle sastanka sa ruskim ambasadorom Aleksandrom Bocan-Harčenkom.

Članovi Evroazijsog ekonomskog saveza (EAEU) su Rusija, Jermenija, Belorusija, Kazahstan i Kirgistan. Broj stanovnika u ovom bloku prelazi 183 miliona ljudi. Procjenjeni BDP ove ekonomske asocijacije iznosi više od 4 000 milijardi dolara.

Pored Srbije čije je priključenje ovoj asocijacije praktično potvrđeno, pregovori se vode još sa Egiptom i Tajlandom. Trenutno se 10-ak zemalja nalazi među kandidatima za pristupanje ovoj ekonomskoj asocijaciji poput Kine, Indije, Irana, Pakistana,…

Srbija već ima sporazum o slobodnoj trgovini sa najvećim članicama EAEU-a, Rusijom, Kazahstanom i Belorusijom. Evropska unija ostaje najveći trgovinski partner Srbije.

EAEUEuroazijska ekonomska unija
Pretplatiti se
Obavijesti o
27 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
moša
4 godine prije

nemogu brača bez azijske čizme…fetiš

Red Dog
4 godine prije

Pa su postali clan Azijske Investicione Banke. U principu mogu reci MMFu da se goni. Nece, ali sada Srbija muze dve krave. Srbija Stronk.
Spasibo, tovarish Vuchko.

Napisi ako smes
4 godine prije

Ma bre kojim pravom nas uvlacite u “saveze” gde cenu ulaska znate samo vi.Ko vas je ovlastio.Znate li vi da za ovakve iskorake MORATE konsultovati gradjane? Ako vam niko nije rekao, da saznate, postoje i REFERENDUMI. Veliki problem je biti umobolan,a biti umobolan sa “ovlascenjima” je STRASNOOOOOO.Ljudi nisam nikakav opozicionar niti placeni bot nego roditelj .Oni sebi dadose prava da nas vezuju za navek sa nekima koji nas ni na geografskoj karti nece naci. Sprecimo ih nekako.

Pizistrat Nelson
4 godine prije

Znači ipak Srbija do Tokija?

MiLo
4 godine prije

Mene zivo interesuje sta ce Srbija izvesti u tu EA uniju kada nemoze vise proizvesti za svoje potrebe i sve zivo uvozi kao i ostale drzavice bivse SFRJ. Ovo je prazna prica usmjerena glasackom tijelu ,pa uskoro ce izbori ako se ne varam.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI