Šta ja tu mogu?

227 komentara

Gledam u svoju prošlost, iza sebe vidim tamu, duhovni mrak i spoznaju kako sam previše životnog vremena potrošio na nebitne stvari. Ako sam nešto naučio u prethodne dve, tri godine, to je da ljudi vole da žive u mraku, više vole lepu laž, nego surovu istinu, a to je da smo okupirani od strane mračno-okultne elite.

Na stranu što je većina spremna, nažalost svesno, da participira u zlu, žmureći na oba oka, ne znajući da nas i minimalno učestvovanje može sve, na konačnom, kosmičkom tasu, baciti u ponor bez dna, na koji nas, čak i ovakve, prepravljene i kompromitovane, svete knjige upozoravaju.

Interesantno mi je da većina, kada pročita reč okultno, misli da je to nešto čime se bave samo neki čudaci i satanisti (bave se, da se razumemo), nesvesni da se svako uticajno udruženje, bilo tajno kao masonerija, malteški vitezovi i rozenkrojceri, ili javno kao crkva ili sinagoga, bavi skrivenim tajnama na kojima (misle da) počiva ovaj svet. Nebitno je da li vi verujete da će im te tajne dati apsolutnu moć ili večni život u dimenzijama realnosti za koje misle ili znaju da postoje, bitno je da oni veruju i da deluju u skladu sa tim, što u ovom trenutku i ovoj, materijalnoj, realnosti dovodi do uskraćivanja prava koja (još uvek) posedujete i direktno utiče na vaše živote. Dovoljno je da proučite rituale nekih od tajnih društava, ili delove Fausta od Getea, i uz malo predznanja o antičkom i kananskom svetu uverite u tačnost ovih tvrdnji.

Oni koji tragaju, koji iskreno veruju u analitičku misao, a koji su danas maliciozno obeleženi žutom trakom na kojoj piše “teoretičar zavere”, poslednja su nada da čovečanstvo ne završi u distropijskoj budućnosti. Svestan sam da mnogi, ako ne i većina onih, koji ovo čitaju sa nevericom odmahuju glavom i u sebi milsle kako sam još jedna od “budala”, doduše visoko obrazovana, sa akademskom titulom koja se ceo život na ovaj ili onaj način bavi prirodnim naukama, u koje, navodno, ne veruje. Pod naukom, socijalni mrtvaci, podrazuevaju niz izjava potpuno nekredibilnih, a često i nepostojećih likova, fejkovane studije farmako-mafije i ostala sranja, koje im mejnstrim mediji serviraju, bez želje da ulože svoje moždane vijuge, i najbitnije, vreme, da navode provere.

Prosto mi je neverovatno kada mi neko objašnjava da je Gejts, čovek bez fakulteta, koji je napravio sranje od operativnog sistema, sigurnosno bušno kao sito, apsolutno nebezbedno na viruse, prijatelj osvedočenog pedofila Epštajna, globalni filantrop i medicinski stručnjak, koji se brine za naše dobro, a ne perač novca kroz fondacije i portparol odabranih.

Priključeni na Matriks, ponašajući se kao agenti, da ne kažemo korisne budale, i dalje ignorišu realnost koja se dešava oko njih, kao što je iznenadna smrt odraslih (SADS), skoro očigledno izazvana biološkim oružijem, kolokvijalnog naziva mRNA vakcina. Nisam ni slutio dok sam pisao Kako sam sjebao svet, da će se to ispostaviti kao parafrazirana istina, jer je priča bila izgovoren moj, intuitivni, unutrašnji glas, bez opipljivih dokaza. Priznajem da u sferi alternativnih informacija ima jako puno laži, podmetnutih spavača, debilnih teorija i istih takvih ljudi. Stvarno ne želim da tvrdim da je svaka stvar koja se pojavi na Internetu ili papiru, istinita, a na vama je da, što je izuzetno teško, informacije filtrirate. Uostalom, ne tvrdim ni da je ono što ja mislim istina, ali imam unutrašnju potrebu da moju zebnju javno izrazim.

Veliki je problem i što mnogi od Matriksa žive, što ih je Matriks školovao, definisao njihov sistem vrednosti ili ih direktno plaća, a što samim time daje pogonsko gorivo njihovom lagodnom životom kojem svesno, ili nesvesno, nebitno je, žrtvuju budućnost svoje dece, uostalom i svih nas. Ako verujete u uzročno-posledičnu prirodu ovog sveta, znate da će cena za to, pre ili kasnije, biti plaćena. Arogancija, neosnovana sujeta, stvarno je smrtni greh, nije sramota reći pogrešio sam, bio sam u krivu, sada vidim i ne želim u zlu da participiram. NEUČESTVOVANJE je prvi korak u odbrani od jezive budućnosti koja nam se neumoljivo približava, formulisana u raznim agendama, kao što je npr. agenda 2030.

Ako NE ČINITE ništa da se suprostavite, a svesni ste onoga što se događa, vi ste samo čuvar koncentracionog logora i vaš doprinos jednak je aktivnom participiranju, slikovito u slučaju logora, u klanju. Da li žrtva gasne komore razlikuje čuvara koji je do komore sproveo radeći svoj posao i onog ko je gas pustio? Konkretno, ako se ispostavi da je vakcina stvarno opasna, a za one koji znaju i umeju da čitaju i slušaju već jeste, lično držim odgovornim svako govno koje je vakcinu putem medija promovisalo, ma koliko ga nekad voleo i poštovao, i želim da se oseća odgovorno za smrt ili posledice, jer u krajnjem to i jeste, na istom nivou kao da je samo povuklo okidač pištolja. Oni koji su umrli jer nisu primili vakcinu, a možda bi ih spasla (ja verujem da ne bi), su odgovorni samo prema sebi samima. da predupredim debilne argumente.

Svet u kojem danas živimo, kojeg budni vide kroz paučinu koja se svakodnevno baca na naše oči, rezultat je našeg delovanja i podjednako nedelovanja u prošlosti. Svaki mali kompromis koji danas napravite i koji vam se verovatno čini nebitan, recimo izlazak u klub, butik ili tržni centar koji drže govna na vlasti, dodaje malo na karmičku sudbinu svih nas. Svaki odlazak vrhunskog sportiste kod žvalavog degenerika na poklonjenje, dodaje malo kiseline u našu životnu bit.

Svaki prijem lažljivca u Hiladaru za Božić, ma koliko para uložio u obnovu zgrade, je ugovor sa Mefistofelesom. Nisu zgrade i crkve ono što čuva duh i integritet ovog naroda, nego MORAL čiji bi nosilac crkva morala biti, makar u okviru onoga što Hrišćanstvo propoveda, iako je pravi moral, nadreligijska, apsolutna stvar. Svako ignorisanje nepravde i očiglednih lanaca koji se pokušavaju nametnuti, pišanje je po budućnosti. Slobodna volja, odnosno pravo na izbor, bilo koga, po bilo kom osnovu, mora biti očuvana. Tvorac, za koji vam zakon entropije garantuje da postoji, načino nas je slobodnim bićima sa slobodom izbora, za koji vas Matriks ubeđuje da ne postoji. Ako ne želite da učestvujete nema te sile koja vas može naterati, mada ne kažem da je lako ili da ta odluka neće (skupo) koštati.

Prvi dokaz da ste programirani kao rob, u situaciji kada ste svesni očigledne laži, manipulacije ili nepravde je upitna rečenica “Šta ja tu mogu?” To su pravi lanci stavljeni na um, ako tako mislite zatvorenik sa bukagijama slobodniji je od vas. Da li se to pitao vaš deda, pradeda ili čukundeda kada je bio ugrožen, i to u svetu mnogo brutalnijem nego danas? Naravno da nije, uzeo bi pušku ili motiku i hrabro krenuo u odbranu, namerno kažem odbranu, a ne borbu, jer zdrava seljačka logika, koje se mnogi od vas stide, jasno oseća da je to ispravno. Priroda sama vam UVEK daje kosmičko pravo da se branite svim sredstvima.

Skoro u teretani čujem rečenicu “To se patriote oglašavaju, jebem ih kretene” i to od strane pristojnih, deluje mi i ok mladića. To je takođe manifestacija programa koji se sistematski usađuje u naše mozgove, kidnapovanjem ŝkolstva i, s jedne strane škartom od Pinka, RTS-a, koji promovišu lažni sistem vrednosti, a sa druge perfidnim delovanjem prvog ešalona Komiterne, bivših i sadašnjih udbaša i CNN-a, tačnije Nove, N1 i propagandnih glasila tipa Danas, koji se svojski trude da vas ubede da ste mala, nebitna prašina (sve ovo se odnosi na kreatore uređivačke politike, a ne novinare koji su, uostalom, nebitni za narativ).

Oni žele da ponište samu našu bit, prošlost i tradiciju, žele da nas unize i učine delom Kalergijevog plana. Ovde ne mislim samo na Srbiju i Srbe, to je plan za ceo Balkan, a posebno za Slovenske narode. U tom cilju vekovima se falsifikuje istorija, zatire kulturna baština, usađuje bolestan sistem androgenih vrednosti. Biti patriota nije bolest, neŝto loše. Biti patriota ne znači da mrzite nekog, naprotiv, to samo znači da volite ono odakle potičete i ljude koje je sudbina izrodila kao vaše najbliže. Više volim iskrenog hrvatskog patriotu, nego neku drugosrbijansku amebu, izmilelu iz skuta zelenaške princeze Latinke Perović, spremu u svakom trenutku da se polije govnima da bi mu gospodari aplaudirali ili uplatili lovu na račun NGO koja broji desetak članova.

Sistem je prost. Znate kada ne možete da izađete na kraj sa malom decom, ponudite im dve, za njih podjednako loše, alternative da izaberu jednu od njih. Sve što možete da vidite i čujete u mejnstrim medijima je to, dve idiotske alternative između kojih vas teraju da birate, uključujući i političke stranke, tv stanice, novine ili sportske klubove. Pogledajte film They Live, vreme je da stavite naočare koje vam omogućavaju da sagledate realnost.

Šta ja tu mogu? Mogu da napišem ovaj tekst, da otplatim svoj karmički dug, makar bio i u krivu, barem ću nekoga nagnati na razmišljanje, nadam se uspešnije nego što je Velja nagnao babu.

Ako probudim makar jednog ili jednu, da budem rodno korektan, uspeo sam …

CenzuraelitaKonci iz SjeneMrakokupacija
Pretplatiti se
Obavijesti o
227 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
krivA
1 godina prije

…10+… …zdravi i veseli mi bili…

Hrvoje
1 godina prije

Apsolutno NIŠTA kreatori ovoga zla ne bi mogli da nema naše pasivnosti.Oni, koliko god zvučalo neobično, nemaju ništa osim LAŽI, sve ostalo:novac( koji su pljačkom oteli), oružje i korumpirane marionete političara čime neposredno provode ovo zlo bi BILI LAKO SAVLADANI I stavljeni na mjesto, jedino što treba je da pružimo otpor.Ovo što vidimo je proizvod naše komisije,sve je na nama 99%

Schwarze Hunderte
1 godina prije

Genetska roba se nemre ucinjet covjekom . Toliko !

BordoDNK
1 godina prije

Mogu mnogo. Da ne prodam dušu đavolu, ma koju cijenu on ponudio. Mogu da ne budem rob materijalnog. Da ne stremim konzumerizmu nauštrb duha. Mogu, da svugdje i na svakom mjestu branim svoj stav protiv zle agende globalističko- transhumanističke pogani. Da sam protiv agresivne propagande promocije anticivilizacijskih tekovina vezanih za rod, spol, obitelj. Da svjedočim i ukazujem na izvrtanje izvorne poruke koju čine religijske zajednice i njihovi lideri. Čast poštenim izuzecima. Mogu, i jesam tokom ” pandemije” ulaziti u diskusuje i apelovati na ljude da se kritički preispitaju prije nego unesu otrov u tijelo. Mogu, i jesam, svjedočiti istinu. Da postoji plan da nas pokore i učine robovima svojih poremećenih ambicija. Mogu birati svjetlo umjesto tame. Bez obzira na cijenu. Mogu, i hoću.

roberto
1 godina prije

Uz ovo pitanje..što ja tu mogu..ide i legendarna izjava..zašto bi oni to radili..i slično..
Kak bi rekao gospon Kulić…trebamo raditi na dematerijalizaciji industrizacije(mislim da sam dobro zapamtio)i kako je još rekao…kako stvar može biti ispred života?
Meni iskreno skoro,pa da i nije više žao svih tih koji su primili te otrove u sebe,kad malo pogledam,pa to je komedija i parodija.I sad će još od onih što su ih otrovali,tražit da ih liječe.

I na kraju,ne znam…vidježmo kad dođemo do kraja;);)

Ivan Bgd
1 godina prije

Odlican tekst!

1 godina prije

Iako sam već dosta toga izpokazivao te se vidi da nas imaaaaa i ispisano u postu mogu ponoviti ovaj navod:
Svojom slobodnom voljom odaberite svoje duhovno opredjeljenje OPD ili OPS i od takvih čete biti podržavani u ovoj transformaciji Zemlje.

držnedaj
1 godina prije

‘Što ja tu mogu?’ – bio je jasan i poučan tekst-komentar !!👍

1 godina prije

eeeeee Živan-eeeeee pa disi ti do sada sa završnom rečenicom o probuđivanju pa na portalu ima priličan broj naprednih koji se već odavno trude to činiti što naravno si izostavia navesti-spomenuti a kamoli izraziti zahvalnost izdižući svoj naum.

Primat
1 godina prije

izjednacavanje potencijala, koristan za razumijevanje, – zajednickog nazivnika, B…
sinchronizacija je preduvjet za korisno djelovanje. koje tada gubi “privatni/osobni” predznak i ego-parazitske kratke-spojeve u zajednickom energetskom polju.
znak, da je djelovanje korisno, jest izostanak istaknutih.

(“..ne obracajte se meni, nego Ocu mojemu (svojemu)!”)
lp

BordoDNK
1 godina prije

Bitno je ne podleći. Propagandi, pritisku i nametanju ” novonormalnog”, trendovima urušavanja svih pozitivnih tekovina civilizacije i moralnih postulata koji čovjeka čine ljudskim bićem, predodređenim da čini dobro. Ostati svoj u ovom globalnom ludilu zla, ne dozvoliti da uprljamo dušu i obraz ni po koju cijenu. Ići jedinim ispravnim putem, koji je esencija našeg bitisanja na zemlji. Putem istine, pravde i dobra. Mnogo je prepreka na tom putu, ali svako veče kad legnem mirne savjesti, za mene je nagrada i dokaz da sam ispravno odabrao. Svi možemo, i trebamo odabrati da se ne pokorimo, jer smo rođeni slobodni. Da slobodnom voljom, bez nametanja kreiramo sebi život. Ne da budemo sluge i robovi, bilo kome.

1 godina prije

Rekao bih da autor redovno prati portal i da je na njega najveći utisak ostavio Subaru 🙂 Inače, da bi bio rodno korektan nije smeo da izostavi najvažinije – “jedno” Autor ne shvata osnovno: ljudi ne žele da žive u mraku već ne žele da rizikuju ono što već imaju. U to što imaju ne treba računati samo materijalno, ljudi ne žele ni stavove da menjaju ako to ugrožava njihovu rutinu, svakodnevicu. Ukratko, ljudi ne žele ozbiljnije promene jer se plaše da neće moći da se snađu u “promenjenom svetu”, da će biti na neki način oštećeni i “lošije rangirani” nego ranije. Ne žele da ne veruju vlastima kad im poručuje da su vakcine bezbedne jer bi tako potkopavali temelj sveta u kome žive. Ono što stalno moramo imati na umu je da nije vlast krivac za sadašnju situaciju, nije ni Sistem. Ko je stvorio ovaj Sistem? Mi smo ga… Čitaj više »

Kornel
1 godina prije

Više je nego jasno kako na cjelo čovječanstvo djeluju okultne sile, a radi se samo o okupaciji percepcije onih koji žive puni matrix ili drugačije rečeno žive s potpuno neprobojnim egom koji ni pod cjenu fizičke smrti neće prihvatiti kako netko zna nešto što onaj s neprobojnim egom nezna. Otpor takvih je nadljudski jer su jednostavno izloženi djelovanju hiperdimenzionalnih ekstraterestičkih odnosno nadljudskih entiteta. Oni su uronjeni u materijalizam i tehnologiju i slijedom toga potpuno podložni manipulaciji jer se nalaze u stanju poricanja. Najjednostavniji primjer je time travel koji omogućuje putovanje kroz linearno vrijeme pa tako da skoknemo u 10 stoljeće s postojećom tehnologijom i samo koristimo na primjer smartphone, oni koje bi zatekli podjelili bi se u dvije skupine, prva bi pod uticajem znanstvene dogme poricala ono što vidi i čuje jer nema materijalnih dokaza, a druga skupina bi za sve prihvatila religijsku dogmu kako u tome sam vrag ima… Čitaj više »

Max
1 godina prije

Isto je kod nas ali ljudi su zli.

Komplicirano
1 godina prije

Mozes,,,,nista nije slucajno,nisi slucajno tu gdje jesi i sto jesi,,da ne mijesamo sa tom odredjenoscu pojam slobode cinjenja,,dobra ili zla,,,,,evo i ovakvim tekstovima vec se daje na razmisljanje,propitkivanje pa nadam se i uzdizanje a nikako spustanje na zivotinjsku razinu,,,covjek je stvoren da cuva upravlja planetom a ne da je unisti,,,taj zadatak ima netko drugi,,,,da,i ja bih volio da postrekaci zla koje autor clanka pominje odgovaraju,,oni koji su se priklonili tom zlu iz slabosti,straha ili interesa neka se pokaju,a Bogu hvala mnoge sam vec cuo kako im je zao sto su ispali dalebu,,,,,to zlo ,tu paukovu mrezu,nece biti lako svladati,sva ova krv slavenska koja se prinosi kao zrtva trenutno vice do neba,,,e sad,,sta ja tu mogu?,,mogu opet i danas reci Istinu iako se ne uklapa u okolinu,,bas kao u plandemiji,,,nije lako,treba istrpjeti prijezir okoline,ali,moramo,,,svatko ondje gdje je se zatekao,,,,puni malih svjetiljki u mraku,ali tama nikada ne nadvlada svjetlo-Istinu,,,pa tako mala svjetiljka… Čitaj više »

kaznitelj
1 godina prije

Pravo da se nazovete “probuđenima” ćete zaslužiti tek kad zaključite da se do slobode dolazi samo kroz rijeku krvi..
Sve ove vaše moderne nenasilne metode možete okačiti mačku o rep..
Oni moraju nestati sa lica zemlje..
Toliko su ogrezli u zlo da drugog načina nema..

Emiliano Zapata
1 godina prije

A sta ja mogu? Nemogu ni text napisat ali mogu ovaj komentar i poruku: “necekajte da vas stave u redove za giljotine, uzmite motike pa na 5000 vojnika koji cuvaju sataniste u Davosu! Ajmooooo!

tata mata
1 godina prije

Nije toliko vezano za ovaj clanak ,ali preko clanka sam poceo da razmisljam o drugim stvarima i svjetskoj ekonomiji , kojom tagodjer upravalja ista gamad .. Svima je jasno koliko energija znaci za ekonomiju , i ta elita je kroz pandemiju polako gusila ekonomije svijeta , kontrolom nafte gdje su podigli cijene na divljacke nivoe da bi smanjili rast , i uspjeli su , kamate su pocele rasti uz nestasice po trgovinama uz polagano povecanje cijena zivota svakodnevno ,ali to nije bilo dovoljno pa su kenuli sa ostalim energentima , prvo strujom ,a poslije plinom ..medutim zbog putinovog odgovora zlatne rublje koji je izazvao nekontroliranu inflaciju u njihovim drzavama , bili su prisiljeni da rebutuju sistem i potaknu gospodarski rast koji sad zele da pretvore u RATNU ekonomiju .. Svak tko misli da je kontrola cijena nafte napravljena da se ogranici putko grijesi ,, oni su smanjili cijene nafte da… Čitaj više »

Mlata
1 godina prije

…pa se ti izvoli boriti, vataj se u koštac s takvima, s milenijumskum iskustvom!

Radumilo
1 godina prije

Recimo da se uspije prodrijeti do većine ljudi i stvarno se nešto promijeni na bolje. Koliko će to trajati ? Većina onih šta imaju komforan život će reci bravo a nisu prst pomakli. Nakon nekog vremena opet će biti sve po starom. Zašto ugrožavati svoj život i život svoje obitelji da bi drugi koje nije briga za ništa uživali a potom sve vratili na staro. Promjene koje netko namjerava napraviti kroz političku stranku su unaprijed osudjene na propast jer politika sluzi da se provode pravila koja je netko nepoznat negdje napisao. Slučajno se dogodi da neka stranka ima super viziju za sve ljude i uspije vladati ogromnom većinom. Šta misliš sto bi se dogodilo? Sankcije , lažne optužbe , ubojstva, navodna samoubojstva i idemo opet od početka jer bi onim ljudima koji su navikli na komfor puka film i tražili bi smjenu vlasti u velikoj većini . Mislim da je… Čitaj više »

Kerefek76
1 godina prije

Odličan članak! Samo bih nadodao moje mišljenje glede suprostavljanja toj agendi. Glavna greška koju po meni čine ljudi je da zamišljaju aktivan otpor, Tj. da je rješenje problema u demonstracijama i prosvjedima, političkoj borbi pa čak i fizičkom otporu tj. oružanoj pobuni i izazivanju nereda. Mislim da je to greška i da elita jedva čeka da dignete glas, da javno demonstrirate a pogotovo jedva čekaju da počnete raditi nerede i vršiti nasilje prema predstavnicima vlasti. Sistem u tom slučaju ima vrlo dobre mehanizme i alate da vas suzbije i da iz vas napravi primjer za druge. Nasilje rađa nasilje i odgovor ovoj globalnoj Agendi nije sigurno još nasilja i nereda. Kaos nije rješenje i zato su demonstracije i prosvjedi beskorisni a povijest nas uči da poslije svake nasilne revolucije dolazi još gori sustav nez obzira na sve dobre namjere. Najefikasnije rješenje koje ja vidim je da ne igrate njihovu igru… Čitaj više »

bilmez
1 godina prije

Pretpostavljam da većina komentatora slično razmišlja. Da, živimo u masi nesvjesnih ljudi za buduća vremena koji ovako ne razmišljaju. Ostali će se u krajnjem slučaju morati sami pobrinuti za sebe i svoje bližnje. Pa čak ako ni to ne uspije važno je sačuvati dušu. Na kraju vremena Bog će odlučiti sa svoje dvije opcije za svakog čovjeka.

We meet again Mr. A
1 godina prije

👍👏👏👏

Velebit
1 godina prije

Skupio se cijeli grad da vidi cara i njegovo novo odijelo. Nitko nije ništa vidio, ali nitko se nije ni usudio reći da vide golog cara. Ljudi nisu htjeli priznati da su glupi, pa su se svi pretvarali da se dive caru i njegovom novom ruhu.
Uzdahe navodno oduševljene gomile prekinuo je jedan dječji glasić. Djetetu nije bilo jasno čemu se svi dive, kada je car gol.

SIRIUS
1 godina prije

zipa pametnjakovića! za pišat

Zmaj
1 godina prije

Bog ima plan u tvom životu i ako ćeš ići cestom poslušnosti, Božji divni naumi očitovat će se u tebi i kroz tebe. – Charles S. Price

Živi Božju volju i ne boj se ničega.

tihobl
1 godina prije

Opet pridavanje vaznosti bezveznjakovicima. Eno u Davosu su se okupili i potrosili dva dana da prikupe Zelenskom 300 tenkova i nisu uspjeli. Kakva elita, kakvi bakraci, nisu u stanju da skupe 300 tenkova. Pa rahmetli Alija (to vam je jedan knjizevnik iz SR BiH) je mogao da skupi toliko tenkova. Dodik ima dobar izraz za ove sto umisljaju da su nekakva elita – bjelosvjetski hostapleri. Volim precizne izraze i zalazem se za jasnocu misli i precizno izrazavanje. Kada bi se u gornji tekst “elita” zamjenila preciznim izrazima i kad bi se napisali svi njihovi propali pokusaji (pocevsi od 1933. i pokusaja zbacivanja Ruzvelta i uvodjenja nacizma u SAD) pa do propalih pokusaja slamanja Rusije krugovima sankcija (ili preciznije receno bumerang sankcija), onda bi slika izgledala drugacija. Bjelosvjetski hostapleri, sjecikese i seoske jajajre umisljaju da su nekakva elita. Novinarske prodane duse ih tako uzdizu za 200 evra po clanku. A naivcine… Čitaj više »

nessy
1 godina prije

Cilj vladara, oduvijek, a pogotovo sada, je dovesti radne ljude u situaciju da jedva prezivljavaju. Tada radni ljudi jedino o cemu stignu misliti je golo samoodrzanje, sve mimo toga su apstraktne teme. Oni koji malo bolje zive, i imaju malo bolji standard, tjese se ‘pa ja zivim odlicno, u odnosu na prosjek’, i ne pada im na pamet da se bune. U nekom drzavama (Australija), kad izidjes na izbore dobijes oprost poreza 100$. Da bi HR profunkcionirala, trebalo bi glasace stimulirati, ali, vladajuci su svjesni potencijalnih rezultata, pa im ne pada na pamet.

nessy
1 godina prije

Ti si neki filozof u nastajanju?

Crna
1 godina prije

Sto mogu? Primjer :
U razgovoru s kolegicom o inflaciji i globalnoj situaciji, pokusavajuci malo pomoci u skidanju naocala, dobila sam predavanje o “pametnim, visoko skolovanim ekonomistima” i njihovoj teskoj borbi za rjesavanje ekonomske situacije koja ce se sigurno stabilizirati u nasu korist kao i uvijek do sada.😱
Pokusavala mi je objasniti kako nisam ja ta koja bi trebala razbijati svoju malu neuku glavicu o tome. Ima ko ce….
Kako cemo takve ljude poslat u borbu da mi je znat. Njima je ocito dobro i ovako.

goran
1 godina prije

dovoljno je kad znaš da je čovjek probudjen i dok shvača u kojoj situaciji se nalazi,kada dodju do toga onda ih više ništa ne može zaustavit.
samo ja mislim da večina jednostavno nije spremna pokušati živjeti i razmišljati drugačije.
komfor zapadnog načina života je primamljiviji od ovog načina gledanja na svijet i ljude oko njega.
žalosno što je tako,ali ako se ikada desi masovno budjenje onda je svim tim prosvljetnjenima i onima koji nas pokušavaju prosvjetlit je otkucalo vrijeme i bit če pobijedjeni i uništeni i to uz pomoć YAHUSHE i YAHUAH

SIRIUS
1 godina prije

Nama je Smrt ništa, jer kad Mi jesmo, Smrt još nije došla, a kada Smrt dođe, Nas tada nema!”
Epikurus

Micko
1 godina prije

Nevjerojatno kako si neki ludi uzimaju za pravo komentirati samo zato da bi omalovažavali nekoga. nessy, SIRIUS, Mlata da li vi možete napisati neki validan komentar ili vam je krajnji domet birtijaško nadmudrivanje. Stravično je čitati primitivne komentare koji guše bilo kakav razvoj polemike. To je onaj stav u kojem se ne slažeš s iznesenom tvrdnjom ali ne znaš što je tvoj stav.

Mrčikola
1 godina prije

Evo, čitam komentare i “preko oka” gleduckam dokumentarac o Japanu, napravljen u kurvanjskom stilu, kako, već, BBC to zna. “Vodi” ga neka postarija “aktivistica”, glumica, model ili, što li je već, i u jednom dijelu dok. dolazi na područje fukušimske “kataklizme”. Geigerovim brojačem mjeri radijaciju i glumački, izvještačeno, suosjeća s ljudima koji su zbog kataklizme morali napustiti područje. Voditeljica, dalje, govori kako je tv ekipa upozorena da je zadržavanje na tom području, više od pet sati, opasno po zdravlje i život i u sljedećem kadru prikazuju Japanca koji tu ima farmu krava i koji, unatoč opetovanim upozorenjima, nije želio napustiti to područje. Kamera “prolazi” Japanca od pete do glave, a voditeljica ga “začuđeno” gleda i pita jeli ozračen, kako se osjeća…kako je, uopće, moguće da je još živ, s obzirom na zračenje za koje se “osobno uvjerila” da je ogromno. Japanac govori da ga “doktori” stalno upozoravaju da je ozračen… Čitaj više »

Jadranka S.
1 godina prije

“Sto ja tu mogu”

Tko “ja”?
Treba razluciti lazno “ja” od pravog ja.

Lazno “ja” je ego /lazna umotvorina uma / Iluzorno “ja”. = Iluzija/obmana.

Pravo ja je cista svjesnost/svjedok/ promatrac/bezuvjetna ljubav.

Zasto imamo slobodnu volju?
Tko ima slobodnu volju?
U samim rjecima slobodna volja se vidi da SLOBODAN (znaci SLOBODNI ste) SVOJOM VOLJOM odlucuje o svome zivotu. Kada preuzmete svu ODGOVOROST za svoj zivot u svoje ruke tada cete biti svoji, autenticni, tada cete znati i Tko ste….

Gnostic
1 godina prije

Svijet kakav smo poznavali nije sjeban nego je umro,otegnuo papke,preminuo i zato samo opušteno i emotivna distanca od trupla..🤣🤣🤣😋😋😘

Rimtutituki
1 godina prije

Nista i zasto bi oni to radili. Su nas i doveli do ovogs. Sad je vec vrijeme za aktivni otpor. Na silu,svak u svom malom neka pocne,busi gume,grebi auta,istuci po noci sluzbenike ei,obitelji,ko god ima nesto s njima vidicete kako ce stati cim padne prvs nrtva glava,a hoce brzo

Rimtutituki
1 godina prije

Nusta denonstracije,podrsja itd. Treba aktivno ,nasiljem,to pizde ratmiju

Qanon
1 godina prije

NE BOJ SE!

Gorki šećer
1 godina prije

” Tko nije sa mnom, protiv mene je. I tko sa mnom ne sabire, rasipa.” davno reče Krist. Dakle nema neutralnih.

rttgghhfgjkuiollxcce
1 godina prije

tooo majstore! koliko puta sam od svojih bivših prijatelja čuo “a kaaaj noreš?”…isprogramirali su ljude da tako razmišljaju…

Jadranka S.
1 godina prije

Ne postoji ni jedna jedina osoba koja je na ovaj svijet dosla prazna.
Jeste li vidjeli tek rodenu djecu? Sake su im zatvorene, zatvorena saka, pest, je tajanstvena: nitko ne zna sto je unutra.
I jeste li vidjeli mrtvaca? Kad netko umre… jeste li ikada vidjeli mrtvaca sa stisnutim sakama? Nemoguce je. Covjek umire ispruzenih saka, praznih, istrosenih. Ovo su samo metafore.
Time govorim kako se dijete rada prepuno mogucnosti – ne mora biti nikome zavidno.
Kad nadiđete svoje lazno “ja”, odjednom cete otkriti nebo koje nema granica. “Potpuna sloboda” – sloboda od svega sto vas sputava, sloboda od svega laznog, sloboda od svega sto ce jednom umrijeti. Cim se oslobodite od svega sto je lazno i smrtno, istoga casa otvorit ce vam se vrata besmrtnosti.
Nadam se da nitko od vas nece propustiti taj ples, tu pjesmu, tu glazbu vjecnosti.

Zoro
1 godina prije

neki komentiraju načine otpora zlu, svakao je jako loš stav, ništa se ne može napraviti (u ratu za takve riječi nastradaš od svojih) Uvijek se nešto može, ovo je vrijeme informacija a ne sjekira i pušaka, razmišljati gdje sve ide i aktivno dijeliti i razmjenivati mišljenja sa ljudima koji imaju predispoziciju da čuju je jako puno, informacija se neprijatelj boji a ne divizija. Osim toga radi sve suprotno od onog što je trend i što agenda želi da radiš, npr mobitel, baci ga kupi mali na tipke, ako ti je to teško imaš objašmjenja kako ti treba za posao i bla bla bla otpadaš iz onih protiv i postaješ ovca za šišanje, da svatko ima mobitel je važan segment kontrole u ovom trenutku, onda TV razbij je sjekirom i nikada ne gledaj ne slušaj radio i ne čitaj novine, ne otvaraj stranice glavnih medija, ismijavaj one koji nisu u stanju… Čitaj više »

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI